Armii Chaosu nie będzie można łączyć?

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Mauler pisze:Slide- nie słuchaj tych zgredów. Oni komentują armię demonów tylko i wyłąłcznie pod przegiętą rozpiskę turniejową (bo w zasadzie o parametrach rozpisek turniejowych tu rozmawiamy). Grać da się wszystkim i zbieraj co chcesz.
Pierwszy raz ktoś nazwał mnie zgredem... W sumie to mi wstyd ^^

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

Slide pisze:
Shino pisze:
Izo pisze:Grać da się wszystkim, ale zastanów się jak często zobaczysz je na stole.
masz racje. demony maja 3 niegrywalnych lordow, 2-3 niegrywalne rary, 3 niegrywalne speciale, 3 niegrywalne cory, 2-3 niegrywalnych herosow + speciale :roll:
Zaczynam dopiero grać w WFB i zbieram demony nurgla i totalnie nie rozumie o czym Wy rozmawiacie :P tak po tym co piszecie juz na starcie moje granie mija sie z celem bo gram niegrywalnymi figurkami i armia. sluchajac niektorych na forum to chyba najlepiej robic do kazdej armii jedna rozpiske i wszyscy beda grac takimi samymi rozpiskami :P
nie przejmuj sie zbieraj nurgla, oni tylko teoretyzują , ich frustracja spowodowana jest brakiem zwycięstw. demony są tak zróżnicowane ze ciezko jest wstanie ułożyć jedna rozpiskę .

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Hmm zastanawia mnie czemu mówicie że impakty chariotu tzeentcha mają siłę 4 ? Pisze przy nim ze to chatiot, a charioty mają siłę 5 impaktów.

Awatar użytkownika
Piotrek
Wałkarz

Post autor: Piotrek »

ale w statsach sily rydwanu jest S4

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

charioty mają taką siłę jaką mają w statsach.

a bestie będą biedne do tego 2009tego. szkoda. może zacznę zbierać mortali jak piechocińcy będą grywalni...
Uerph.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Sykstus pisze:Hmm zastanawia mnie czemu mówicie że impakty chariotu tzeentcha mają siłę 4 ? Pisze przy nim ze to chatiot, a charioty mają siłę 5 impaktów.
nie

Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

Usamodzielnienie 3ech armii to dość dobry pomysł ale ma on swoje wady:
-mały wybór jednostek(chociaż patrząc po demcach to prawie wszystko grywalne)
-można mieszać marki(mi to pozwala stworzyć wymarzoną armię tzeentchową pod wodzą BT, ale pod względem fluffowym to przegięcie, do tego zachwiewa równowagę gry)
-marki nic nie dają :(
-jednak jakieś ślady po sojuszu np. cory innych armii chaosu w specialach powinny być

p.s.:
Czemu spawn of chaos nie jest w army booku demonów??

Sykstus
Masakrator

Nie ma spawnów bo to zmutowani ludzie a nie demony.

Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lukiman »

napewno??nieznam zabardzo ich fluffu ale figurki wyglądają średnio ludzko...
Liczą się tylko czterej bogowie:Khorne,Tzeentch.....Gork i Mork :twisted: :twisted:

Sykstus
Masakrator

Popatrz na staro edycyjnego spawna tam widać resztki człeka jeszcze :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Lukiman pisze:napewno??nieznam zabardzo ich fluffu ale figurki wyglądają średnio ludzko...
za duzo giftow i mutacji maja

Sykstus
Masakrator

W fluffie wh40k to są generałowie którzy przekroczyli granice i stali się czymś takim :P Bo tam każdy hero CSMów chce zostać demonem czyli nieśmiertelnym.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

ja sobie srednio wyobrazam Mortali oddzielonych od besti czy demonow i nie mowie tu o grywalnosci ale o samym fluffie. Zawsze wszedzie przedstawiani sa razem .

Mam jakies dziwne uczcie ze po wydaniu armi besti wydadza calkiem nowy kodeks/kampanie cos ala SoC z zasadami laczenia tych 3 armi +moze 1-2 nowe jednostki do kazdej z nich tak na zasadzie a wydaj sobie jeszcze troche pieniedzy :)

I faktycznie w chaosie jest malo jednostek szczegolnie speciali troche irytuje ich mala roznorodnosc. Dla mnie roznica miedzy demonetami a BL jest minimalna.

Juz to gdzies pisalem w demonach o charakterze armi decyduja bohaterowie a nie jednostkie. Doskonale to widac na przykladzie standardowej rozpy BT zamien GD i jednego heralda a bedzie rozpiska Slaanesha na syrenach chyba tylko nurgl nie pasuje do tego schematu

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

I faktycznie w chaosie jest malo jednostek szczegolnie speciali troche irytuje ich mala roznorodnosc.
i dlatego sporo ludzi gada ze do nich odjda krasnoludy chaosu ... mam nadzieje ze tak sie nie stanie ... CD musza byc oddziaelna armia !!!!

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Ja osobiście też mam nadzieję że CD nie dojdą do Hord jako jedna armia bo to by zabiło armie CD. Po za tym wtedy na stołach stały by armaty i bolce a przed nimi warriorzy i maruderzy. Choas z ofensywy przeszedł by na defens (nie chce przeklinać co by to oznaczało i jak wygląda ten czarny scenariusz który wymyśliłem). A jaki w tym plus? warriorzy bardziej grywalni?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Moje prognozy połączone z nadziejami dają taki obraz:
Lordowie: Chaos Lord, Exalted Sorcerer
Herosi: Exalted Champion, Aspiring Champion, Sorcerer
Core: Chaos Warriors, Chosen Chaos Warriors, Chaos Marauders, Marauder Horseman (nie liczące się do min. core), Chaos Warhounds (nie liczące się do min. core)
Special: Chaos Knights, Chosen Chaos Knights, Chaos Chariots, Chaos Ogres, Flayerkin, Chaos Furies (albo inna jednostka lataczy)
Rare: Hellcannon, Dragon Ogres, Chaos Spawn, Shaggoth

Tak czy siak, jak nie dadzą mortalom latającej jednostki to będzie dość krucho. To właśnie tej jedynej rzeczy będzie najbardziej brakować w hordach po odcięciu ich od demonów...

Sykstus
Masakrator

Shaggoth na pewno nie będzie w chaosie tylko w beastach :P

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

No wiesz, bestie chaosu to dla mnie takie mutaki od urodzenia zaprzedane chaosowi, natomiast dragon ogry to starożytna rasa, która zawarła z chaosem pakt w zamian za długowieczność - nie są bestiami chaosu, tylko rozumną rasą... wiem, próbuję się fluffem przekonać, żeby chociaż dragon ogry z ich shagothem poszły do mortali :P

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

imho Exalted Champion pojdzie w diably tak jak w demonach a ten hellcannon to troche tak zyczeniowo nie ?:)

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Kensiorek pisze:imho Exalted Champion pojdzie w diably tak jak w demonach a ten hellcannon to troche tak zyczeniowo nie ?:)
Raczej Helka będzie, tak przynajmniej było w plotkach na Warseer, ma zajmować tak jak obecnie 2 Rary.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

ODPOWIEDZ