To jest równoznaczne z płaczem?Paffeu pisze:A odwoływanie studniówek?Skavenblight pisze:Nikt nikomu płakać nie każe.
...
Poza tym odwoływanie czy przekładanie?
Naprawdę koncert/impreza czy studniówka to nie jest dla mnie żaden argument...
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Trudno się z tym nie zgodzic ...Jak widzę kolejny raz w TV jak o tym mówią to normalnie ....Efekt jest taki, że mimo obłudnej żałoby w mediach, spora część ludzi jest zwyczajnie wkurwiona, zamiast zmartwiona.
Dopiero dzisiaj to przeczytałem i nasunęło mi się takie pytanie:Skavenblight pisze:...Wątpię, by ktokolwiek, nawet Kaczyński, używał jej do rozgrywek politycznych...
Sorry, sprawdzałaś ile osób ginie na drogach co weekend? A ile w weekendy świąteczne? na zaduszki? i t.d.Skavenblight pisze:No tak.
Przecież zabawa to priorytet.
Moja żona jest mi zdecydowanie bliższa, niż 20 kolesi, którzy się rozwalili samolotem. Za swoją rodzinę ponoszę odpowiedzialność i mam ją z własnej woli. Głupi argument.argument o utracie kilkunastu tysięcy złotych z powodu żałoby narodowej- to tak jakbyś miał pretensję np do własnej żony że musiałeś ja zawieźć do szpitala bo własnie rodzi i przez to wydałeś 100 zeta na paliwo...
No i co z tego? Nie każdy musi płakać po papieżu. Wystarczy, że jest ogromna liczba osób, którym ten czlowiek był szczególnie bliski. To tylko i wyłącznie kwestia skali. Z okazji śmierci patriarchy wszechrusi niech robią żałobę Rosjanie.zwróć uwagę na to ,że jest całkiem spora liczba osób dla których JP II nie znaczył zbyt wiele...bo w końcu czy wzruszylibyśmy się gdyby zmarł np patriarcha wszechrusi
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
obawiam sie, ze to coraz czestszy przypadekJankiel pisze:Czy jak wam umrze ktoś z rodziny, to też żałobę zaczynacie od wykłócania się, kto ile płaci na trumnę i dlaczego poinformowano was o smierci dopiero na nastepny dzień?
co Ty, masz jakis kompleks Polski?Fanatyk pisze:Albo wykłócanie się nad osobą umierającą kto ile dostanie.
A to Polska właśnie.