Plotki na temat army booka do 7. edycji

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Blasz pisze:Kocioł będzie swoje kosztował (razem z babką), więc każdy będzie kalkulował. Poza tym kocioł bedzie wymuszał określony styl gry, a nie wszystkim sie może spodobać. No i nie porównywałbym do czołgu, który może sam wygrać bitwę (no nie każdą).
z de juz nie bedzie chyba mogl ;)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Aha. Na pewno Ci sie to wszystko pomiesci :] A kociol jesli nie bedzie sie ruszal, to DE beda mialy troche pod gorke: wiekszosc armii (oprocz bretki, chaosu i VC) po prostu poczeka, az DE sie do nich rusza, rozda im ostrzal i magie, a nastepnie wejdzie do walki na wlasnych warunkach, bo COK i COCh maja 14 cali szarzy, wiec kontry pod defensy beda mialy dosc komfortowo.

Tak czy inaczej wyglada na to, ze DE dostana nareszcie zbalansowany podrecznik i nie bedzie juz z nimi tak latwo - *** :] Jedyne, co mnie odrzuca, to cos o czym wspominal Murmandamus, co dalo sie zauwazyc przy Empire, VC i DoCh - motyw muchy gnojarki. Szkoda by bylo, zeby Robson, Darek czy nooby z forum rozpisek zaczeli grac armia o takim zajebistym klimacie jak DE (IMO 2 najfajniejszy w calym WFB po TK).

Czuje, ze ten hate to wyjdzie w koncu DE bokiem, jak tylko ludzie naucza sie to wykorzystywac do wlasnych potrzeb. Juz widze lorda na smoku zapieprzajacego za fastem z championem pod main unit piechoty, albo BG wystawiajacych sie na 2 lance z przodu i pegazy w boczek. Mrau.

@Shino: jesli masz, to wez podeslij PDF-a.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie mam. przegladlem warseera w wolnym czasie

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

jeszcze 3 dni i nowe info bedzie... na weekend jest GD w stanach. Więc na pewno nowe info wypłyną.

Awatar użytkownika
Blasz
Wodzirej

Post autor: Blasz »

@Święta Barbara
Dlatego harpie (chyba nie mają hata) zajmą się fastami, albo DR z kuszami, albo kusznicy.
DE i ich przeciwnicy bedą musieli się nauczyć nowych taktyk.
Dla mnie - przy moich rzutach - hate to wybawienie :)

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

swieta_barbara pisze:Czuje, ze ten hate to wyjdzie w koncu DE bokiem, jak tylko ludzie naucza sie to wykorzystywac do wlasnych potrzeb. Juz widze lorda na smoku zapieprzajacego za fastem z championem pod main unit piechoty, albo BG wystawiajacych sie na 2 lance z przodu i pegazy w boczek. Mrau.
Taa...jasne...tylko jak fast wpadnie w Smoka, zeby go gdzies wyciagnac, to znaczy ze potem jest nasza tura. Ty jestes free-to-move a koles wlasnie stracil Fasta.

EDIT: Jakos nie zauwazylem zeby gracze VC martwili sie Hatem na Vargulfach i BK z Royal Standard of Strigoi. Wrecz przeciwnie.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Blasz pisze: harpie (chyba nie mają hata)
dlaczego nie? to kiedyś były przecież witchki :wink:

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Murmandamus pisze:Eh mam naprawdę niemiłe przeczucie że maści różnej pg się zlecą jak muchy do wychodka i zaroi się od kotłowych armii i jak ktoś nie wystawiał będzie kotła będą wielkie oczy przeciwnika i "oooo nie masz kotła?" dokładnie jak czołgi i kowadło.
Mam nadzieję, że szybko się zniechęcą a DE nadal będzie trudne do grania i wymagające myślenia, czego PG może zabraknąc :D Poza tym prawidziwi fanatycy DE poznają swoich :D :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Paraszczak pisze:
swieta_barbara pisze:Czuje, ze ten hate to wyjdzie w koncu DE bokiem, jak tylko ludzie naucza sie to wykorzystywac do wlasnych potrzeb. Juz widze lorda na smoku zapieprzajacego za fastem z championem pod main unit piechoty, albo BG wystawiajacych sie na 2 lance z przodu i pegazy w boczek. Mrau.
Taa...jasne...tylko jak fast wpadnie w Smoka, zeby go gdzies wyciagnac, to znaczy ze potem jest nasza tura. Ty jestes free-to-move a koles wlasnie stracil Fasta.

EDIT: Jakos nie zauwazylem zeby gracze VC martwili sie Hatem na Vargulfach i BK z Royal Standard of Strigoi. Wrecz przeciwnie.
Jakos nie pomyslalem o tych kalkulacjach :] A Varghulfy zlapalem juz dzieki hatowi 2, jest naprawde bardzo obosieczna bronia.

Czy hydra ma skirmish dzieki jakiejs zasadzie specjalnej w lesie, czy dlatego, ze jest skirmish (jak np. salki?).

edit:
Mam nadzieję, że szybko się zniechęcą a DE nadal będzie trudne do grania i wymagające myślenia, czego PG może zabraknąc
Aha. Tak. Polscy PG nie umieja myslec. Robson wygral Lige, bo mial przegieta rozpe :D:D:D

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Hydra porusza sie bez przeszkód w lesie dzięki zasadzie Monster % handlers .. czy jakoś tak.

niestety pewnie dalej będzie widzieć tylko w kącie 90 stopni

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

barbara, ja nie mówię o wszystkich :D Tak sobie w ten sposób zażartowałem z PG którzy nagle zaczynają zbierać nowe armie samograjki :D :D poza tym DE i gra nimi to co innego niż gra przegiętą rozpą Imperium albo czegoś innego :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Kocioł nie będzi konieczny - nie jest w sumie aż tak przegięty, nie zadaje obrażeń, nie ma popychaczek. Jest fajny w niektórych rozpiskach, ale czasami lepiej zainwestować w innych herosów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

To już chyba było, ale gorszej jakości :D

http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1212140802
Obrazek

Kellaris
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kellaris »

Corvus Albus pisze:To już chyba było, ale gorszej jakości :D

http://warseer.com/forums/attachment.ph ... 1212140802
Można to zobaczyć w najlepszej jakości w White Dwarfie w nabliższym empiku :wink:

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

To już jest? :P bo ja trochę ostatnio zalatany jestem i nie mam czasu nawet do EMpiku zajrzeć :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Wilhelm pisze:wrzucie na luz. Przecież tego nie można czytać. . .
hej, no, ja tylko napisalem co slyszalem od babci kolegi brata ktora sprzata w GW w londynie... :P

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

Cisza przed burzą. . .

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Do jutra raczej żadne plotki się nie pojawią, a jutro Yudo zamknie temat, więc burza rozpęta się w nowym.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Tullaris, Ty chyba mówisz o HURAGANIE a nie zykłej burzy :wink:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Tullaris pisze:Do jutra raczej żadne plotki się nie pojawią, a jutro Yudo zamknie temat, więc burza rozpęta się w nowym.
yudo zamknie temat w momencie, kiedy pojawią się pierwsze konkrety. I - jak obiecała: otworzy nowy temat gdzie będziecie mogli się rozpisywać do woli ( wyłączając przekleństwa).
Ostatnio zmieniony 13 cze 2008, o 16:08 przez Yudokuno, łącznie zmieniany 1 raz.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Zablokowany