Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Uważam, że się mylisz. Jak wiesz przed bitwą, to w zależności od tego, czy zaczynasz - albo podjeżdżasz na maksa, żeby już w pierwszej obciąć marsz i mieć dogodne szarże na jednostki wspierające typu fast, albo podjeżdżasz trochę, chroniąc się za terenem. Jak jest rzut po tym ruchu, to jednak nie wystawisz się aż tak bezczelnie i np. marszu nie obetniesz tak łatwo wyjazdem na jakąś flankę. IMO zdecydowanie nasz system idzie bye-bye.
- Loremaster
- Oszukista
nawet fajne te plotki, ale czy magia jakaś taka lipna, mówili o czymś destruktywnym , myślałem że na miarę nowych demonów a tu lipa, wszystko prawie to samo oprócz pakernego doombolta , ale ten czar ma chyba 18'' zasięgu.
Magia słaba? Sam chyba nie wiesz co mówisz z tyloma koścmi Powera co bedziemy mieli i takimi czarami ( w tej grze nie chodzi tylko o rzucanie magic missli) to makabra abum kalapLoremaster pisze:nawet fajne te plotki, ale czy magia jakaś taka lipna, mówili o czymś destruktywnym , myślałem że na miarę nowych demonów a tu lipa, wszystko prawie to samo oprócz pakernego doombolta , ale ten czar ma chyba 18'' zasięgu.
Zastanawia mnie jedno, czy gdyby wszystkie plotki dot. przedmiotów się sprawdziły, czy nie będzie wam brakować 4+ warda?
Może dostaniemy regenerację. A nawet jeśli to chyba nie będę żałował 4+ warda, jeśli w zamian DE dostaną kilka innych przydatnych przedmiotów
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
- Loremaster
- Oszukista
geez ale mi nie chodziło o ilośc kostek tylko o samą listę czarów, ktora się dużo nie różni od poprzedniej.
- Loremaster
- Oszukista
oj czarodziejki będą szybko wybuchac 17PD i rzucanie na dwóch kościach , a ciekawe jak będzie vortex shard działał, jezeli dostają za każda niewykorzystaną kosci hita , to jak się uzyje to wysadzi wszytskie panienki
ej no ja zrozumialem ze te hity na suczkach beda tylko z tych wyczarowanych kostek a nie z wszystkich.
jasno i wyraznie napisane przy czarze ze te wygenerowane z czaru a nie z wszystkich wygenerowanych.Murmandamus pisze:
a new "0" spell, autatically known by Sorceress that, on casting value of 4+ will generate d3+1 Power Dice, tough if not used, each of these dices will causes a St 5 hit on the Sorceress;
no tak.
No, ale to też zależy od interpretacji.
np. mamy jedną 4 poziomową czarkę. 6 kostek magii. Zużywa dwie na ten czar. Dostaje 4 i ma już całe 8. Czyli 4 niezadające ran i 4 zadające rany.
Pytanie brzmi czy może sobie wybierać, które zużywa czy te dodatkowe są zawsze tymi ostatnimi. . .
No bo w teorii może rzucić dwa czary na dwóch kostkach i skończyć mówiąc, ze użyte zostały kości wyczarowame. . .
No, ale to też zależy od interpretacji.
np. mamy jedną 4 poziomową czarkę. 6 kostek magii. Zużywa dwie na ten czar. Dostaje 4 i ma już całe 8. Czyli 4 niezadające ran i 4 zadające rany.
Pytanie brzmi czy może sobie wybierać, które zużywa czy te dodatkowe są zawsze tymi ostatnimi. . .
No bo w teorii może rzucić dwa czary na dwóch kostkach i skończyć mówiąc, ze użyte zostały kości wyczarowame. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
no a niby czemu nie zaznaczac tych "wyczarowanuch" kosci jakos dodatkowo, w innych przypadkach np skaveni zaznaczaja kostke ze spaczenia. zawsze mozesz wziac te dodtkowe kosci do rzucenia nastepnego czaru.