Co Szaman i GW myślą o polskim środowisku WFB ;)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Tomku
nie interesuje mnie czy to kultowe miejsce dla RPG czy figurkowcow - nie moje ... nic mi do niego :)
Wiem mniej-wiecej, ze jest tam sklep i wsio

to bylo zaczerpniete z innego postu :wink:
Poczytaj wczesniej dokladnie

btw.
To nie jest orto-faszyzm, czepianie sie bledow
to tez zaczerniete z wczesniejszych wypowiedzi :P :twisted: :wink: :lol: :lol: :lol:

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

"Drodzy rodzice! Już teraz możecie kupić swojemu dziecku podstawowy zestaw do gry Warhammer! (Wow!)

Gra rozwija wyobraźnie przestrzenną uczy logicznego myślenia oraz wydobędzie z twojego rozpieszczonego, żrącego chipsy bachora duszę artysty przy malowaniu figurek (aplauz!)

-Mamo, ja nie chcę zbierać elfów!
-Nie martw się synku, jesteś już na tyle duży żeby zbierać Chaos!
-Wow!
-Możesz pobawić się w czciciela boga krwi (krew, krew i czaszki!), boga rozkładu i chorób (zdrapuj strupy!) albo Pana przyjemności (show me your boobs daemonette!), jest też Pan Ptakomordy - zmieniacz ścieżek!
-Super! Super! Mamo kup mi!"

To chyba tyle jeśli chodzi o reklamę w TV czy w innych mediach :D

A jeśli chodzi o politykę GW to nic nie pobije ich wybryku sprzed kilku już ładnych lat, kiedy wypuścili nowe farbki na rynek... Dwa razy droższe, dwa razy mniejsze i schnące po kilku miesiącach (tygodniach).
Od kogo tylko mogę to odkupuję stare farbki bo to był dobry produkt. Mam kilka farbek które mają 6-7 lat i dalej są używalne. Spróbujcie tak z nowymi - śmiech na sali.
Po co produkować coś dobrego, jak można wypuścić droższy i mniejszy shit? :?

Remo
Falubaz

Hehe, właśnie wymyśliłem dalszą część rekalmy:

-Mamo! Grzesiu nam przeszkadza grać w Warhammera!
-A dlaczego nie zagracie z nim?
-Bo on jest malutki i nie umie przesuwać figurek. Potrafi tylko turlać kostkami...
-Spokojnie, teraz dla Grzesia jest armia Dwarfów! Też będzie mógł zagrać. :P

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

-Mamo, T gra tą samą rozpiską od 4 lat i ciągle się kłóci o zasady...
-Nie martw się synku, on na pewno nie zostanie najbardziej znanym graczem polskim O&G :wink:

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Remo:

Jeszcze dodaj na końcu reklamy takie hasła jak:
Zmasakruj wroga!
Stąpaj po trupach twoich wrogów!
Pij z czaszek wrogich wojowników!
A potem krótki komunikat:
Przeznaczone dla dzieci od lat 3.
:)
Bum...!

Remo
Falubaz

"Tylko teraz do podstawowych zasad Warhammera dodajemy podręcznik młodego wałkarza autorstwa (kogo tam chcecie) oraz najnowsze zmiany... przepraszam...interpretacje...yyy.. tzn... chciałem powiedzieć uściślenia sędziowskie*. Co za bonus!"

* niezbędne do gry na turniejach w Polandzie

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

"Tylko teraz do podstawowych zasad Warhammera dodajemy podręcznik młodego wałkarza autorstwa (kogo tam chcecie) oraz najnowsze zmiany... przepraszam...interpretacje...yyy.. tzn... chciałem powiedzieć uściślenia sędziowskie*. Co za bonus!"
Mam nadzieje , że zapomniałeś dodać takiego znaczka :arrow: :wink:
Gra na rooleboku samym była by dość ciężka :lol:
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

1. spamujecie
2. ten topic zamienia sie w kolejne temat o jeczeniu nad relacją cena-ilość-jakość figsów, jeśli uważacie że wiecej graczy to mniejsze ceny to sie grubo mylicie... przynajmniej ja bym nie spuścił cen, tylko władował przychody w nowy system..
3. polityka marketingowa GW jest wewnętrzną sprawą GW i nic nam do tego
4. Warhammer to hobby nie na 5 min, tygodni i nawet nie na pare miesięcy, ale lat. Ja wole grać z mniej liczną grupą, która jest świadoma i ma troszke szacunku do WFB a nie z graja dzieciaków które traktują to jak kolejną zachcianke... Ci którzy są serio zainteresowane WFB znajdą sprzedawców/graczy/ fora dyskusyjne
5. jak wam sie nie podoba to nie grajcie, jak wam sie ceny nie podobają to nie kupujcie, proste nie?

