Grave Guard czy Black Knights?
Moderator: misha
HW zawsze maja ... jest to odgorna zasada ktora sie nie zmienila wiadomo spearmeni maja speary ale zawsze moga walczyc uzywajac HW i np tarcz ... tak samo jest z BK dodatkowo GG maja otrzymac mozliwosc brania GW (pewnie na takeij samej zasadzie jak sylvanskie drakenhofy
wiec dochodzimy do wniosku iz BK maja lance sh i hw ha oraz pewnikiem barding na kucu (nie wiem czy opcjonalny jak teraz czy nie ale pewnie zostanie opcjonalny jak po staremu ) to chyba tyle ...
wiec dochodzimy do wniosku iz BK maja lance sh i hw ha oraz pewnikiem barding na kucu (nie wiem czy opcjonalny jak teraz czy nie ale pewnie zostanie opcjonalny jak po staremu ) to chyba tyle ...
Dominatorze, patrz na daty tematów.
- Temple Guard
- Falubaz
Zdecydowanie popieram Nordriego, odkopywanie takich tematów to nic złego, bo są nadal aktualne, właśnie tworzenie nowych tematów o GG/BK byłoby w tej sytuacji głupie.Nordri pisze:To chyba jakiś nowy trend z wrzucaniem tych kart gdzie popadnie.
Faktycznie, najlepiej niech każdy zakłada nowy temat, zwłaszcza że taki tutaj ruch...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
-
- Kretozord
Tylko, że ziom dodał nic nie wnoszący post a nie jakieś merytoryczne rozważania o GG vs. BK w nowej edycji.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
-
- Kretozord
Ja tam zawsze uważałem coś takiego za nieznajomość netykiety, od razu kojarzy mi się to z bezsensowną chęcią nabicia posta.
Myślę że to koniec bo się rozgadamy
Myślę że to koniec bo się rozgadamy
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Temple Guard
- Falubaz
Rzeczywiście treść tego posta nie jest zbyt ciekawa Tak więc można ganić autora za treść, ale nie za odkopanie ciekawego tematu
A więc: czy coś zmieniło się w Waszym podejściu do kwestii "GG czy BK" po wydaniu nowego Army Booka? Oba oddziały są super, szczególnie że VC mają obecnie IMO najlepsze sztadary magiczne ze wszystkich armii WFB. A ze sztandarem regeneracji są chyba najlepszymi oddziałami ciężkiej piechoty/ciężkiej jazdy w grze. Niezłamywalność, killing blow, ogromna przeżywalność... Do tego niesamowicie można im podpakować static CR - GG mogą mieć maksymalnie static CR 9. Poprawcie mnie, jeśli się mylę - liczyłem tak: 3 szeregi, sztandar, przewaga liczebna, Walking Death na wampirze, BSB, War Banner, Banner of the Endless Nightmare (liczenie premii za czwarty szereg). Ale oczywiście lepiej wrzucić regenerację, więc static CR 8 musi wystarczyć
A więc: czy coś zmieniło się w Waszym podejściu do kwestii "GG czy BK" po wydaniu nowego Army Booka? Oba oddziały są super, szczególnie że VC mają obecnie IMO najlepsze sztadary magiczne ze wszystkich armii WFB. A ze sztandarem regeneracji są chyba najlepszymi oddziałami ciężkiej piechoty/ciężkiej jazdy w grze. Niezłamywalność, killing blow, ogromna przeżywalność... Do tego niesamowicie można im podpakować static CR - GG mogą mieć maksymalnie static CR 9. Poprawcie mnie, jeśli się mylę - liczyłem tak: 3 szeregi, sztandar, przewaga liczebna, Walking Death na wampirze, BSB, War Banner, Banner of the Endless Nightmare (liczenie premii za czwarty szereg). Ale oczywiście lepiej wrzucić regenerację, więc static CR 8 musi wystarczyć
- Temple Guard
- Falubaz
Szkoda tylko, że nie są "elastyczni", czyli nie mogą mieć zarówno tarczy, jak i GW, wtedy byłby wybór podczas bitwy czym walczyć z danym przeciwnikiem, w zależności od sytuacji. Generalnie jestem zwolennikiem kombinacji "broń ręczna + tarcza" (taniej, lepsza przeżywalność), ale gdy ma się w oddziale sztandar regeneracji to można się pokusić o GW, bo wtedy przeżywalność jest niezła.
Ja prawdę mówiąc wolę Warbanner, bo u mnie GG są bardziej od robienia za czołg niż od zabijania. Wystawiam zwykle oddział dwudziestu z tarczami - są w stanie sporo wytrzymać, a przy obecnym wskrzeszaniu są w ogóle superowi.
BK biorę od rozpiski w piątkach, gołych, albo ewentualnie z bardingiem.
BK biorę od rozpiski w piątkach, gołych, albo ewentualnie z bardingiem.