Nowe LIMITED - dyskusja

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

trikk pisze:Myślę, że troche sprawiedliwiej to lord+hero lub 3x hero na 2250 pkt. Co wy na to?
Pytanie tez, co robimy ze smokami przy 2 herosach? Jak rozumiem 2 modele herosów, a nie 2 sloty?

Imho ok.
Obrazek

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

Bo przeciez ten comp sie do tego sprowadza by urabac DL co nie kolata??:D Bless taki doswiadczony gracz a jednak mowisz ze tego nie widzisz. Podpowiem skladasz lorda vc na magii z skullstaffem. ma on 8 pd do zabawy rzuci ci 8x leczenie na 1 kosci albo 4x2 popychaczki. Jak chcesz to powstrzymac? majac nawet 7 dd i 2 scrolle to jedna ture zatrzymujesz.. Tak jak teraz bez compscora......wiec magii vc nic sie nie stalo bo recasta nie ograniczysz iloscia pd jaka moze wykorzystac jesli dd sa ograniczone :roll: podobnie TK rzucam ci 1 inkatnacje krola i 4x2 z liczy<hieratic jar> i jak chcesz to powstrzymac? A o orkach i skavenahc mowie ze oni beda mieli komplet herosow i nadal full woja....... ty mniej herosow i malo woja........slaba zamiana. Jak mowilem od dawna Euro leciutko okraja rozpy ale ma wielkie dziury co zreszta pokazane bylo w zeszlym roku i 2 lata temu. Winduje w gore WE, TK Brette nieszczesne krasnale :wink: Nie na tym polegac chyba?

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

ja zawsze bede bronic demonow bo sa biedne:)

Bless: I tu nie chodzitylko o CS mi sie poprostu sama idea sztywnego ciecia bez analizy armi nie podoba. Akurat BT to dobry przyklad bo mimo swojej sily traci najmniej. - pk na turnieju za BT LOC czy 3 horrory w corach to rozumiem ale ciecie takiego GUO to chyba jakies nieporozumienie. Gdzie tu zacheta do roznorodnosci ?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Buszman pisze: Bo przeciez ten comp sie do tego sprowadza by urabac DL co nie kolata??:D
Uwazasz, ze Demony traca az tak wiele w porownaniu z innymi armiami? Ja uwazam, ze wszyscy sa dotknieci. A jesli przyjelibysmy opcje 2 herosow, to juz w ogole.
Buszman pisze:
Bless taki doswiadczony gracz a jednak mowisz ze tego nie widzisz. Podpowiem skladasz lorda vc na magii z skullstaffem. ma on 8 pd do zabawy rzuci ci 8x leczenie na 1 kosci albo 4x2 popychaczki.

Owszem, da sie zlozyc lorda - elektrownie magiczna, ale... on i tak ma do dyspozycji max 9 kosci. Bedzie rzucal na jednej? Ok, 3 czary mu nie wejda (jedynki i dwojki), 3 wejda mu minimalnie ( 4 i 5 - latwe do dispella na 2 kosciach) i 3 wejda mu z wynikiem 6-7, czyli tez mozliwym do rozproszenia. Poza tym, chyba nie jest przegieciem, jesli w fazie magii wyjda 2-3 slabe czary? Generalnie, na tym polega faza magii, zeby czasem cos weszlo...
Obrazek

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Obcięcie hersów do 2 to jakiś chory pomysł - mówię z perspektywy gracza TK.

Bez inkantacji to ja w tej armii nic nie mam, idę sobie te 4 cale a wszystko we mnie wali. Wszystko jest miękkie i szybko ginie bez wskrzeszania.

Reszta tego może tak nie odczuć, ale TK to tnie ostro :(

HLP + TP żeby mieć sensowną magię, ale wtedy rydwanów nie mam.
TK + LP mam rydwany nie mam magii.

O ile dotąd mi wszystko pasiło to teraz muszę powiedzieć buuu :wink: :wink:
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

to weź 2 małe liczki i tp ;)

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

to weź 2 małe liczki i tp

To już chyba lepiej jedną dużą zamiast 2 małych.

Może bardziej to zrobić na zasadzie
max 3 sloty postaci
bohater kosztujący więcej niż 350-400 zajmuje 2 sloty.

Na kingu i 2 małych mogę grać, zresztą kiedyś grałem, ale to dawno było i mało wiedziałem jeszcze :D

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

trikk pisze:to weź 2 małe liczki i tp ;)
Nie przy ograniczeniu do dwoch herosow. ;)

Ale co do tych TK, to jak to nie mozna miec rydwanow? Mozna, tylko przy HLP sa w specialach, prawda? A tam przy zakazie 3 skorpow robi sie sporo wolnego miejsca. Mozesz wziac 2 x charioty i 2x skorpy, albo 2x charioty, skorpa i carriony.

Da sie? I wyglada troche milej dla oka.

Malal zwrocil uwage, ze EuroCS nie cial TK. No teraz juz tnie , ale nie do kosci - da sie grac.
Obrazek

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

Zwrocilem uwage bo nimi na Euro gralem i widzialem bezradnosc przeciwnika z 5 dd i 3 scrollami przez mojej magii a mialem nasz standart turniejowy TK czyli king i 3 liczki :wink: Jestem pewnie slepy ale jakos nie widze zwiekszenia szans innych armii przeciw vampirom na zasadach EURO :roll: Skaveny tez nic nie traca;p kosztem 1 elektryka dostaja ld 10 na armii bo nadal iloscia jezzow beda straszyc smoki po nocach :wink:

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

@Bless
Nie ma miejsca na rydwany, bo mam Cariony Gwardie 2 Skorpy i 2k+ to jest stały element moich rozpisek:)

Ktoś pisał że albo Lord + Hero, albo 3 Hero.

