Kombos niespodzianka;)
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Proponuję przenieść sie z tymi marzeniami do odpowiedniego działu.
A co do kombinacji, to zastanawiałem sie czy jeżeli dam bohaterowi W.r. lotu i w swojej turze strzelania zrani on wrogiego bohatera, to czy w reakcji na szarżę mogę zadeklarować nim rzut w tego samego bohatera? Jeżeli tak, to niemal na pewno można by w ten sposób kasować bohaterów wampirów, trzeba by dać mu tylko jeszcze r.mocy i r. ognia, a niemal na pewno dało by się zdjąć tym Wight Kinga z banerem regeneracji na klocku black knightów. W tedy taki klocek byłby udupiony.
A co do kombinacji, to zastanawiałem sie czy jeżeli dam bohaterowi W.r. lotu i w swojej turze strzelania zrani on wrogiego bohatera, to czy w reakcji na szarżę mogę zadeklarować nim rzut w tego samego bohatera? Jeżeli tak, to niemal na pewno można by w ten sposób kasować bohaterów wampirów, trzeba by dać mu tylko jeszcze r.mocy i r. ognia, a niemal na pewno dało by się zdjąć tym Wight Kinga z banerem regeneracji na klocku black knightów. W tedy taki klocek byłby udupiony.
Ja mam serię następujących pytań:
-Jak złożyć najoptymalniejszego thana pod względem siła-jakość?
-Jak złożyć thana, na widok którego przeciwnik będzie popuszczał po gaciach i robił wszystko by go ominąć?
-Jak złożyć thana, który będzie w stanie przeżyć challenge z jakimiś wygiętymi w kosmos biegaczami i im odda, raz a skutecznie.
Zaznaczam, że absolutnie nie wchodzą w grę popierdółki pt. than-bsb. To ma być than konserwo-wymiatacz zdolny przyjąć challange od jakiegoś mordercy. Prawdziwy zakapior zdolny w pojedynkę poszatkować jakichś śmierdzieli. Eko-bohaterowie są ok, ale są zbyt mięciutcy. Jeśli ktoś choć piśnie słowo o kamyku i bsb, to osobiście przyjadę do niego i zdekapituję uprzednio własnoręcznie naostrzonym przeze mnie toporem.
Pozdrawiam
-Jak złożyć najoptymalniejszego thana pod względem siła-jakość?
-Jak złożyć thana, na widok którego przeciwnik będzie popuszczał po gaciach i robił wszystko by go ominąć?
-Jak złożyć thana, który będzie w stanie przeżyć challenge z jakimiś wygiętymi w kosmos biegaczami i im odda, raz a skutecznie.
Zaznaczam, że absolutnie nie wchodzą w grę popierdółki pt. than-bsb. To ma być than konserwo-wymiatacz zdolny przyjąć challange od jakiegoś mordercy. Prawdziwy zakapior zdolny w pojedynkę poszatkować jakichś śmierdzieli. Eko-bohaterowie są ok, ale są zbyt mięciutcy. Jeśli ktoś choć piśnie słowo o kamyku i bsb, to osobiście przyjadę do niego i zdekapituję uprzednio własnoręcznie naostrzonym przeze mnie toporem.

