nadal bedzie z d**y bo sila potezne 4Tullaris pisze:dlatego zamiast przerzutów trafień powinien dawać przerzuty zranień.
Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
http://uk.games-workshop.com/darkelves/ ... racters/1/
Kouran i Tullaris, to jakieś stare modele czy 7ed. zajawka??
jak stare to jak ktoś ma lepsze foto to prosze o podesłanie
Kouran i Tullaris, to jakieś stare modele czy 7ed. zajawka??
jak stare to jak ktoś ma lepsze foto to prosze o podesłanie
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
- GreatTaurus
- Chuck Norris
- Kontakt:
jakbyś sobie kliknął dalej, to znalazłbyś link o wiele mówiącym tytule: "A miniature of Kouran was never created, however, here is an article explaining how to create and convert your own.", podobny zapisek znajduje się przy Tullarisie...
Zgadzam się że siła jest do bani, ale przeżuty zranień są w przypadku elfów lepsze niż trafień. A co do nowych przedmiotów to GW powinno zastanowić się nad wprowadzeniem czegoś co zaradziło by naszej największej bolączce, czyli podniosło właśnie siłę i wytrzymałość.Gajowy pisze:nadal bedzie z d**y bo sila potezne 4Tullaris pisze:dlatego zamiast przerzutów trafień powinien dawać przerzuty zranień.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Tak, ale boli, że płacisz zylion punktów za WS rzędu 5-6, a on i tak nic nie daje, bo byle trep z dwurakiem i S7 przy WS 3 trafia ciebie najgorzej na 4+ (dajmy na to krox). Ty go owszem na 3+ trafiasz, ale co z tego, jak ciężej ci zranić z S3. Po prostu w obecnym battlu liczy się bardziej duża siła ataku niż WS. Myślałem, że 7ma edycja tę tabelkę zmieni, ale nic takiego się nie stało. Więc dalej elfy płacą masę punktów za staty, które są śliczne, ale g... dają.ajpinus pisze:Tullaris: Elfy z zalozenia maja byc kruche i niekoniecznie silne fizycznie, za to bardzo sprawne, gibkie i dobrze wyszkolone. Dlatego S i T napewno sie nei zmienia. Co niektore jednostki powinny za to dostac lepszy save.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Scimitar: mamy bazowo 5M i 4WS to juz duzo daje do tego 8LD i wysoka I, Niski T moze byc zrekopensowany dobrym AS, a w swiecie, lanc, halabard, dworakow bazowe niskie S o niczym nie swiadczy. Po za tym nasza armia zawsze charakteryzowal sie jednostaki z duza iloscia atakow o niskiej S.
Duza iloscia atakow? a to z ktorej srony przepraszam? Wiekszosc armi ma jednostki ktore pokrywaja jesli chodzi o ataki. A jezeli cos u nas ma kopa to albo glupie, albo to piechota ktora nie odda. reszta to smok i bolec.... A wiedzmy... niby dobre, ale drogie i nie dobiegaja...
No dobra i ja nie mówię żeby zmieniać ich bazowe statystyki tylko dać i magiczne przedmioty lub zdolności podnoszące bohaterom staty które są kiepskie. I nie uważam żeby to się jakoś specjalnie kłóciło z ogólnymi założeniami co do elfów, dlaczego nie możemy dostać np. zbroi podnoszącej siłę i wytrzymałośćajpinus pisze:Tullaris: Elfy z zalozenia maja byc kruche i niekoniecznie silne fizycznie, za to bardzo sprawne, gibkie i dobrze wyszkolone. Dlatego S i T napewno sie nei zmienia. Co niektore jednostki powinny za to dostac lepszy save.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
hate poison (albo AP) i spora ilosc atakow rzeczywiscie dzialaja (patrzcie 40k) ale gorzej jak przeciwnik nie rzuca statystycznie tych 1 czy 1,2, ogolnie musi byc w armii jakas palka i to taka do kolan albo jeszcze wieksza, rekawiczka do tego jest super i mam nadzieje beda jakies inne przedmioty ktore jakos sensownie beda dzialac.
mamy, kosztuje cos okolo 100pkt i jest totalnie bezsensuTullaris pisze:dlaczego nie możemy dostać np. zbroi podnoszącej siłę i wytrzymałość
No zgodzę się z przedmówcą - jeżeli ta armia nie dostanie czegoś co będzie umożliwiało przebicie się przez pancerz wroga to same bolce nie starczą. Z S3 czy S4 to se możemy ciachać kawalerię z 1+ save np. ale już AP coś tam doda takiej piechocie.
