Niezwykli 3.0 (intelektualny śmietnik)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Lunn pisze:po przeczytaniu napinki nt. podstawek w galerii dochodzę do wniosku, że Fanatyk przegina i absolutnie, w żadną stronę nie ma racji
jak mu przez całą stronę wszyscy tłumaczyli, dlaczego okrągłe podstawki są ok, to nie słuchał
Ja jestem innego zdania. Ale moje zdanie nie liczy się bardziej niż inne.
Lunn pisze:ale jak Skavenblight mu szepnęła na uszko, że to jednak jest wbrew zasadom (szczegół że nie ma w rulebooku, erracie ani w innym źródle zapisu nt. podstawek, co oznacza że to sprawa umowna), to momentalnie podjął decyzję i zamknął temat (żeby nikt przez przypadek nie zdążył zaprotestować).
Nie szepnęłam nic na uszko. Napisałam o tym na publicznym forum, poza mną wypowiedziało się wielu innych graczy. Na turniejach Mordheim gra się na kwadratowych podstawkach. Przykro mi, takie dołączył producent.
Lunn pisze:student prawa ponoć.
Nie, nie prawa.
Lunn pisze:no offence do nikogo, ale cała sprawa mi się nie podoba i śmierdzi kolesiostwem (nie pierwszy raz z resztą). a że nie miałem okazji się wypowiedzieć we właściwym temacie, to piszę tutaj.
Kolesiostwem? To ciekawe. Powiedz mi, gdzie i kiedy moje zdanie liczyło się bardziej. Bardzo nie lubię, jak mnie ktoś bezpodstawnie obraża. Wyraziłam swoje zdanie i w żadnym momencie, ani na forum, ani na gg, nie próbowałam wpływać na decyzję Fanatyka. Średnio mnie ona obchodziła.

[BTW. odpowiedni temat i dyskusja jest - tutaj.
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=187573#187573 ]

Poza wszystkim, to było tylko moje spostrzeżenie, a propos podstawki tamtej figurki. Nie wiem, czemu podnieśliście taki krzyk. Szczerze mówiąc dłuższy czas nie zaglądałam do tamtej dyskusji i zdziwiłam się, kiedy nagle okazało się, że jest jakaś afera. W dodatku ponoć z mojej winy. Niespecjalnie mam czas i ochotę rozpętywać wojnę o podstawkę jakiejś tam figurki. Średnio mnie obchodzi, czy Tzeentch będzie grał na takiej, czy na innej, chyba że przyjedzie do nas na turniej. Zauważyłam tylko, że podstawka ta odbiega od umownego rozmiaru i kształtu podstawek mordheimowych. Wy oskarżacie mnie o kolesiostwo - cóż, bywa i tak. Zapewne PMotM rządzi jakiś układ.

bartekk
Mudżahedin
Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia

Post autor: bartekk »

sakvenblight, już nowy podpis :twisted: lunn zazwyczaj ma rację ale tym razem przegina. z kolei fanatyk przegiął, poczułem sie jakby był tutaj komunizm.

Ogłaszamy swoje zdanie, i od razu zamykamy żeby nikt nie zdążył opowiedzieć. i jestem w 100% pewien, że jakby zdążył to by fanatyk posty usunął. Nieciekawe.

Dodatkowo nie odpowiada mi na gg na pytanie dot. pmotm. Chyba zaczynam się frustrować, a to się dzieje rzadko. może wynika to z felernego nicka (niemiłe wspomnienia tytułem gruby wrzód 16 lat). Skoro to kwestia umowna, to zależy od turnieju i klubu.

Więc fanatyczku drogi mój. Podaj nam skąd masz te zasady, i co ci przeszkadza. Bo jeśli "nie bo nie" to śmiało możemy Ci się zrucić na klocki duplo, ewentualnie lego jeśli jesteś 3+. Jeśli ktoś robi podstawkę okrągłą, to niech będzie okrągła.
Pozdrawiam i ściskam, bartek....k

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Rany boskie, czy naprawdę musisz się wypowiadać, nie mając o niczym pojęcia? Żal ściska. Idź się poucz matematyki albo poczytaj coś.
bartekk pisze:z kolei fanatyk przegiął, poczułem sie jakby był tutaj komunizm.
Naturalnie urodziłeś się po 89 ;)
bartekk pisze:Ogłaszamy swoje zdanie, i od razu zamykamy żeby nikt nie zdążył opowiedzieć. i jestem w 100% pewien, że jakby zdążył to by fanatyk posty usunął. Nieciekawe.
100% pomyłki w takim razie. Usuwanie postów zdarza się tu rzadko.
bartekk pisze:Dodatkowo nie odpowiada mi na gg na pytanie dot. pmotm.
Widzisz, niektórzy mają inne pory snu niż ty.
bartekk pisze:Chyba zaczynam się frustrować, a to się dzieje rzadko. może wynika to z felernego nicka (niemiłe wspomnienia tytułem gruby wrzód 16 lat). Skoro to kwestia umowna, to zależy od turnieju i klubu.
Wyładuj frustracje gdzie indziej.
Oczywiście, że kwestia umowna, ale jednak ludzie grają podstawkami kwadratowymi i odpowiednich rozmiarów. Nawet ci, którzy w tamtym temacie opowiedzieli się za. Dziwne, że największy krzyk o podstawkę podnieśli ci, którzy nigdy nie zorganizowali turnieju...
bartekk pisze:Więc fanatyczku drogi mój. Podaj nam skąd masz te zasady, i co ci przeszkadza. Bo jeśli "nie bo nie" to śmiało możemy Ci się zrucić na klocki duplo, ewentualnie lego jeśli jesteś 3+. Jeśli ktoś robi podstawkę okrągłą, to niech będzie okrągła.
Nie musimy się zrzucać. Oddasz mu swoje.

