Moja wizja kwestii zasady czyli WEREWOLF LIBRARY

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szafa@poznan pisze: co do stronki htmlowej - mysle ze shino powinien to koordynowac - informatyk to sie zna, ja minimalnie, ataman tez pewnie podobnie.
w czasach googla kazdy potrafiacy czytac, myslacy czlowiek sie zna :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Google pozwala wiedzieć. To, co odróżnia informatyka/programistę/umysł_ścisły od zwykłego człowieka, to umiejętność zastosowania tej wiedzy :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Czy któryś z was: ataman, Shino lub szafa@poznan przetłumaczy ta nową erratę na polish i wrzuci to do zasad? Bym bardzo prosił ponieważ ja jestem do tyłu z angielskim, a bardzo bym chciał wiedzieć co tam jest napisane.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Szafa się podjął tej niewdzięcznej pracy. :P Wkrótce jej efekty zawisną na tym forum.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

bedzie na pewno - ale trudno mi powiedziec czy przed swietami - wrocilem do domviu ze studiow, pomagam w sprzataniu, wypiekam mroczne pierniki chaosu i ogólnierobie 100 rzeczy które porzadny futrzak powinien robic przed swietami. TLumaczenie erraty jest nisko na liscie zadan do zrobienia ;) ale na pewno bedzie ladnie przetlumaczona na polski.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

szafa@poznan pisze:bedzie na pewno - ale trudno mi powiedziec czy przed swietami - wrocilem do domviu ze studiow, pomagam w sprzataniu, wypiekam mroczne pierniki chaosu i ogólnierobie 100 rzeczy które porzadny futrzak powinien robic przed swietami. TLumaczenie erraty jest nisko na liscie zadan do zrobienia ;) ale na pewno bedzie ladnie przetlumaczona na polski.
Witam, jak idzie tłumaczenie tej erraty?

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=465

Szafa, tu jest blad rzeczowy :). Tzn wszystko jest ok poza tym, ze łuk nie wymaga dwoch rak do uzycia :).

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Marek Golan pisze:Szafa, tu jest blad rzeczowy :). Tzn wszystko jest ok poza tym, ze łuk nie wymaga dwoch rak do uzycia :).
Musisz mi to pokazać na najbliższym turnieju, na którym się spotkamy. Mogę nawet załatwić łuk - to bezcenne zobaczyć, jak strzelasz z niego jedną ręką ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

tlumaczenie erraty...pierwsza strona gotowa. na wiecej nie ma czasu. zaczela sie sesja (przedterminy co prawda, ale mnóstwo ich) ich pewnie wrzuce pierwsza strone maksimum, reszte w lutym.

co do łuku...no dobra - nie ma tego w uscisleniach - ale o ile dobrze pamietam - zostało przegłosowane. starczy imho ;)

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Marek Golan pisze:http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=465

Szafa, tu jest blad rzeczowy :). Tzn wszystko jest ok poza tym, ze łuk nie wymaga dwoch rak do uzycia :).
heretyku jak mozesz!!! niesluchac go!!! ... eee nieczytac go!!! :wink:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Leoncoeur
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Leoncoeur »

Witam,

Pytanko: czy na turniejach (wszystkich) moge grac mieszanymi figurkami? tzn. troche Game Zone, troche Games Workshop? Podoba mi sie kilka wzorow Gamezone'a, ale odpuszcze sobie jesli mialbym z nimi jakies problemy na turniejach..

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

na turniejach (turnieju ;) ) gw tylko figsy gw sa dopuszczone.. na innych roznie lecz zazwyczaj sa dopuszczane

Awatar użytkownika
Leoncoeur

roznie tzn.? ;/

i inna sprawa.. czy te figsy Game Zone sa do WFB? :P niby wiekszosc sie zgadza, ale takie peasant levvy, Squire czy Feudal Knights? czy to ma jakies odpowiedniki w army booku? moze ktos pomoc?

Mnie np. bardzo podobaja sie te figsy Peasant levvy 9sa idealnie chlopskie :P) ale nie mam pojecia jako co je wystawiac? battle Pilgrims? Men at armsi? Prosze o jakies wskazowki :P

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Szafa, ale bedzie to w nowych uscisleniach?
Bo mi to tak naprawde <>< (rybka) ale poprostu nie chce zeby ludzi wprowadzano w blad :). Na razie w uscisleniach jest, ze moze miec magiczny łuk...

Tomasz: a filmu z luczniczka nie pamietasz :)?

Ogolnie nie ma co ciagnac tego tematu, tylko zwracam uwage na pewna niescislosc.

Na turniejach nie ma problemu z figurkami nie-gw (a jesli sa to baaardzo rzadko). Wyjatkiem jest Grand Tournament.

Awatar użytkownika
Leoncoeur

Thx ;) a moze mi powiedziec jakis Bretonczyk jako kogo wystawiac tych peasant levvy, Squire Knights i Feudal Knights? (Peasant Levvy jako Battle Pilgrims, Feudale jako realmsow, a Squire jako Giermkow?)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Joł, co z tą erratą, wrzuci ją ktoś? Chociaż 1 stronę.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Nie chciałem zakładać nowego tematu a nie znalazłem miejsca gdzie można by było zadać te pytanie:

jaka jest aktualna wersja uściśleń? Na Zlustrowanym Forum Listy Sędziowskiej wiszą jakieś Lipcowe, ale nie wiem czy są oficjalne i aktualne. Jeśli tak to warto było by zamieścić link w przyklejonym temacie w kwestii zasad: "Aktualizacja uściśleń sędziowskich".

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

szanowni modratorzy, moze warto by uzupelnic wilkolacza biblioteke o kwestie poruszane na forum? bo pustawo tam, a tu co rusz zazarte dyskusje :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

W związku z odpaleniem beta-wersji Werewolf Library FAQ, czyli polskiego (w tym wypadku oznacza to "lepszego" :) ) Direwolfa -- temat można już właściwie zamknąć, co? :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Rozmowy o Werewolf Library teraz będą tutaj:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=9447
:)

Zablokowany