Pozdrawiam
Ad.1 u mnie thane zawsze robi za bsb, albo na mniejsze pkt za przedluzacza szarz - albo jest BSB i ma MRoGromril+RoResistance+MRoCh, albo pprostu MRoCh.
Ad.2 a ktos puszcza po gaciach widzac takiego kurdupla? ;P
Ad.3 no nie wiem.. RoStone, RoResistance i jesszcze 45pkt masz na jakies runy do walki, moze ASF(albo +1ATK) i +1S... powinno sie sprawdzic ;P
Ad.2 a ktos puszcza po gaciach widzac takiego kurdupla? ;P
Ad.3 no nie wiem.. RoStone, RoResistance i jesszcze 45pkt masz na jakies runy do walki, moze ASF(albo +1ATK) i +1S... powinno sie sprawdzic ;P
No to ja już ostrzę siekierę. Tylko proszę adres podaj. Już przyjeżdżam i dokonam ścięcia. Nie będzie bolało, obiecuję.DawiZharr pisze:Ad.1 u mnie thane zawsze robi za bsb, albo na mniejsze pkt za przedluzacza szarz - albo jest BSB i ma MRoGromril+RoResistance+MRoCh, albo pprostu MRoCh.
than standardowy:
dwurak (niemagiczny)
1+/ re-roll
m. r o f challenge
albo :
testowałem też kolesia z +1T albo wardem na 4+ i savem na 1+...i całkiem dobrze wychodził...
moja filozofia składania thana jest taka: lepiej dać kolesiowi dobrą zbroję niż super kosę...dlaczego ? Zawsze jest tak że to raczej w nas wjadą niz my w kogoś...
a wtedy wyrypana kosa niewiele da jak than będzie gryzł ziemię 
dwurak (niemagiczny)
1+/ re-roll
m. r o f challenge
albo :
testowałem też kolesia z +1T albo wardem na 4+ i savem na 1+...i całkiem dobrze wychodził...
moja filozofia składania thana jest taka: lepiej dać kolesiowi dobrą zbroję niż super kosę...dlaczego ? Zawsze jest tak że to raczej w nas wjadą niz my w kogoś...

Nie ulegam szantazom, nie boję sie gróźb dlatego dodam:
thanowi prawie zawsze daję kamyk...a za bsb-ka robi kolejny tan. tak więc w bitwie poniżej 2000pts mam dwóch thanów
chcesz mnie zdekapitowac, zapraszam...tylko lojalnie ostrzegam: jestem w posiadaniu 5kg siekieromłotka osadzonego na metrowym trzonku...
thanowi prawie zawsze daję kamyk...a za bsb-ka robi kolejny tan. tak więc w bitwie poniżej 2000pts mam dwóch thanów

chcesz mnie zdekapitowac, zapraszam...tylko lojalnie ostrzegam: jestem w posiadaniu 5kg siekieromłotka osadzonego na metrowym trzonku...
nie rozumiem twojego podejscia ;P pancerny thane bsb jest suuuperokurdemol pisze:No to ja już ostrzę siekierę. Tylko proszę adres podaj. Już przyjeżdżam i dokonam ścięcia. Nie będzie bolało, obiecuję.DawiZharr pisze:Ad.1 u mnie thane zawsze robi za bsb, albo na mniejsze pkt za przedluzacza szarz - albo jest BSB i ma MRoGromril+RoResistance+MRoCh, albo pprostu MRoCh.

taaa... masz jedną turę strzelania mniej ruch przed "najwieksze klocki ruch max 6" za sztandar" bo to jeśli się nie mylę powoduje że tracisz strzelanie....
kowadło ci wybucha fajnie nie?
nagle jak grasz z bretką wpada w 1 klocek 3 lance, w 2 - 2 lance z lordem, bsb, palladynem i do tego latającym cyrkiem, opcja że w 3 turze będziesz płakał ze wściekłości
i widok miny przeciwnika- bezcenna!!!
kowadło ci wybucha fajnie nie?
nagle jak grasz z bretką wpada w 1 klocek 3 lance, w 2 - 2 lance z lordem, bsb, palladynem i do tego latającym cyrkiem, opcja że w 3 turze będziesz płakał ze wściekłości
i widok miny przeciwnika- bezcenna!!!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
To raczej jest ustawienie armii ofensywnie. Czyli strzelania jak najmniej. Chodzi o to że mamy możliwość wystawić się na atak i mieć coś do powiedzenia a nie tylko defence. Większość przeciwników nastawi się na standardową grę z krasnoludami. To będzie element zaskoczenia. Może być problem z kowadełkiem i nasza armia pójdzie 12" przeciwnik może strzelać ale każdy generał musi umieć zabezpieczyć armię na ewentualne niepowodzenie którejś z części armii. W tym przypadku dajemy ew. sztandar 5+ WS przeciwko strzelającym (działa na wszystkie oddziały w obrębie 6" - naprawde pomaga) i nasze zwarte szeregi doznają mniej szkód - nawet slayerów ciężej odstrzelić.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: