Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Oooo, to ja też chyba zrobię taki eksperyment z HE.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Dodatkowo mam kilka BARDZO prawdopodobnych informacji ze Stanów (siedze na zamkniętym forum DE na Yahoo).
jaaaa, to zamiast mówić, mam kilka super, mega prze kozaczonych newsów, wypadałoby napisać konkretnie co i jak. Tudzież nic nie pisać, po co denerwować ludzi na zapas.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

no wlasnie z wszystkimi tymi zmianami na jednostkach, no i na magii...i ten kociol z tyloma fajnymi opcjami...w 12 calach stubborn i te 3 dodatki...nie, no ja naprawde nie spodziwalem sie az tylu zmian...bedzie lepiej niz dobrze, ja juz sie nie moge doczekac...boys (and gals) I am already sharpening my blades for a new, a well improved, harvest of souls in the name of khaine :twisted:

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

jarlaxle17 pisze:
Dodatkowo mam kilka BARDZO prawdopodobnych informacji ze Stanów (siedze na zamkniętym forum DE na Yahoo).
jaaaa, to zamiast mówić, mam kilka super, mega prze kozaczonych newsów, wypadałoby napisać konkretnie co i jak. Tudzież nic nie pisać, po co denerwować ludzi na zapas.
Przykro mi nie mogę. Ludzie, którzy mi zaufali, mają za dużo do stracenia. Ale, jak wiadomo, Baltimore to Stany...już niebawem będzie wiadomo naprawdę dużo.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Po to by uzasadnic, ze test jest wiarygodny. A nie, ze wymyslil sobie zasady, czy na podstawie z dupy wzietych plotek testowal nowe DE.

Jak mowic nie moze, to nie moze i tyle. Uszanuj to ze ktos mu dal cynk, a on nie moze nic powiedziec. DA na D.net doskonale to juz wylozyl.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ale ogólnie możesz powiedzieć że Dark Elfy będą Krieg ? Czy będziemy musieli pompować rower dla khaina?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

juz pompujemy, tylko opona dziurawa<wink>

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Nie kłućcie się z jankielem chłopak wie co mówi :D

co do egzeków to kicha dali im S6 i tyle... ale za to charpie w corach to niezła sprawa mam pytnaie czy mogą teraz brac LD od Gienia?

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

like a 1+ AS armor that he can use with his halberd?

or maybe the most bent, broken and twisted anti magic item in the game...

Now THERE"S a teaser! Laughing

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

pewnie armour jakiś

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ice-T pisze:harpie w corach to niezła sprawa mam pytnaie czy mogą teraz brac LD od Gienia?
podobno mogą.... i podobno nie wywołują paniki u pozostałych oddziałów :roll:

edit:
Dark Alliance pisze:Ld test on 3d6 banner is 15pts.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

po prostu szatan. Ale ja oleję ten sztandar pewnie chyba że więcej głupich odziałów będę brał w armii.

Kellaris
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kellaris »

hypnotic pisze:
like a 1+ AS armor that he can use with his halberd?

or maybe the most bent, broken and twisted anti magic item in the game...

Now THERE"S a teaser! Laughing

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

A jak dostaniemy metal to bedzie fajnie. Fire tez dobry, ale metal:) huhu dobra kontra na czolg/treemany i inne dranstwa z regenka.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Paraszczak pisze:14 Black Guardów w 3 rundy (1,5 tury!!!) rozwierciło 28 Grave Guardów z War Bannerem. Kolesie przejezdzają przez wszystko. W zasadzie mordują prawie po 10 na rundę walki. Zginął 1 Black Guard.
Zapomniałeś dodać, że tam był Assasin :D
Poza tym, przypomniałem sobie, że rzucałeś 4A S5 z championa, a powinno być 3A.

Ale generalnie, oddział miażdży

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

BG z S5 jeślli są uzbrojeni w chalabardy to znaczy się, że bazowo mają S4, a jeśli do tego jeszcze 2A, determinacja, ITP i wieczna nienawieść, a to wszysko za 13 pkt. to jest kosmos.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Maciek Paraszczak pisze:
Paraszczak pisze:14 Black Guardów w 3 rundy (1,5 tury!!!) rozwierciło 28 Grave Guardów z War Bannerem. Kolesie przejezdzają przez wszystko. W zasadzie mordują prawie po 10 na rundę walki. Zginął 1 Black Guard.
Zapomniałeś dodać, że tam był Assasin :D
Poza tym, przypomniałem sobie, że rzucałeś 4A S5 z championa, a powinno być 3A.

Ale generalnie, oddział miażdży
A ty zapomnialeś dodać, że w GG był Wampir a dodatkowo drugi Wampir całą walkę dawał WS7 z helma. WS7 dla Gwardii nie straszne:)

A po drugie, wg mojej wiedzy, to 4A S5 na championie jest ok.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Tullaris pisze:BG z S5 jeślli są uzbrojeni w chalabardy to znaczy się, że bazowo mają S4, a jeśli do tego jeszcze 2A, determinacja, ITP i wieczna nienawieść, a to wszysko za 13 pkt. to jest kosmos.
nie do konca to tak wyglada :P az tak rozowo nie jest ;)

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Tullaris pisze:BG z S5 jeślli są uzbrojeni w chalabardy to znaczy się, że bazowo mają S4, a jeśli do tego jeszcze 2A, determinacja, ITP i wieczna nienawieść, a to wszysko za 13 pkt. to jest kosmos.
Dodaj jeszcze sztandar ASF i Ward Save na 5+ z Cauldrona. I ja grałem, że Gwardia ma S3+Halabardy. Czempion miał magic weapona - dlatego S5.

Z całą stanowczością zalecam zakup kilkunastu Czarnuchów przed premierą Booka.

pzdr: JP

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Aaaa. to takie buty, nieźle, nieźle, sztandar ASF fajna sprawa u BG.

Zablokowany