Pierwszy raz ktoś nazwał mnie zgredem... W sumie to mi wstyd ^^Mauler pisze:Slide- nie słuchaj tych zgredów. Oni komentują armię demonów tylko i wyłąłcznie pod przegiętą rozpiskę turniejową (bo w zasadzie o parametrach rozpisek turniejowych tu rozmawiamy). Grać da się wszystkim i zbieraj co chcesz.
Armii Chaosu nie będzie można łączyć?
Moderator: JarekK
nie przejmuj sie zbieraj nurgla, oni tylko teoretyzują , ich frustracja spowodowana jest brakiem zwycięstw. demony są tak zróżnicowane ze ciezko jest wstanie ułożyć jedna rozpiskę .Slide pisze:Zaczynam dopiero grać w WFB i zbieram demony nurgla i totalnie nie rozumie o czym Wy rozmawiacie tak po tym co piszecie juz na starcie moje granie mija sie z celem bo gram niegrywalnymi figurkami i armia. sluchajac niektorych na forum to chyba najlepiej robic do kazdej armii jedna rozpiske i wszyscy beda grac takimi samymi rozpiskamiShino pisze:masz racje. demony maja 3 niegrywalnych lordow, 2-3 niegrywalne rary, 3 niegrywalne speciale, 3 niegrywalne cory, 2-3 niegrywalnych herosow + specialeIzo pisze:Grać da się wszystkim, ale zastanów się jak często zobaczysz je na stole.
Hmm zastanawia mnie czemu mówicie że impakty chariotu tzeentcha mają siłę 4 ? Pisze przy nim ze to chatiot, a charioty mają siłę 5 impaktów.
Usamodzielnienie 3ech armii to dość dobry pomysł ale ma on swoje wady:
-mały wybór jednostek(chociaż patrząc po demcach to prawie wszystko grywalne)
-można mieszać marki(mi to pozwala stworzyć wymarzoną armię tzeentchową pod wodzą BT, ale pod względem fluffowym to przegięcie, do tego zachwiewa równowagę gry)
-marki nic nie dają
-jednak jakieś ślady po sojuszu np. cory innych armii chaosu w specialach powinny być
p.s.:
Czemu spawn of chaos nie jest w army booku demonów??
-mały wybór jednostek(chociaż patrząc po demcach to prawie wszystko grywalne)
-można mieszać marki(mi to pozwala stworzyć wymarzoną armię tzeentchową pod wodzą BT, ale pod względem fluffowym to przegięcie, do tego zachwiewa równowagę gry)
-marki nic nie dają
-jednak jakieś ślady po sojuszu np. cory innych armii chaosu w specialach powinny być
p.s.:
Czemu spawn of chaos nie jest w army booku demonów??
Nie ma spawnów bo to zmutowani ludzie a nie demony.
Popatrz na staro edycyjnego spawna tam widać resztki człeka jeszcze
W fluffie wh40k to są generałowie którzy przekroczyli granice i stali się czymś takim Bo tam każdy hero CSMów chce zostać demonem czyli nieśmiertelnym.
ja sobie srednio wyobrazam Mortali oddzielonych od besti czy demonow i nie mowie tu o grywalnosci ale o samym fluffie. Zawsze wszedzie przedstawiani sa razem .
Mam jakies dziwne uczcie ze po wydaniu armi besti wydadza calkiem nowy kodeks/kampanie cos ala SoC z zasadami laczenia tych 3 armi +moze 1-2 nowe jednostki do kazdej z nich tak na zasadzie a wydaj sobie jeszcze troche pieniedzy
I faktycznie w chaosie jest malo jednostek szczegolnie speciali troche irytuje ich mala roznorodnosc. Dla mnie roznica miedzy demonetami a BL jest minimalna.
Juz to gdzies pisalem w demonach o charakterze armi decyduja bohaterowie a nie jednostkie. Doskonale to widac na przykladzie standardowej rozpy BT zamien GD i jednego heralda a bedzie rozpiska Slaanesha na syrenach chyba tylko nurgl nie pasuje do tego schematu
Mam jakies dziwne uczcie ze po wydaniu armi besti wydadza calkiem nowy kodeks/kampanie cos ala SoC z zasadami laczenia tych 3 armi +moze 1-2 nowe jednostki do kazdej z nich tak na zasadzie a wydaj sobie jeszcze troche pieniedzy
I faktycznie w chaosie jest malo jednostek szczegolnie speciali troche irytuje ich mala roznorodnosc. Dla mnie roznica miedzy demonetami a BL jest minimalna.
Juz to gdzies pisalem w demonach o charakterze armi decyduja bohaterowie a nie jednostkie. Doskonale to widac na przykladzie standardowej rozpy BT zamien GD i jednego heralda a bedzie rozpiska Slaanesha na syrenach chyba tylko nurgl nie pasuje do tego schematu
i dlatego sporo ludzi gada ze do nich odjda krasnoludy chaosu ... mam nadzieje ze tak sie nie stanie ... CD musza byc oddziaelna armia !!!!I faktycznie w chaosie jest malo jednostek szczegolnie speciali troche irytuje ich mala roznorodnosc.
Ja osobiście też mam nadzieję że CD nie dojdą do Hord jako jedna armia bo to by zabiło armie CD. Po za tym wtedy na stołach stały by armaty i bolce a przed nimi warriorzy i maruderzy. Choas z ofensywy przeszedł by na defens (nie chce przeklinać co by to oznaczało i jak wygląda ten czarny scenariusz który wymyśliłem). A jaki w tym plus? warriorzy bardziej grywalni?
Moje prognozy połączone z nadziejami dają taki obraz:
Lordowie: Chaos Lord, Exalted Sorcerer
Herosi: Exalted Champion, Aspiring Champion, Sorcerer
Core: Chaos Warriors, Chosen Chaos Warriors, Chaos Marauders, Marauder Horseman (nie liczące się do min. core), Chaos Warhounds (nie liczące się do min. core)
Special: Chaos Knights, Chosen Chaos Knights, Chaos Chariots, Chaos Ogres, Flayerkin, Chaos Furies (albo inna jednostka lataczy)
Rare: Hellcannon, Dragon Ogres, Chaos Spawn, Shaggoth
Tak czy siak, jak nie dadzą mortalom latającej jednostki to będzie dość krucho. To właśnie tej jedynej rzeczy będzie najbardziej brakować w hordach po odcięciu ich od demonów...
Lordowie: Chaos Lord, Exalted Sorcerer
Herosi: Exalted Champion, Aspiring Champion, Sorcerer
Core: Chaos Warriors, Chosen Chaos Warriors, Chaos Marauders, Marauder Horseman (nie liczące się do min. core), Chaos Warhounds (nie liczące się do min. core)
Special: Chaos Knights, Chosen Chaos Knights, Chaos Chariots, Chaos Ogres, Flayerkin, Chaos Furies (albo inna jednostka lataczy)
Rare: Hellcannon, Dragon Ogres, Chaos Spawn, Shaggoth
Tak czy siak, jak nie dadzą mortalom latającej jednostki to będzie dość krucho. To właśnie tej jedynej rzeczy będzie najbardziej brakować w hordach po odcięciu ich od demonów...
Shaggoth na pewno nie będzie w chaosie tylko w beastach
No wiesz, bestie chaosu to dla mnie takie mutaki od urodzenia zaprzedane chaosowi, natomiast dragon ogry to starożytna rasa, która zawarła z chaosem pakt w zamian za długowieczność - nie są bestiami chaosu, tylko rozumną rasą... wiem, próbuję się fluffem przekonać, żeby chociaż dragon ogry z ich shagothem poszły do mortali
- Temple Guard
- Falubaz
Raczej Helka będzie, tak przynajmniej było w plotkach na Warseer, ma zajmować tak jak obecnie 2 Rary.Kensiorek pisze:imho Exalted Champion pojdzie w diably tak jak w demonach a ten hellcannon to troche tak zyczeniowo nie ?:)
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!