JEŚLI KTOŚ DALEJ CHCE SIĘ WYPOWIADAĆ NA TEN TEMAT, TO WE WŁAŚCIWYM TEMACIE. NIEZWYKLI NIE SĄ OD TEGO. KOLEJNE POSTY NA TEN TEMAT WYLECĄ.

bartekk
Mudżahedin

frustracje? jakie frustracje? :P
mogę oddać te brata :) zły nie będzie :) Bardzo mi się nie podobała jego
dyskusja. nie bo nie i koniec. dlatego się tak kłócę. AVE! PAX!

A możesz mi powiedzieć kiedy Ten Czwarty Bóg chaosu? :lol2: ?

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Bartekk, poluzuj, bo się pogniewamy.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

bartekk pisze:A możesz mi powiedzieć kiedy Ten Czwarty Bóg chaosu? :lol2: ?
czy ty jestes jakis ciezko myslacy ???? jak dostanies w morde od laski co ma okres to poznasz tego czwartego boga chaosu

bartekk
Mudżahedin

biorąc pod uwagę okoliczności i prawo przyczynowości (nie mylę się?) to jest to mało możliwe ;]

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

ja pie*dole co za człeń!
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Wojtku pisze:ja pie*dole co za człeń!
Zdarzają się wszędzie, jak widać ;)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

oł jeee, jest szum \:D/

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

malutki niestety :(

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Jasiuuu pisze:malutki niestety :(
ja tez lubie czytac niektore flame'y na tym forum - poprawiaja mi nastroj ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

bartekk pisze:
Dodatkowo nie odpowiada mi na gg na pytanie dot. pmotm.
Nie dziwię się.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Jasiuuu pisze:malutki niestety :(
I w dodatku wygasa... :(
Wygrzebcie prędko jakąś kolejną teczkę! Mam taką niebieską, z Myszką Miki i Kaczorem Donaldem! ;)

Ej. Włączyłam sobie to, co teraz leci we wtorki i czwartki zamiast Anny Marii Wesołowskiej, żeby zobaczyć, co to. Porażka jakaś :lol: na miarę "syn matki wuja ojca szwagra swego własnego dziadka dowiaduje się, że w piaskownicy zrobił dzieci trzem dziewczynom, z czego dwoje z nich jest jego kochankami, a trzecie niepokalanym poczęciem zaszło w ciążę, wszyscy oskarżają go o znęcanie się, chociaż to on był bity przez nich patelnią". Oczywiście przesadzam ;) ale to jakaś telenowela.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Z tego co wiem to się nazywa sąd rodzinny. Ale jeszcze nie oglądałem :P .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

bartekk
Mudżahedin

nom.... a jeszcze ta "adaptacja " dody :) była kiedyś jak to raz oglądałem. Co to znaczy człeń? :P aj osobiście kocham oglądać flame :) kocham też was :) jesteście osłodą mojej szarej rzeczywistości, bez was ten świat były pusty. dzięki wam wiem, że khorne to nie wtedy kiedy się uprawia sex, a jak ktoś dostanie w mordę to ma napięcie przedmiesiączkowe :) O czym pogadamy? aha zrobiłem nogi mojej figurki, wyszły zajebiście :) załatwię cyfrówkę i dam na forum! A tak poza tym, na jaki schemat (kolorystyczny) byście pomalowali tego mojego marines? tzn co wam w gustach leży :) jakie kolory wam najmilej na spejsie widziane :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

TomCio pisze:Z tego co wiem to się nazywa sąd rodzinny. Ale jeszcze nie oglądałem :P .
Taaa, sąd rodzinny. Śmieszna sprawa.

Dzisiaj rano przy kiosku rzuciła mi się w oczy ostatnia strona Faktu.
"Rodzinka z piekła rodem! Mamuśka - bestialsko zamordowała 4 mężów. Kochanek - dobijał ofiary i palił ciała. Synek - trzymał sobie niewolnika".
Chyba czas zacząć się bać wychodzić z domu :lol:

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

bartekk pisze:a jak ktoś dostanie w mordę to ma napięcie przedmiesiączkowe :)
:lol:
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

bartekk
Mudżahedin

fingor? zrozumiałeś dowcip czy sie nabijasz z czegoś czego nie zrozumiałeś?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

bartekk pisze:czy sie nabijasz z czegoś czego nie zrozumiałeś?
Daj spokój, nikt by w tym nie przebił Ciebie. Fingorowi daleko do mistrza ;)

Zablokowany