jak składacie swoje wampiry?
Moderator: misha
Ja ostatnio grałem z O&G na takim lordzie
Vampire Lord @ 585 pts.
General, Magic Level 3
Red Fury, Infinite Hatred, Avatar of Death
Wristbands of Black Gold, Balefire Spike, Enchanted Shield, Helm of Commandment, Black Periapt
Abyssal Terror
Najpierw zniszczył czarem 5 spider ridersów. Potem szarża w 3 trolle. Został 1, kiedy został zaatakowany przez rydwan orkowy. Wtedy z rydwanu nic nie zostało. Troll został szybko zniszczony i szarża od tyłu w savage na dzikach z herosem. Z drugiej strony 7 BK z Wight Kingiem i oddziału nie było. Lot na górkę i przymiarka do szarży na giganta, ale wcześniej rzut Gaze of Nagash...i miscast. Rzut i dwie jedynki. I wtedy zaczęło się sypanko...ale i tak była masakra Ogólnie tak sprawdził się bardzo dobrze...
Vampire Lord @ 585 pts.
General, Magic Level 3
Red Fury, Infinite Hatred, Avatar of Death
Wristbands of Black Gold, Balefire Spike, Enchanted Shield, Helm of Commandment, Black Periapt
Abyssal Terror
Najpierw zniszczył czarem 5 spider ridersów. Potem szarża w 3 trolle. Został 1, kiedy został zaatakowany przez rydwan orkowy. Wtedy z rydwanu nic nie zostało. Troll został szybko zniszczony i szarża od tyłu w savage na dzikach z herosem. Z drugiej strony 7 BK z Wight Kingiem i oddziału nie było. Lot na górkę i przymiarka do szarży na giganta, ale wcześniej rzut Gaze of Nagash...i miscast. Rzut i dwie jedynki. I wtedy zaczęło się sypanko...ale i tak była masakra Ogólnie tak sprawdził się bardzo dobrze...
Wyrzucił bym helm of commandment bo i tak ciągle w kombat idziesz wiec się nie przyda. A tak to miło całkiem Zastanowił bym się czy nie dać zamiast ES i wyrzuconego hełmu wałacha wtedy w kombacie masz dodatkowo 5+ warda. Niby nie za wiele ale myslę że mógłby się przydać
- Black_Power
- Powergamer Rozpiskowy
Ja gram na takim chłopaku ...
Vampire Lord
Sword of might ,Crown of the Damned ,Cursed Book ,Enchanted Shield ,Red Fury , Infinite Hatred ,Avatar of Death
Zombie Dragon
Lord - 435 pkt ,Smok - 275 pkt .... widok odbijającego się od tyłu smoka chaosu - bezcenne xD ....
EDIT : oczywiście lord ze smokiem kosztuje 710pkt ... ale ceny są podane osobno
Vampire Lord
Sword of might ,Crown of the Damned ,Cursed Book ,Enchanted Shield ,Red Fury , Infinite Hatred ,Avatar of Death
Zombie Dragon
Lord - 435 pkt ,Smok - 275 pkt .... widok odbijającego się od tyłu smoka chaosu - bezcenne xD ....
EDIT : oczywiście lord ze smokiem kosztuje 710pkt ... ale ceny są podane osobno
Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, o 17:04 przez Black_Power, łącznie zmieniany 1 raz.
ja się zastanawiam jak składać małe wampiry żeby nie zgineły zbyt szybko a poczarowały troszke
Vampire BSB Nightmare, Avatar of Death, Dark Acolyte, Ench. Shield i book of arkhan koleś ma jeździć rzecz jasna w BK
albo taki
Vampire: helm, black periapt, Dark Acolyte, Avatar of Death
jeszcze taki mi wyszedł :
Vampire : Hellsteed, walking death, super natural horror, haubrek i coś jeszcze albo jakiś mieczyk albo scroll
Vampire BSB Nightmare, Avatar of Death, Dark Acolyte, Ench. Shield i book of arkhan koleś ma jeździć rzecz jasna w BK
albo taki
Vampire: helm, black periapt, Dark Acolyte, Avatar of Death
jeszcze taki mi wyszedł :
Vampire : Hellsteed, walking death, super natural horror, haubrek i coś jeszcze albo jakiś mieczyk albo scroll
Na wersje piechotna dobry jest avatar + dark acolyte + flayed + gem of blood. Ciezko go zabic, no chyba ze 1 na gemie rzucisz. I jakby co to nie zginie od przypadkowego killing blowa. Mi sie sprawdza, choc raz na ruski rok gem go zabije, ale ryzyko wliczone w korzysci
ja ustawiam 15 ghuli a on 5 swordsmasterami niszczy odrazu cały pierwszy ządek niszczy<5> wiec nic nieoddaje i jest lipa bo w kambacie przegrywam i zostaje mi 8 albo 7 ghuli ratuje mnie klocek BK z regeneracją bo bym dostawał baty
chyba nie zupełnie. wyszła errata do ASFa.Ish pisze:to mowie,daj Ghulom ASF z popychaczki albo z Corpse Carta jesli na nim grasz. 10 Poison Atakow masz wtedy jako pierwszy i powinienes spokojnie wklepac chociaz te 5 woundow
jeżeli obie jednostki maja ASF wtedy ataki są zadawane według inicjatywy...
(uściślenie sędziowskie mówiło o znoszeniu się ASFów)
Według inicjatywy w statach czy tej modyfikowanej przez G wepon?Shinue pisze:chyba nie zupełnie. wyszła errata do ASFa.Ish pisze:to mowie,daj Ghulom ASF z popychaczki albo z Corpse Carta jesli na nim grasz. 10 Poison Atakow masz wtedy jako pierwszy i powinienes spokojnie wklepac chociaz te 5 woundow
jeżeli obie jednostki maja ASF wtedy ataki są zadawane według inicjatywy...
(uściślenie sędziowskie mówiło o znoszeniu się ASFów)