z de juz nie bedzie chyba moglBlasz pisze:Kocioł będzie swoje kosztował (razem z babką), więc każdy będzie kalkulował. Poza tym kocioł bedzie wymuszał określony styl gry, a nie wszystkim sie może spodobać. No i nie porównywałbym do czołgu, który może sam wygrać bitwę (no nie każdą).
Plotki na temat army booka do 7. edycji
Moderator: Yudokuno
- swieta_barbara
- habydysz
Aha. Na pewno Ci sie to wszystko pomiesci :] A kociol jesli nie bedzie sie ruszal, to DE beda mialy troche pod gorke: wiekszosc armii (oprocz bretki, chaosu i VC) po prostu poczeka, az DE sie do nich rusza, rozda im ostrzal i magie, a nastepnie wejdzie do walki na wlasnych warunkach, bo COK i COCh maja 14 cali szarzy, wiec kontry pod defensy beda mialy dosc komfortowo.
Tak czy inaczej wyglada na to, ze DE dostana nareszcie zbalansowany podrecznik i nie bedzie juz z nimi tak latwo - *** :] Jedyne, co mnie odrzuca, to cos o czym wspominal Murmandamus, co dalo sie zauwazyc przy Empire, VC i DoCh - motyw muchy gnojarki. Szkoda by bylo, zeby Robson, Darek czy nooby z forum rozpisek zaczeli grac armia o takim zajebistym klimacie jak DE (IMO 2 najfajniejszy w calym WFB po TK).
Czuje, ze ten hate to wyjdzie w koncu DE bokiem, jak tylko ludzie naucza sie to wykorzystywac do wlasnych potrzeb. Juz widze lorda na smoku zapieprzajacego za fastem z championem pod main unit piechoty, albo BG wystawiajacych sie na 2 lance z przodu i pegazy w boczek. Mrau.
@Shino: jesli masz, to wez podeslij PDF-a.
Tak czy inaczej wyglada na to, ze DE dostana nareszcie zbalansowany podrecznik i nie bedzie juz z nimi tak latwo - *** :] Jedyne, co mnie odrzuca, to cos o czym wspominal Murmandamus, co dalo sie zauwazyc przy Empire, VC i DoCh - motyw muchy gnojarki. Szkoda by bylo, zeby Robson, Darek czy nooby z forum rozpisek zaczeli grac armia o takim zajebistym klimacie jak DE (IMO 2 najfajniejszy w calym WFB po TK).
Czuje, ze ten hate to wyjdzie w koncu DE bokiem, jak tylko ludzie naucza sie to wykorzystywac do wlasnych potrzeb. Juz widze lorda na smoku zapieprzajacego za fastem z championem pod main unit piechoty, albo BG wystawiajacych sie na 2 lance z przodu i pegazy w boczek. Mrau.
@Shino: jesli masz, to wez podeslij PDF-a.
- Paraszczak
- Falubaz
Taa...jasne...tylko jak fast wpadnie w Smoka, zeby go gdzies wyciagnac, to znaczy ze potem jest nasza tura. Ty jestes free-to-move a koles wlasnie stracil Fasta.swieta_barbara pisze:Czuje, ze ten hate to wyjdzie w koncu DE bokiem, jak tylko ludzie naucza sie to wykorzystywac do wlasnych potrzeb. Juz widze lorda na smoku zapieprzajacego za fastem z championem pod main unit piechoty, albo BG wystawiajacych sie na 2 lance z przodu i pegazy w boczek. Mrau.
EDIT: Jakos nie zauwazylem zeby gracze VC martwili sie Hatem na Vargulfach i BK z Royal Standard of Strigoi. Wrecz przeciwnie.
- Corvus Albus
- Kretozord
Mam nadzieję, że szybko się zniechęcą a DE nadal będzie trudne do grania i wymagające myślenia, czego PG może zabraknąc Poza tym prawidziwi fanatycy DE poznają swoichMurmandamus pisze:Eh mam naprawdę niemiłe przeczucie że maści różnej pg się zlecą jak muchy do wychodka i zaroi się od kotłowych armii i jak ktoś nie wystawiał będzie kotła będą wielkie oczy przeciwnika i "oooo nie masz kotła?" dokładnie jak czołgi i kowadło.
- swieta_barbara
- habydysz
Jakos nie pomyslalem o tych kalkulacjach :] A Varghulfy zlapalem juz dzieki hatowi 2, jest naprawde bardzo obosieczna bronia.Paraszczak pisze:Taa...jasne...tylko jak fast wpadnie w Smoka, zeby go gdzies wyciagnac, to znaczy ze potem jest nasza tura. Ty jestes free-to-move a koles wlasnie stracil Fasta.swieta_barbara pisze:Czuje, ze ten hate to wyjdzie w koncu DE bokiem, jak tylko ludzie naucza sie to wykorzystywac do wlasnych potrzeb. Juz widze lorda na smoku zapieprzajacego za fastem z championem pod main unit piechoty, albo BG wystawiajacych sie na 2 lance z przodu i pegazy w boczek. Mrau.
EDIT: Jakos nie zauwazylem zeby gracze VC martwili sie Hatem na Vargulfach i BK z Royal Standard of Strigoi. Wrecz przeciwnie.
Czy hydra ma skirmish dzieki jakiejs zasadzie specjalnej w lesie, czy dlatego, ze jest skirmish (jak np. salki?).
edit:
Aha. Tak. Polscy PG nie umieja myslec. Robson wygral Lige, bo mial przegieta rozpe :D:DMam nadzieję, że szybko się zniechęcą a DE nadal będzie trudne do grania i wymagające myślenia, czego PG może zabraknąc
- Corvus Albus
- Kretozord
barbara, ja nie mówię o wszystkich Tak sobie w ten sposób zażartowałem z PG którzy nagle zaczynają zbierać nowe armie samograjki poza tym DE i gra nimi to co innego niż gra przegiętą rozpą Imperium albo czegoś innego
Kocioł nie będzi konieczny - nie jest w sumie aż tak przegięty, nie zadaje obrażeń, nie ma popychaczek. Jest fajny w niektórych rozpiskach, ale czasami lepiej zainwestować w innych herosów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Corvus Albus
- Kretozord
Można to zobaczyć w najlepszej jakości w White Dwarfie w nabliższym empikuCorvus Albus pisze:To już chyba było, ale gorszej jakości
http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1212140802
- Corvus Albus
- Kretozord
To już jest? bo ja trochę ostatnio zalatany jestem i nie mam czasu nawet do EMpiku zajrzeć
Do jutra raczej żadne plotki się nie pojawią, a jutro Yudo zamknie temat, więc burza rozpęta się w nowym.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
Tullaris, Ty chyba mówisz o HURAGANIE a nie zykłej burzy
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
yudo zamknie temat w momencie, kiedy pojawią się pierwsze konkrety. I - jak obiecała: otworzy nowy temat gdzie będziecie mogli się rozpisywać do woli ( wyłączając przekleństwa).Tullaris pisze:Do jutra raczej żadne plotki się nie pojawią, a jutro Yudo zamknie temat, więc burza rozpęta się w nowym.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2008, o 16:08 przez Yudokuno, łącznie zmieniany 1 raz.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.