Kombos niespodzianka;)

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Proponuję przenieść sie z tymi marzeniami do odpowiedniego działu.
A co do kombinacji, to zastanawiałem sie czy jeżeli dam bohaterowi W.r. lotu i w swojej turze strzelania zrani on wrogiego bohatera, to czy w reakcji na szarżę mogę zadeklarować nim rzut w tego samego bohatera? Jeżeli tak, to niemal na pewno można by w ten sposób kasować bohaterów wampirów, trzeba by dać mu tylko jeszcze r.mocy i r. ognia, a niemal na pewno dało by się zdjąć tym Wight Kinga z banerem regeneracji na klocku black knightów. W tedy taki klocek byłby udupiony.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Ja mam serię następujących pytań:
-Jak złożyć najoptymalniejszego thana pod względem siła-jakość?

-Jak złożyć thana, na widok którego przeciwnik będzie popuszczał po gaciach i robił wszystko by go ominąć?

-Jak złożyć thana, który będzie w stanie przeżyć challenge z jakimiś wygiętymi w kosmos biegaczami i im odda, raz a skutecznie.

Zaznaczam, że absolutnie nie wchodzą w grę popierdółki pt. than-bsb. To ma być than konserwo-wymiatacz zdolny przyjąć challange od jakiegoś mordercy. Prawdziwy zakapior zdolny w pojedynkę poszatkować jakichś śmierdzieli. Eko-bohaterowie są ok, ale są zbyt mięciutcy. Jeśli ktoś choć piśnie słowo o kamyku i bsb, to osobiście przyjadę do niego i zdekapituję uprzednio własnoręcznie naostrzonym przeze mnie toporem. ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

Ad.1 u mnie thane zawsze robi za bsb, albo na mniejsze pkt za przedluzacza szarz - albo jest BSB i ma MRoGromril+RoResistance+MRoCh, albo pprostu MRoCh.
Ad.2 a ktos puszcza po gaciach widzac takiego kurdupla? ;P
Ad.3 no nie wiem.. RoStone, RoResistance i jesszcze 45pkt masz na jakies runy do walki, moze ASF(albo +1ATK) i +1S... powinno sie sprawdzic ;P

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

DawiZharr pisze:Ad.1 u mnie thane zawsze robi za bsb, albo na mniejsze pkt za przedluzacza szarz - albo jest BSB i ma MRoGromril+RoResistance+MRoCh, albo pprostu MRoCh.
No to ja już ostrzę siekierę. Tylko proszę adres podaj. Już przyjeżdżam i dokonam ścięcia. Nie będzie bolało, obiecuję.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

than standardowy:
dwurak (niemagiczny)
1+/ re-roll
m. r o f challenge

albo :

testowałem też kolesia z +1T albo wardem na 4+ i savem na 1+...i całkiem dobrze wychodził...
moja filozofia składania thana jest taka: lepiej dać kolesiowi dobrą zbroję niż super kosę...dlaczego ? Zawsze jest tak że to raczej w nas wjadą niz my w kogoś... :D a wtedy wyrypana kosa niewiele da jak than będzie gryzł ziemię :D

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Nie ulegam szantazom, nie boję sie gróźb dlatego dodam:
thanowi prawie zawsze daję kamyk...a za bsb-ka robi kolejny tan. tak więc w bitwie poniżej 2000pts mam dwóch thanów :D

chcesz mnie zdekapitowac, zapraszam...tylko lojalnie ostrzegam: jestem w posiadaniu 5kg siekieromłotka osadzonego na metrowym trzonku...

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Tratatata... a ja mam słonia w karafce i basen pod podłogą. ;)
Tak przy okazji w kwestii wyjaśnienia: chodziło mi o potraktowanie tych pytań osobno. Czyli mówimy o trzech kategoriach można by rzec, "Trzej Thanowie".

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

okurdemol pisze:
DawiZharr pisze:Ad.1 u mnie thane zawsze robi za bsb, albo na mniejsze pkt za przedluzacza szarz - albo jest BSB i ma MRoGromril+RoResistance+MRoCh, albo pprostu MRoCh.
No to ja już ostrzę siekierę. Tylko proszę adres podaj. Już przyjeżdżam i dokonam ścięcia. Nie będzie bolało, obiecuję.
nie rozumiem twojego podejscia ;P pancerny thane bsb jest suuuper :P

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

hehe, dojdzie do siekieroczynów? ja tez wystawiam takiego BSB i jeszcze daje mu kamyk... Tylko siekiery czy jeszcze jakaś broń dozwolona?

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

jutro wrzucam fotkę siekieromłotka, jeśli nie wierzysz... :D

słonia w karafce nie mam, wymieniłem na prom kosmiczny :D

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Post autor: kotil »

runy na BSB?? rozumiem na sztandarze ale z tego co wiem to than nie moze miec run na sobie jezeli jest bsb. Chyba że nie zrozumiałem dowcipu.

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

moze miec runy na sobie jesli jest bsb bez runicznego sztandaru(czyli ma zwykly)

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

To pijemy!

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Na początku przed rzutami najwieksze klocki ruch max 6" za sztandar, pozniej ruch w fazie ruchu 6" i na koniec kowadelko (GR d3 oddzialy) 6" = 18" w pierwszej rundzie, gwarantowany ubaw po pachy z oglądania miny przeciwnika.

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

taaa... masz jedną turę strzelania mniej ruch przed "najwieksze klocki ruch max 6" za sztandar" bo to jeśli się nie mylę powoduje że tracisz strzelanie....
kowadło ci wybucha fajnie nie?
nagle jak grasz z bretką wpada w 1 klocek 3 lance, w 2 - 2 lance z lordem, bsb, palladynem i do tego latającym cyrkiem, opcja że w 3 turze będziesz płakał ze wściekłości
i widok miny przeciwnika- bezcenna!!!

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

niestety to fakt... chyba ze rezygnujemy ze strzelania i wystawimy same superpakerne klocki do walki z bohaterami i MroChallenge żeby pokierowac nieco szarżami przeciwnika.. i wtedy to koleś może płakac jak dobrze pójdzie...
Obrazek

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

To raczej jest ustawienie armii ofensywnie. Czyli strzelania jak najmniej. Chodzi o to że mamy możliwość wystawić się na atak i mieć coś do powiedzenia a nie tylko defence. Większość przeciwników nastawi się na standardową grę z krasnoludami. To będzie element zaskoczenia. Może być problem z kowadełkiem i nasza armia pójdzie 12" przeciwnik może strzelać ale każdy generał musi umieć zabezpieczyć armię na ewentualne niepowodzenie którejś z części armii. W tym przypadku dajemy ew. sztandar 5+ WS przeciwko strzelającym (działa na wszystkie oddziały w obrębie 6" - naprawde pomaga) i nasze zwarte szeregi doznają mniej szkód - nawet slayerów ciężej odstrzelić.

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Motyw sprawdzony trzkrotnie się sprawdził (przeciwko orkom, szczurom i leśnym elfom) z tym że przy kowadełku stał Thorek. Inaczej kowadełka nie używam (za duże ryzyko niepowodzenia którego nie da się złagodzić - czyli żadnych przerzutów itp.)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

jakby się dało go wystawiać na turniejach to i ja bym tak robił...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jak wyżej :)
Obrazek

ODPOWIEDZ