A co myślicie o takim ograniczeniu jak pisałem?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Buszman pisze:Zwrocilem uwage bo nimi na Euro gralem i widzialem bezradnosc przeciwnika z 5 dd i 3 scrollami przez mojej magii a mialem nasz standart turniejowy TK czyli king i 3 liczki :wink: Jestem pewnie slepy ale jakos nie widze zwiekszenia szans innych armii przeciw vampirom na zasadach EURO :roll: Skaveny tez nic nie traca;p kosztem 1 elektryka dostaja ld 10 na armii bo nadal iloscia jezzow beda straszyc smoki po nocach :wink:
Sek w tym, ze wiekszosc z nas wolalby grac przeciwko skavenom z Ld 10, niz skavenom elektrycznym. Bo to jest roznica.

Zreszta dalej mowimy o ograniczeniu do dwoch herosow? Jesli tak, to kosztem dwoch elektrykow. A to juz roznica dwoch elektrykow. Strzelanie jest mocne, ale do przelkniecia, max. : 1 WLC, 2 x jednostki jezzaili (powiedzmy 2x 7), 3 ratlingi. A reszta jest w futrzatej hordzie. Czyli zaczyna to wygladac tak, jak powinny wygladac Skaveny.
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

IMO:
Euro+

Maks Lord+hero lub 3x hero bez ograniczeń punktowych i jest w miarę git
W chaosie tzeentchowym można mieć smoka+dj, ale nie mozna 2 dj i helki, a scrolle gdzies upchnac trzeba...

MUKER: w sumie nie brzmi źle, ale skaveny wciaz maja GS+2x elektryk...
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2008, o 10:44 przez trikk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

MUKER pisze: @Bless
Nie ma miejsca na rydwany, bo mam Cariony Gwardie 2 Skorpy i 2k+ to jest stały element moich rozpisek:)
Abstrahujac od tego, o akurat wystawiasz, trzeba sie nastawic na to, ze CS powinien wprowadzic jakeis zmiany do rozpisek.

trikk pisze:IMO:
Euro+

IMHO optymalne rozwiazanie. Najlepsze z dotychczas zaproponowanych.
Obrazek

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

bless pisze:
Euro+

IMHO optymalne rozwiazanie. Najlepsze z dotychczas zaproponowanych.
pasuje :P - ale jeszcze 12 kolejnych stron może ktoś to ulepszy :D a na <2000 2 herosów tak ?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Tak, dodatkowo bonusem tego jest fakt, ze nie trzeba zmieniac % w zależności od punktów na turnieju

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Euro+

nie sadzisz ze to strasznie zabija roznorodnosc w herosach? w wielu armiach beda tylko jakies ze dwie normalne kombinacje (Lord+hero)..
nie wiedze powodu dla ktorego np skaeny i O&G nie mogły by wystawic 4 herosow na 2k (magie i tak maja pocieta do max 9 PD) - wkoncu wlasnie po to maja tanszych herosów by ich wiecej wchodziło..

dlatego 800 pkt jest IMO lepsze - w wiekszsci i tak wystawisz tylko smoka i caddiego, a nie obcinasz tym np armii z 4 goblin bossami ;-)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Assasello, Dużego maga i małego maga+ Sorcery i tak Ci sie nie opłaca wciskać, więc cicho siedź. Wystawisz sobie Arcy+hero ;)

Natomiast 800 pkt sprawia, że BT odstaje od reszty w Daemonach.
Po za tym za 800 pkt masz 3 elektryków i Warlord, czyli 3 duze, 1 mała blyskawica i ld7 na armii \=. 800 pkt kroi GD oprócz BT, Smoki, Treeman Ancienta czyli to, co chcemy właśnie zachować.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2008, o 11:23 przez trikk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

trikk pisze:w sumie nie brzmi źle, ale skaveny wciaz maja GS+2x elektryk...
Ale już bez dzwonka

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Sorry, ale przy 20 jezzailach, latarce, 3x ratlingach, GS i 2x elektrykach naprawdę dzwonek nie robi mi takiej różnicy...

Natomiast pamiętaj, że ograniczenie slotów ogranicza antymagie, czyli HLP juz nie ma tak źle....

Edit: MUKER, twoja opcja 3 slotów jest do rozważenia, IMO trzeba przetestować

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

trikk pisze: W chaosie tzeentchowym można mieć smoka+dj, ale nie mozna 2 dj i helki, a scrolle gdzies upchnac trzeba...
czemu smoki maja dostac taki bonus? moga miec caddiego co przy 2 characterach przeciwnika w praktyce niweluje magie. Cc w armii zpaewnia smok tylko musisz sobie znalezc ochrone przed okrojony strzelaniem. smok dlatego zajume 2 sloty zeby jakos pociac jego sile w stosunku do innych characterow. Natomiast ty chcesz go wzmocnic...

imo 2 characterow odpada. Znowu bretka, demony, armie ze smokami dostaja sporego kopa...

bo jak porownac helfy na 2 smokach do armii tk na 2 characterach

Zablokowany