Niezwykli 3.0 (intelektualny śmietnik)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Fala zbrodni jest jeszcze dobra. Reszta to porażka... I tak Plebania niszczy system.
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Z kryminalnych seriali to jak byłam młoda, oglądało się Gliniarza i Prokuratora, Cagney i Lacey [tak to się pisze? o takich dwóch policjantkach], Columbo... a teraz lipa.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie kumam zupełnie o czym rozmawiacie :(

Ale dostałem podwyżkę, więc zasadniczo nic mi nie spaprze dziś humoru ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

dobry serial o policjantach to byl "adam 12" (co do nr to nie jestem pewnien) puszczali go na poczatku istnienia polsatu ... i jeszcze zajebisty byl serial "na poludnie"

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Zgryd pisze:Z tego co widziałem, czyli jakieś na podstawie urywków losowych odcinków, to te seriale są faktycznie marne, ale Pitbul bardzo pozytywnie się tu wyróżnia. Scenariusz jest napisany w oparciu o prawdziwe akcje, sprawy, nie bez znaczenia była pewnie także praktyka reżysera w policji. No i wspaniałe kreacje niektórych aktorów.
Pitbull jest genialny. Najlepszy serial w polskiej telewizji odkąd pamietam. Co prawda ostatni sezon jak dla mnie trochę poszedł w dół w porównaniu z poprzednimi, ale cały czas trzyma poziom. Taka mała próbka dla tych co nie w temacie:
http://pl.youtube.com/watch?v=u9guSWUwg9o
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Zgryd
Wałkarz

Post autor: Zgryd »

Poszedł w dół, bo doszli nowi reżyserzy i zmienili czas nadawania z 23 na 21, co wiązało się ze złagodzeniem tekstów i niektórych scen. W poprzednich częściach aż miło było posłuchać rzucania mięchem.
Nie przyszedłem dawać manny z nieba...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

dla mnie kultowym kryminalnym bylo "na wariackich papierach" [tak to sie zdaje nazywalo...] to chyba tam zaczynal kariere Bruce Willis...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Genialny serial! Ja jeszcze zawsze lubilem "Gliniarz i Prokurator" od jakiegos czasu powtorki leca w tv z czego jestem bardzo rad ;)
Fala zbrodni jest jeszcze dobra. Reszta to porażka... I tak Plebania niszczy system.
Fala zbrodni ssie i obciaga rajstopy.kropka

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Nie, gwałtmashin, masz 777 postów, gratuluję :D

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

Ehh dzieciaki :D Najlepsze to byly Crime Story, Dempsey & Makepeace oraz oczywiscie Miami Vice. Jednak najfajniej sie ogladalo tego pierwszego...

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

b_sk pisze:
Zgryd pisze:Z tego co widziałem, czyli jakieś na podstawie urywków losowych odcinków, to te seriale są faktycznie marne, ale Pitbul bardzo pozytywnie się tu wyróżnia. Scenariusz jest napisany w oparciu o prawdziwe akcje, sprawy, nie bez znaczenia była pewnie także praktyka reżysera w policji. No i wspaniałe kreacje niektórych aktorów.
Pitbull jest genialny. Najlepszy serial w polskiej telewizji odkąd pamietam. Co prawda ostatni sezon jak dla mnie trochę poszedł w dół w porównaniu z poprzednimi, ale cały czas trzyma poziom. Taka mała próbka dla tych co nie w temacie:
http://pl.youtube.com/watch?v=u9guSWUwg9o
Zgadzam się całkowicie.
Akcja w Magdalence miodzio.
A w telekamerach zajął ostanie miejsce żal.pl

Dobry serial kryminalny jaki ostatnio widziałem to Dexter.
Najlepsze to byly Crime Story, Dempsey & Makepeace oraz oczywiscie Miami Vice. Jednak najfajniej sie ogladalo tego pierwszego...
Kojak i Columbo też byli nieźli.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Serdeczne podziękowania dla Skavenblight za uber miłe posiedzenie przy piwku :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

A ja od dziś jestem na diecie (rzeźba/chudnięcie) - zero alkoholu do czerwca :(

Chyba zaraz kupię VPSa - serwerek dla forum :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Tomash pisze:A ja od dziś jestem na diecie (rzeźba/chudnięcie) - zero alkoholu do czerwca :(
To ile ty ważysz? :?
Ja też 8 tyg zero picia. W niedziele zaliczyłem 18stke kumpla, a w pon juz na cykl wszedłem, 3 dzień jem tą kreatyne, a już kg poszedł. Myśle, że pokopie mnie ostro i min 5 kg pójdzie bo 10 tyg nie jadłem kreatyny.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Sa!nt pisze: Dobry serial kryminalny jaki ostatnio widziałem to Dexter.
Taka Piła kryminalna :P

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

A Piła 4 mnie pozytywnie zaskoczyła :D Polecam.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

TomCio pisze:
Tomash pisze:A ja od dziś jestem na diecie (rzeźba/chudnięcie) - zero alkoholu do czerwca :(
To ile ty ważysz? :?
~88-89. Wzrost 183. A moja luba uwielbia chudzielców i mi wciąż bęben wypomina. No i obiecałem jej kaloryfer na wakacje ;)
Znaczy celuję w okolice ~80
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2008, o 22:00 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

PS. Jak nazwać nasz serwer? Ma być krótkie, jednowyrazowe i pasujące.
Obecne pomysły/propozycje: szatan, demon, daemon, licz, liche, nekromanta, nekro, furia, horror, bloodletter, skitterleap...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Skitterleap

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

downtime ?

albo Pyś ;-)