Co do wspominanej hydry - jeżeli dostanie regenerację, to zyska przeżywalność, ale szczerze to nic poza tym się nie zmieni. Widzenie 360 stopni to ciekawe rozwiązanie - jakoś funkcjonalność hydry by podskoczyła. Ale zasadnicze pytanie - ile taka zabawka miałaby kosztować ? bo Treemana to raczej nie przebije
Czy to prawda, że nie zamierzają nic zmieniać z kompozycją armii (tak jak w HE zmienili dopuszczalne speciale, rary i mniej wymaganych corów) ? Bo jeśli tak to mnie zastanawia jak to będzie - dadzą masę rzeczy w special/core i będzie tylko kilka wyborów sensownych. Do tego czyżby bolce byłyby 1/slot ?? jeśli tak to beznadzieja.
Co do wspominanej hydry - jeżeli dostanie regenerację, to zyska przeżywalność, ale szczerze to nic poza tym się nie zmieni. Widzenie 360 stopni to ciekawe rozwiązanie - jakoś funkcjonalność hydry by podskoczyła. Ale zasadnicze pytanie - ile taka zabawka miałaby kosztować ? bo Treemana to raczej nie przebije
Czy to prawda, że nie zamierzają nic zmieniać z kompozycją armii (tak jak w HE zmienili dopuszczalne speciale, rary i mniej wymaganych corów) ? Bo jeśli tak to mnie zastanawia jak to będzie - dadzą masę rzeczy w special/core i będzie tylko kilka wyborów sensownych. Do tego czyżby bolce byłyby 1/slot ?? jeśli tak to beznadzieja.
Draconis - FOR EVER !!!
mysle ze pozyjemy zobaczymy, jak na razie ciezko bylo wydciagnac cos o wampirach ktore za 2/3 miechy beda a DElfy pewnie za pol roku albo dluzej, mam nadzieje bedzie cos sensowengo i wiem ze schemat organizacyjny armii sie nie zmieni wzgledem podstawowego ale byc moze bedzie troche wedrowek miedzy slotami w zaleznosci od przedmiotow/zdolnosci itp
No to trochę biednie - mam nadzieję, że nie będzie iż co lepsze dostały HE, a DE dostaną resztki z pańskiego stołu.Gajowy pisze:mysle ze pozyjemy zobaczymy, jak na razie ciezko bylo wydciagnac cos o wampirach ktore za 2/3 miechy beda a DElfy pewnie za pol roku albo dluzej, mam nadzieje bedzie cos sensowengo i wiem ze schemat organizacyjny armii sie nie zmieni wzgledem podstawowego ale byc moze bedzie troche wedrowek miedzy slotami w zaleznosci od przedmiotow/zdolnosci itp
Draconis - FOR EVER !!!
Nie głupie, ale zgadzam się co do tego, że WS to nie wszystko. Pamiętam moją pierwszą bitwę. Nie miałem rulebooka, więc grać uczyli mnie kumple. miałem jeszcze małą armię więc wystawiłem asasyna. ja sobie myślę że na trafienie to będzie miazga a tu... ja na 3+ a wróg na 5+ (orki) więc trochę się zdziwiłem ale musiałem sie z tym pogodzić
Nie na Warseerze tylko na D.net. Poza tym było jeszcze kilka ciekawych zasad z ciekawymi nazwami o różnym stopniu przegięcia, oryginalności, ciekawości....trikk pisze:Ktoś na warseerze wpadł na fajny pomysł.
Zasada DE:
Spite- kazdy zabity DE ma prawo oddać do Combata ;]
było coś, że jeśli jakiś model z pierwszego rzędu zejdzie to z następnego rzędu (jeśli jest taki) można oddać
było coś o zmniejszaniu liderki u przeciwnika
było coś o darmowych manewrach
dużo dużo różnych, aż mi się znudziło
Fakt, ze na druchii.net kombinuja strasznie, a armia wymaga zmian kosmetycznych wlasciwie by byla naprawde grywalna.
No powiedzmy, że troche bardziej niż kosmetycznych, bo zimany są potrzebne, tylko sensowne a nie jakieś udziwnienia.
Jak dla mnie zmniejszenie kosztu nie ktorych jednostek, dodanie paru magicznych przedmiotow i kliku zasad specjalnych dla paru oddzialow to wlasnie zmiany kosmetyczne. GW jednak najwyrazniej planuje cos innego.Tullaris pisze:No powiedzmy, że troche bardziej niż kosmetycznych, bo zimany są potrzebne, tylko sensowne a nie jakieś udziwnienia.