WE vs HE
Moderator: Gremlin
-
- Mudżahedin
- Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia
hmm driady są wrażliwe na ogień chyba, ale to w miare dobry srimish i gdyby smoczka osaczyc a od tylu mu wildami wjechać.... albo szarża eternalów, wspomagane HoDA, 2x 15 gg, 1x 8 wr z boku i smoczek leży. ale co z innymi jednostkami przeciwnika? taka sytuacja jest bardzo trudna do zrobienia i zajmuje dużo czasu oraz wymaga myśli taktycznej...znacznej
-
- Plewa
Co to są te szarże taktyczne?
Na czym to polega?
I dlaczego niby smok nie może jej zrobić?
Na czym to polega?
I dlaczego niby smok nie może jej zrobić?
Choćby dlatego, że nasz smok jest złożony z szóstek, a ich z siódemek.
Poza tym ich lord zawsze walnie pierwszy, a nasz nie. Ich lorda można np. wypakować tak, żeby miał SV 2+ z przerzutem i warda na 4+ , a naszego nie. Mam wymieniać dalej....?
Poza tym ich lord zawsze walnie pierwszy, a nasz nie. Ich lorda można np. wypakować tak, żeby miał SV 2+ z przerzutem i warda na 4+ , a naszego nie. Mam wymieniać dalej....?
siostry dla hobbystów, bo i tak se nie pograsz na żadnym poważnym turnieju
Smok HE (oczywiście stardragon, bo inne opcje już nie są tak groźne) vs smok WE:
- HE: S7, WS7, W7; nasz standardowo 6 wszędzie -> różnica wynikająca z tego widoczna gołym okiem (on nam ściąga całego sava, sam ma na 6+ jeszcze, do tego trafia naszego na 3+ i na tyle samo rani)
- lord HE jak ktoś wspomniał jest na tyle wypakowany, że ciężko mu zrobić krzywdę; nasz jedyną pewną ochronę jaką zwykle nosi to regeneracja (bo nie uwzględniam warda wyczerpywalnego, bo byle salwa luków może nam go wcześniej zdjąć, albo rzucimy na 1szy ward 1-2 i kupa)
- dodatkowo lord HE moze wziąć przedmiot dający magiczne ataki sobie i smokowi; jak to działa na driady, wildów i generalnie wszystko w naszej armii tego chyba nie trzeba wyjaśniać
Ostatnio się skusiłem i potestowałem Green Dragona w swojej armii, ale jest strasznie plewny i nie skorzystam z niego więcej już.
Smok HE (oczywiście stardragon, bo inne opcje już nie są tak groźne) vs smok WE:
- HE: S7, WS7, W7; nasz standardowo 6 wszędzie -> różnica wynikająca z tego widoczna gołym okiem (on nam ściąga całego sava, sam ma na 6+ jeszcze, do tego trafia naszego na 3+ i na tyle samo rani)
- lord HE jak ktoś wspomniał jest na tyle wypakowany, że ciężko mu zrobić krzywdę; nasz jedyną pewną ochronę jaką zwykle nosi to regeneracja (bo nie uwzględniam warda wyczerpywalnego, bo byle salwa luków może nam go wcześniej zdjąć, albo rzucimy na 1szy ward 1-2 i kupa)
- dodatkowo lord HE moze wziąć przedmiot dający magiczne ataki sobie i smokowi; jak to działa na driady, wildów i generalnie wszystko w naszej armii tego chyba nie trzeba wyjaśniać
Ostatnio się skusiłem i potestowałem Green Dragona w swojej armii, ale jest strasznie plewny i nie skorzystam z niego więcej już.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
A co jest w nim plewnego? I czemu nie pogram siostrami na żadnym poważnym turnieju? (hobbystom nie jestem, ale ta figurka najbardziej mi się spodobała z całej armi, a jako, że armia najbardziej ze wszystkich armi, to siostry najbardziej z całej gry:))
- Młody Pajak
- Kradziej
Są wrażliwe nie mają w tedy wardaCaledor pisze:ale draidy nie są wrażliwe na ogień (jeśli chodzi ci o flamebale) bo nie jestem pewien o co ci chodzi
-
- Mudżahedin
- Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia
a wiecie że leśnym podobno sprzyja szczęście?<w tym momencie setki glanów kopią mnie w twarz "cofnij te słowa!">no zazwyczaj idzie nam dobrze, czasem zamiast dostaw po dupie wygrywamy fuksem ale i tak powinni wzmocnić smoczka
A moje pytanie?max1 pisze:A co jest w nim plewnego? I czemu nie pogram siostrami na żadnym poważnym turnieju? (hobbystom nie jestem, ale ta figurka najbardziej mi się spodobała z całej armi, a jako, że armia najbardziej ze wszystkich armi, to siostry najbardziej z całej gry:))