Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Jeśli ktoś ma jakieś poufne informacje z pewnego źródła to proszę je wysyłać do mnie na PW (po co spamować ? :P ) ;)

Ja nikomu nic nie rozpowiem.

Można na mnie polegać jak na Zawiszy :D
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

GarG pisze:Jankiel chce pewnie udobruchac Hag Queen :twisted: by nam tematu nie zamknęła :wink:
skomentowałabym to najchętniej, ale nie chcę nikogo obrażać. Nie będę więc komentowała głupich postów.
Jak na to wskazuje temat: PLOTKI. Pewne informacje - jeśli takowe ktoś w ogóle posiada - powinny pozostać w powietrzu. Jeśli ktoś przypadkiem się czegoś dowiedział, to może narobić takim wypisywaniem kłopotu sobie i innym. Jesteście na tyle duzi, że powinniście wiedzieć, iż pewne rzeczy kończą się na drodze prawnej.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Dołączam się do tego :D (do Ritchiego) ... (i patrzcie, zacząłeś nas jankielu stresować, to już nei gadamy o figurkach tylko u głupotach, a i tak spamu jest tyle samo jak nie więcej... :D )

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

Corsarze mają pistole z 4x multiplem.
:lol:
To musiałyby mieć chyba 1S. Sory, nie wierzę w to.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

lol. A powiedz. Co to są 4 strzały z s3 na 8 czy 12 cali ? I to najczęściej z 5-6 ludzików - bo kto by wystawiał korsarzy w linii strzeleckiej ?

przy normalnej rance w oddziale to jest ledwie 20 strzałów - tyle co mają kusznicy. Tylko kiedy tacy korsarze zdążą wystrzelić ? Najczęściej będzie to stand&shoot ew. podejście strzał +stand&shoot.

Ogólnie nie będzie to raczej oddział typowo strzelecki tylko raczej taka zabawka żeby sobie postrzelać przed walką :p
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Jeszcze tylko kilka tygodni i wszystko będziemy wiedzieć, więc po co te nerwy :P Zresztą dołączam się do grona ludzi, którym można wysyłać informacje o nowych DE na PW :D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jak cos macie to do mnie tez piszcie na PW prosze uprzejmię.
skomentowałabym to najchętniej, ale nie chcę nikogo obrażać. Nie będę więc komentowała głupich postów.
Jeśli Cię uraziłem to bardzo przepraszam. Nie w tym celu był napisany ten post.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

A co chcecie za te informacje? ;> Tak bym się nie popłakał jak by mi ktoś coś na pm szepnął...

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

max1 pisze:A co chcecie za te informacje? ;> Tak bym się nie popłakał jak by mi ktoś coś na pm szepnął...
musiałbyś nerkę sprzedać :wink:

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Jesli sie nie myle to w ten sam weekend jak jest Baltimore GD to rowniez w Gb odbywa sie jeden z wiekszych konwentow gier planszowych. Zapewne poza zasadami zobaczymy (przede wszystkim) weicej zdjec nowych figurek.

edit: sprawdzilem, to w ten weekend jest :D

Swoja droga na D.net Underway pisal ze CoK w zestawie beda mieli duzy wybor glowek. (A ta czesc imo jest ich najwiekszym mankamentem). Powinno to tez zalatwic problem glowy pieszego lorda.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Na Warseerze i na Druchii.net, po interwencjach GW, za uporczywe powtarzanie plotek, wszelkie insynuacje i takie "myki" jakie stosujecie od 2 dni, ludzie z miejsca dostawali bany. Jeśli chcecie się nadal wygłupiać - proszę bardzo.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Nic nie poradzisz to prawie jak otwarcie MEDIA MARKT XD OPEN THE DOOR :D tlum napiera, a drzwi otwieraja dopiero w sierpniu :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Yudokuno pisze:Na Warseerze i na Druchii.net, po interwencjach GW, za uporczywe powtarzanie plotek, wszelkie insynuacje i takie "myki" jakie stosujecie od 2 dni, ludzie z miejsca dostawali bany. Jeśli chcecie się nadal wygłupiać - proszę bardzo.
z tego co wiem nie masz mocy wykonawczej zeby rozdawac bany wiec nie wiem czy dobrym pomyslem jest straszenie nimi

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Każdy rozumie, że niektórzy mogą mieć problemy wz. z przeciekami - to jest jasne. Jasne jest też to, że w stosunku do nich można wyciągnąć konsekwencje prawne.

Jednakże po pierwsze. Gdy coś wypływa na naszym forum to ciąg osób przez które te informacje przeszły jest tak długi i anonimowy, że nie da się ustalić gdzie nastąpił wyciek i nikt nie poniesie konsekwencji wz. z tym że na BP jakiś tam "Blasz" napisał że wie skądś tam że rycerze s4. Za dużo osób zna treść zasad z urzędu tudzież mogła poznać "przy okazji". Chociażby drukarze - to nie Harry Potter i w drukarniach raczej nie ustawia się ochrony i kamer, które śledzą każdy ruch pracowników.

Po drugie. Nikt nie może zabronić powtarzania plotek tudzież informacji i trudno za to dawać bany. Ok. jest to tajemnica handlowa, ale ani ja ani 99,9% forum nie jest nią związane podobnie jak nie jesteśmy zw. innymi tajemnicami w sensie prawnym np. tajemnicą bankową (no chyba, ze pracujemy w banku). Nie widzę w tym nic karygodnego. Przecież śmieszna jest sytuacja w której wszyscy sobie wszystko powtarzają z ucha do ucha, z maila do maila ale publicznie nie można. . . nie można bo co ? Nie jest to ani zabronione, ani niemoralne (zwłaszcza, że GW nas jako klientów nie rozpieszcza zbytnio). Więc ?

Jakiś argument za cenzurą prewencyjną ?

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

GW i niepotrzebne problemy na karku.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ritchie pisze:Jakiś argument za cenzurą prewencyjną ?
Żyjemy przecież w czasach PRL......
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

A szczerze - to co GW szkodzi, że się wyda jak dana armia ma wyglądać ?? moim zdaniem to chyba tylko wręcz nakręca koniunkturę - np. gracze rzucą się na stare figsy i wykupią np. to co im zalega. Booka to i tak praktycznie każdy kupi, a jak ktoś nie ma armii to na taki Spearhead pewnie też się skusi.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Drakar Dociekliwy
Mudżahedin

Post autor: Drakar Dociekliwy »

Mi wydaje sie ze za duzo przesadzacie. Zamiast "mam przeciek/slyszalem ze/ogladalem podrecznik" wystarczy napisac "chcialbym/mam nadzieje, ze bedzie to wygladalo tak" i pisac co Ci w duszy gra. Przeciez nikt nie zabroni plotkowac? O_o Troche nie rozumie tej sytuacji.

Co do nowych figurek o wiele bardziej mi sie podobaja niz te z 6 edycji :D niektorzy narzekaja ze podobne do chaosiarzy, ale dla mnie to nawet na plus :P
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Moim zdaniem nawet jakby wydały się jakieś info z RB to i tak już masa ludzi szykuje się na DE. No chyba, że nadal będzie kiepska armia to zostaną tylko klimaciarze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

z tego co wiem nie masz mocy wykonawczej zeby rozdawac bany wiec nie wiem czy dobrym pomyslem jest straszenie nimi
Ale ja mam.

A GW ma prawo wymagać od właściciela serwisu, by nie pojawiały się na nim informacje skopiowane z armybooków. A ja niestety muszę tego pilnować :(
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Zablokowany