Mengil Manhides Manflayers

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

A włącznie ze sztandarowym czy bez? Właśnie sztandaru bezskutecznie szukam :(

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Mikusz pisze:W końcu znależli się ludzie, którzy się znają. :wink: No i ja właśnie nie wyszukiwałem się różnicy w 'hire' i 'choose', tylko szedłem tokiem myślenia pytającego. Mam nadzieję, że teraz wszyscy zrozumieją.
nie wiem o co ci chodziło z tym "hire" i "choose" mi chodziło tylko o to że według tego wszystkie armie(w tym DE) poza Bretonią, HE, WE i Dwarfami mogą wziąć manflayersów ale Jankiel chyba już wszystko wyjaśnił
Jankiel pisze:Muszę się pochwalić, że dzięki Kubie Paraszczakowi stałem się szczęśliwym posiadaczem 10 mengili z 3 edycji.

Mam wielką nadzieję, że pojawią się nowym kodeksie, jako oddział do wzięcia, bez herosa i sztandarowego.
moim zdaniem mengila zrobią special charakterem

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

a moim zdaniem nie będzie ani takiego oddziału ani speccharactera :p Przecież figurek w sprzedaży już nie ma ;P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Ritchie pisze:a moim zdaniem nie będzie ani takiego oddziału ani speccharactera :p Przecież figurek w sprzedaży już nie ma ;P
dziwne bo ja ich widze
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13

Powiem nawet ze czekam na znajomego ktory wracajac z anglii dostarczy mi promocyjnie boxik i beda bardzo ladni shadzi z nich
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Shadzi??
toż to marnotractwo :wink: taki odział powinno się wystawiać tylko jako manflayersów :P

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ritchie pisze:a moim zdaniem nie będzie ani takiego oddziału ani speccharactera :p Przecież figurek w sprzedaży już nie ma ;P
Mengil i jego banda pozostaną, po wyjściu nowego AB pewnie tam gdzie są czyli wśród najemników. Według mnie nie ma sensu robić z niego dodatkowego special charaktera.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

ja bym się ucieszył gdyby gości wsadzili do nowego booka :D

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

No ale to żadna różnica, przecież i tak możemy ich wystawiać, a tak też w innych armiach można sobie nimi pograć. Ważne żeby chłopaki dostali nowe zasady: Heta, AP, Afi czy co tam inne DE będą miały.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

+1 atak w szarży to by byłą masakra :D

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Vincent pisze:+1 atak w szarży to by byłą masakra :D
Z hatem oraz tymi nowymi zasadami do kusz to będą chyba najlepszym odziałem DoW. Tylko żeby GW o nich nie zapomniało.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

właściwie czy manflayersi są dopuszczani na wszystkich turniejach?

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

chyba na większości, ale pewien nie jestem, bo rzadko bywam

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

oczywiście, że są dopuszczani, chyba że zakazuje się grania DoW w całości. Ale to się bardzo rzadko zdarza. Jeśli już czegoś zakazują z DoW to armat.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

tyle że on są RoR

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

RoR jako tako są częścią DoW
i zwykle wszystkie jednostki RoR są dopuszczalne, jeśli nie zjadają slotu hero (no i lord rzecz jasna), czasami są wyjątki na armaty

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

aha dzięki

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Na potrzeby flayerowania pojedynczy bohaterowie liczą się jako oddział (tzn. za biegającego samopas bohatera też dostaję +100vp)?

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

a dlaczego nie :wink: :?:
nawet puste maszyny chłopaki skórują :-P

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

co lepsze 10 manflayersów czy 2x DR z kuszami i myzykami i 10 kuszoli z tarczami :?:

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Zależy od reszty rozpiski.

ODPOWIEDZ