Czołgi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

Cord proponuję jakieś ziółka i spacerek. Wieczór dość przyjemny :) Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś grał piechotą. Chcesz mądrej zasady? A zasada detachmentu, to co? Żadna inna armia nie ma takiej przewagi. Więc nie narzekaj ;)

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

U mnie zimno wiec nie wyjdę ale herbatki sie napije chętnie, ale wiesz co gdy powiesz komusi imperium to on nie pomyśli piechota z detachment który jest niewątpliwie dobrą zasadą ale pomyśli o czołgu (lub jego mnogością), rycerzach i waraltarze. W imperium znajdziemy masę pierdół różniące 7 edycje od 6 a poprawek prawie wcale.

Awatar użytkownika
szkodnik

Post autor: szkodnik »

Jak to szaman już pisał: "po co poprawiać coś, co już jest dobre?". A armii na imperialnej piechocie nie zrobisz, bo jest ona za miękka. Po prostu. Żeby była twardsza, musiałaby być droższa. Nie, dziękuję :)

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

wystarczyłby heavy armour w halabardnikach...mi osobiście piechota sie sprawdza nie zawsze ale są miłe zaskoczenia jak np. szarza oddziału big unów z black orkiem (miecz +do atakow i siły za bohaterów wroga w okolicy) i taki oddział odbija się od swodsmenów pomimo urzycia 2 chop zdarzają się niuanse :lol2: w tym przypadku AKURAT SPISŁ SIĘ DETACHMENT ZABIJAJĄC 5 ORKÓW NA BOKUtaki fuksik
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

piechota jest tania i to jej zaleta
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
argoth
Mudżahedin

Post autor: argoth »

To ja mam jeszcze taką małą wątpliwość. Jeśli czołg jest w walce wręcz atakowany przez 2 lub więcej jednostek, (np. na flance i z tyłu) to może oddać tylko jednej?

A włączając się w rozmowę...Grałem ostatnio przeciwko krasiom na samej piechocie + helka. Wyglądało to tak że ja miałem 4 klocki z detachmentami a krasie dwa klocki (longbeardsi i zabójcy). Nie licze 8 minersów których na raz zdjęła helka. Był remis ale to tylko przez moje fatalne rzuty. Także ta piechota nie jest zła. Bo organizacje i cenę ma dobrą.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

argoth pisze:To ja mam jeszcze taką małą wątpliwość. Jeśli czołg jest w walce wręcz atakowany przez 2 lub więcej jednostek, (np. na flance i z tyłu) to może oddać tylko jednej?
Według nowych uściśleń to od jutra chyba, będziesz mógł w tylko jeden.
Ale pewnie nowy FAQ to wyjaśni.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

karl1299 pisze:piechota jest tania i to jej zaleta
Niewątpliwie ale niezbalansowanie, brak sztandarów i jakiegoś bonusu od generała w stylu GMa mocno ogranicza jej użyteczność i według mnie powinni sie tym zając a nie głupotami a jest to możliwe co widać po nowych HE tylko trzeba było by sie za to zabrać z głową a nie z ptasim móżdżkiem gołębia imperialnych sił powietrznych przeznaczonym do nalotów taktycznych.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

nom przydała by sie szmata dla GS nom i jeszcze IC w core :wink:

ale tego offtopa przenieśmy z czołgu na empire VIIed :lol2:

Ivo

Post autor: Ivo »

Ave

Moje pytanie brzmi:
-Czy mogę na platforme bojową w czołgu ustawić handgunnersów zamiast Inżynierów?

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Ivo pisze:Ave

Moje pytanie brzmi:
-Czy mogę na platforme bojową w czołgu ustawić handgunnersów zamiast Inżynierów?

Jak dla fluffo to możesz - niema już ST w platformą w zasadach.

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Hehe, coś głupiego wpadło mi do głowy, a to dobry temat żeby to zamieścić :P

Co myślicie o tym, by przeciwko drugiej armii imperium z dwoma czołgami, do polowania na nie wystawić General of the Empire z Runfangiem ? :D Jako że trafia sie go automatycznie to mamy autohit, autowound, no saves :D Dajemy na takiego Pegaza czy Gryfa i 3 tury i po czołgu :P

Wiem że trzeba sporo uważać, żeby taki Gienek nie zginął, ale jak tak to sobie przeczytałem i o tym pomyślałem, to nie mogłem się tym nie podzielić :P Ktoś tak robił już? Żeby wkurzyć innego imperialistę ? :P

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Brakuje tylko Ghal-Maraza jako opcji dla generała ;-)

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Karluś Francuś powinien spokojnie w jednej turze zwarzywić czołg :D A razem ze smokiem mógłby się go pozbyć... Szkoda, że ghalmaraza osłabili... kiedyś dodawał jeszcze 2 ataki :P Ale przynajmniej jest o niebo tańszy :D

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

W Łodzi na masterze wystawiłem savage orc Warbossa z runfangiem na rydwanie (5 ataków) m.in. do kasowania czołgów :) Niestety na żaden czołg nie trafiłem :P

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Z jakim runefangiem? Czy to jakiś skradziony czy co? Bo nie kojarzę :D Jeśli się nie mylę, to wszystkie runefangi zostały odnalezione...

P.S. Pozdrowienia dla Kołaty, na Strategiconie dostałem od Ciebie baty, ale bardzo przyjemnie się grało :)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

argoth pisze: A włączając się w rozmowę...Grałem ostatnio przeciwko krasiom na samej piechocie + helka. Wyglądało to tak że ja miałem 4 klocki z detachmentami a krasie dwa klocki (longbeardsi i zabójcy). .
z tego co pamiętam to żeby wystawić longów trzeba mieć warriorsów :P

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Warboss Ironclaw's Waaagh! Cleava - działa jak Runefang. Alric the Mad napi....lał Runfangi przez dziesiątki lat, a Orki zrobiły swój. GW mnie zaskakuje cały czas :/

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Zrobiły swój?! A to czasem nie tak, że w czasie jakiegoś najazdu zielonych udało się im jeden z tych mieczy zdobyc?

Awatar użytkownika
Etyś
Wałkarz

Post autor: Etyś »

tak ale potem został odzyskany przez krasnoludy w grocie wiwerny i oddany Imperium. potem ludzie zrobili wielką imprę i było jak przedtem...

a propo mały offtop sie zrobił...

ODPOWIEDZ