Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Uważam, że się mylisz. Jak wiesz przed bitwą, to w zależności od tego, czy zaczynasz - albo podjeżdżasz na maksa, żeby już w pierwszej obciąć marsz i mieć dogodne szarże na jednostki wspierające typu fast, albo podjeżdżasz trochę, chroniąc się za terenem. Jak jest rzut po tym ruchu, to jednak nie wystawisz się aż tak bezczelnie i np. marszu nie obetniesz tak łatwo wyjazdem na jakąś flankę. IMO zdecydowanie nasz system idzie bye-bye.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

nawet fajne te plotki, ale czy magia jakaś taka lipna, mówili o czymś destruktywnym , myślałem że na miarę nowych demonów a tu lipa, wszystko prawie to samo oprócz pakernego doombolta , ale ten czar ma chyba 18'' zasięgu.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Loremaster pisze:nawet fajne te plotki, ale czy magia jakaś taka lipna, mówili o czymś destruktywnym , myślałem że na miarę nowych demonów a tu lipa, wszystko prawie to samo oprócz pakernego doombolta , ale ten czar ma chyba 18'' zasięgu.
Magia słaba? :shock: Sam chyba nie wiesz co mówisz :lol2: z tyloma koścmi Powera co bedziemy mieli i takimi czarami ( w tej grze nie chodzi tylko o rzucanie magic missli) to makabra abum kalap :twisted:

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

z 3 magiczkami na 1500 to można wyciągnąć w najlepszym wypadku 17 kostek na turę :twisted: (bez magic itemów :wink: ) nie wiem dlaczego mielibyśmy mieć lipną magie :roll:

Awatar użytkownika
Mikusz
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Mikusz »

Zastanawia mnie jedno, czy gdyby wszystkie plotki dot. przedmiotów się sprawdziły, czy nie będzie wam brakować 4+ warda?

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Może dostaniemy regenerację. A nawet jeśli to chyba nie będę żałował 4+ warda, jeśli w zamian DE dostaną kilka innych przydatnych przedmiotów :P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

geez ale mi nie chodziło o ilośc kostek tylko o samą listę czarów, ktora się dużo nie różni od poprzedniej.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

I ta lista jest duzo lepsza od poprzednej.

Nie bedzie mi barkowac warda na 4+ nawet jak nie bedzie jakis zajefajnych przedmiotów.

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

A mi będzie, jeśli nie dadzą innych przedmiotów. Ale licze na jakąś rekompensatę...

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Loremaster pisze:geez ale mi nie chodziło o ilośc kostek tylko o samą listę czarów, ktora się dużo nie różni od poprzedniej.
to rze czary się tak samo nazywają nie znaczy że nie są zmienione bez zmian zostaje chyba tylko word of pain :roll:

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

a ja jestem ciekaw czy zostanie soulstone bo pisza ze efekt miscasta ma byc straszny swoja droga jestem ciekaw jak bedzie wygladala lista bo glupio by bylo miec takie zaplecze kosci i pozbywac sie sorcek z miscastow
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

piszą że raczej zostanie :)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

dobrze by było by był jak DS czy PS by mozna go brac w i dawac kazdej czarodziejce.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

oj czarodziejki będą szybko wybuchac ;) 17PD i rzucanie na dwóch kościach , a ciekawe jak będzie vortex shard działał, jezeli dostają za każda niewykorzystaną kosci hita , to jak się uzyje to wysadzi wszytskie panienki ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Dlatego trzeba bedzie dobrze rozplanowywac czary tak aby wykorzystywac wszystkie kości mocy. I wycofuje się z pomysłem soulstone bedzie ciekawiej jak go w ogóle by nie było :wink:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

ej no ja zrozumialem ze te hity na suczkach beda tylko z tych wyczarowanych kostek a nie z wszystkich.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Kości które nie zostaną uzyte będą zadawały rany 1 kość hit z siłą 5. Wydaje mi sie ze az tak źle z moim angielskim nie jest :wink:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Murmandamus pisze:
a new "0" spell, autatically known by Sorceress that, on casting value of 4+ will generate d3+1 Power Dice, tough if not used, each of these dices will causes a St 5 hit on the Sorceress;
jasno i wyraznie napisane przy czarze ze te wygenerowane z czaru a nie z wszystkich wygenerowanych.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

no tak.

No, ale to też zależy od interpretacji.

np. mamy jedną 4 poziomową czarkę. 6 kostek magii. Zużywa dwie na ten czar. Dostaje 4 i ma już całe 8. Czyli 4 niezadające ran i 4 zadające rany.

Pytanie brzmi czy może sobie wybierać, które zużywa czy te dodatkowe są zawsze tymi ostatnimi. . .

No bo w teorii może rzucić dwa czary na dwóch kostkach i skończyć mówiąc, ze użyte zostały kości wyczarowame. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

no a niby czemu nie zaznaczac tych "wyczarowanuch" kosci jakos dodatkowo, w innych przypadkach np skaveni zaznaczaja kostke ze spaczenia. zawsze mozesz wziac te dodtkowe kosci do rzucenia nastepnego czaru.

Zablokowany