Czołgi
Moderator: #helion#
U mnie zimno wiec nie wyjdę ale herbatki sie napije chętnie, ale wiesz co gdy powiesz komusi imperium to on nie pomyśli piechota z detachment który jest niewątpliwie dobrą zasadą ale pomyśli o czołgu (lub jego mnogością), rycerzach i waraltarze. W imperium znajdziemy masę pierdół różniące 7 edycje od 6 a poprawek prawie wcale.
wystarczyłby heavy armour w halabardnikach...mi osobiście piechota sie sprawdza nie zawsze ale są miłe zaskoczenia jak np. szarza oddziału big unów z black orkiem (miecz +do atakow i siły za bohaterów wroga w okolicy) i taki oddział odbija się od swodsmenów pomimo urzycia 2 chop zdarzają się niuanse w tym przypadku AKURAT SPISŁ SIĘ DETACHMENT ZABIJAJĄC 5 ORKÓW NA BOKUtaki fuksik
A włączając się w rozmowę...Grałem ostatnio przeciwko krasiom na samej piechocie + helka. Wyglądało to tak że ja miałem 4 klocki z detachmentami a krasie dwa klocki (longbeardsi i zabójcy). Nie licze 8 minersów których na raz zdjęła helka. Był remis ale to tylko przez moje fatalne rzuty. Także ta piechota nie jest zła. Bo organizacje i cenę ma dobrą.
A włączając się w rozmowę...Grałem ostatnio przeciwko krasiom na samej piechocie + helka. Wyglądało to tak że ja miałem 4 klocki z detachmentami a krasie dwa klocki (longbeardsi i zabójcy). Nie licze 8 minersów których na raz zdjęła helka. Był remis ale to tylko przez moje fatalne rzuty. Także ta piechota nie jest zła. Bo organizacje i cenę ma dobrą.
Według nowych uściśleń to od jutra chyba, będziesz mógł w tylko jeden.argoth pisze:To ja mam jeszcze taką małą wątpliwość. Jeśli czołg jest w walce wręcz atakowany przez 2 lub więcej jednostek, (np. na flance i z tyłu) to może oddać tylko jednej?
Ale pewnie nowy FAQ to wyjaśni.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Niewątpliwie ale niezbalansowanie, brak sztandarów i jakiegoś bonusu od generała w stylu GMa mocno ogranicza jej użyteczność i według mnie powinni sie tym zając a nie głupotami a jest to możliwe co widać po nowych HE tylko trzeba było by sie za to zabrać z głową a nie z ptasim móżdżkiem gołębia imperialnych sił powietrznych przeznaczonym do nalotów taktycznych.karl1299 pisze:piechota jest tania i to jej zaleta
nom przydała by sie szmata dla GS nom i jeszcze IC w core
ale tego offtopa przenieśmy z czołgu na empire VIIed
ale tego offtopa przenieśmy z czołgu na empire VIIed
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Ivo pisze:Ave
Moje pytanie brzmi:
-Czy mogę na platforme bojową w czołgu ustawić handgunnersów zamiast Inżynierów?
Jak dla fluffo to możesz - niema już ST w platformą w zasadach.
Hehe, coś głupiego wpadło mi do głowy, a to dobry temat żeby to zamieścić
Co myślicie o tym, by przeciwko drugiej armii imperium z dwoma czołgami, do polowania na nie wystawić General of the Empire z Runfangiem ? Jako że trafia sie go automatycznie to mamy autohit, autowound, no saves Dajemy na takiego Pegaza czy Gryfa i 3 tury i po czołgu
Wiem że trzeba sporo uważać, żeby taki Gienek nie zginął, ale jak tak to sobie przeczytałem i o tym pomyślałem, to nie mogłem się tym nie podzielić Ktoś tak robił już? Żeby wkurzyć innego imperialistę ?
Co myślicie o tym, by przeciwko drugiej armii imperium z dwoma czołgami, do polowania na nie wystawić General of the Empire z Runfangiem ? Jako że trafia sie go automatycznie to mamy autohit, autowound, no saves Dajemy na takiego Pegaza czy Gryfa i 3 tury i po czołgu
Wiem że trzeba sporo uważać, żeby taki Gienek nie zginął, ale jak tak to sobie przeczytałem i o tym pomyślałem, to nie mogłem się tym nie podzielić Ktoś tak robił już? Żeby wkurzyć innego imperialistę ?
Karluś Francuś powinien spokojnie w jednej turze zwarzywić czołg A razem ze smokiem mógłby się go pozbyć... Szkoda, że ghalmaraza osłabili... kiedyś dodawał jeszcze 2 ataki Ale przynajmniej jest o niebo tańszy
Z jakim runefangiem? Czy to jakiś skradziony czy co? Bo nie kojarzę Jeśli się nie mylę, to wszystkie runefangi zostały odnalezione...
P.S. Pozdrowienia dla Kołaty, na Strategiconie dostałem od Ciebie baty, ale bardzo przyjemnie się grało
P.S. Pozdrowienia dla Kołaty, na Strategiconie dostałem od Ciebie baty, ale bardzo przyjemnie się grało
z tego co pamiętam to żeby wystawić longów trzeba mieć warriorsówargoth pisze: A włączając się w rozmowę...Grałem ostatnio przeciwko krasiom na samej piechocie + helka. Wyglądało to tak że ja miałem 4 klocki z detachmentami a krasie dwa klocki (longbeardsi i zabójcy). .
Warboss Ironclaw's Waaagh! Cleava - działa jak Runefang. Alric the Mad napi....lał Runfangi przez dziesiątki lat, a Orki zrobiły swój. GW mnie zaskakuje cały czas :/