radze zapamiętać: bez GW nie ma systemu
przykład?
w 8 letniej przerwie od warhammera grałem w SW:CCG - karcianke, i na początku było super, potem dziwaczne karty i zasady i ciut przegięte ceny, ale karcianka padła - licencja sprzedana Wizardowi... i sie posypało....
analogicznie z: Warzonem, Chronopią, starym Star Wars Miniatures
i nie mówicie ze przecież te systemy żyją bo ludzie grają - ile teraz gra i a ile kiedyś grało
WNIOSEK: ciesz sie tym co masz póki jest
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Remo
Falubaz

Jasne, że spamujemy. Ale przynajmniej z jajem i wszyscy się cieszą. :D
Przecież przestaliśmy już narzekać na GW.... Teraz naśmiewamy się z graczy i z armii :wink:

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Elo ja mam takie male pytanko: Czy liczba graczy w warhammera spada czy wrecz przeciwnie i rosnie :) Zawsze interesowala mnie tak kwestia :P I czy jest mi ktos wstanie jeszcze powiedziec ile mniej wiecej osob gra w warhammera/gry bitewne :) z gory dziex za odpowiedz :D

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Odpowiedzieć to jest wstanie tylko Szaman, ale nie wiem czy może.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Paku pisze:Odpowiedzieć to jest wstanie tylko Szaman, ale nie wiem czy może.
moze, ale nie wie... przeciez nie mamy danych przedstawiajacych liczbe graczy - bo niby skad. mamy dane dotyczace obrotu, a ten zwieksza sie regularnie. oznacza to, ze albo jest wiecej graczy, albo ludzie wiecej kupuja. jesli zalozymy, ze gracze wydaja przecietnie na miesiac ok. 100 zl to w lidze zarejestrowanych jest moze 15% hobbystow.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Remo
Falubaz

Pniak pisze:Elo ja mam takie male pytanko: Czy liczba graczy w warhammera spada czy wrecz przeciwnie i rosnie :) Zawsze interesowala mnie tak kwestia :P I czy jest mi ktos wstanie jeszcze powiedziec ile mniej wiecej osob gra w warhammera/gry bitewne :) z gory dziex za odpowiedz :D
No to ja Ci mogę już odpowiedzieć. Na zachodzie rośnie - w Polsce spada. Nie może być inaczej skoro wszyscy spie...yyyy.... wyjeżdżają za granicę. Ja znam pięciu kumpli z imienia i nazwiska którzy grali, z którymi jeździłem na turnieje a teraz co? Anglia, Walia, Irlandia. A tam oczywiście pogrywają.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Remo pisze:
Pniak pisze:Elo ja mam takie male pytanko: Czy liczba graczy w warhammera spada czy wrecz przeciwnie i rosnie :) Zawsze interesowala mnie tak kwestia :P I czy jest mi ktos wstanie jeszcze powiedziec ile mniej wiecej osob gra w warhammera/gry bitewne :) z gory dziex za odpowiedz :D
No to ja Ci mogę już odpowiedzieć. Na zachodzie rośnie - w Polsce spada. Nie może być inaczej skoro wszyscy spie...yyyy.... wyjeżdżają za granicę. Ja znam pięciu kumpli z imienia i nazwiska którzy grali, z którymi jeździłem na turnieje a teraz co? Anglia, Walia, Irlandia. A tam oczywiście pogrywają.
dosc naciagana teoria...

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

To co gada Remo ma sens
A do Szamana:
To zależy od ludzi:
Jedni kupują regiment, 2 blisterki na miesiąc
Jedni kupują wtedy gdy wszystko inne pomalują
A jeszcze inni (np. ja) mają czasami 4 - 6 miesięczne przerwy a póżniej w 2 miesiące 500 - 700 zł wydają

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Paku pisze:To co gada Remo ma sens
raczej nie w skali globalnej...
Paku pisze:A do Szamana:
To zależy od ludzi:
Jedni kupują regiment, 2 blisterki na miesiąc
Jedni kupują wtedy gdy wszystko inne pomalują
A jeszcze inni (np. ja) mają czasami 4 - 6 miesięczne przerwy a póżniej w 2 miesiące 500 - 700 zł wydają
przeciez napisalem, ze przecietnie. co za roznica, czy ktos wydaje po 100 zl miesiecznie czy 1200 rocznie. co za roznica, czy jeden wydaje miesiecznie 50 zl, a inny 150. w skali rocznej obrot globalny wychodzi taki sam.

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Dodam tylko do reklam spamowych powyżej tej strony opis zdarzenia autentycznego. Otóż wczoraj dowiedziałem sie, iż pewna pani dyrektorka szkoły w Zgierzu nie zgodziła się na organizację turnieju WFB w podległej jej placówce z uwagi na fakt, iż WFB propaguje przemoc.

:shock:

I co powiecie?

Awatar użytkownika
raf
Oszukista

Post autor: raf »

Na razie tylko tyle powiem, że na tym zdjęciu Schtrasny strasznie jesteś do mnie podobny...

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

O cholera faktycznie (brat bliźniak?? ;) )

A co do kwestii zakazu zorganizowania turnieju w szkole to przejaw tego czego obawialismy sie z rafem juz daaawno temu. Tym bardziej skoro LPR dorwał sie do oświaty. Mam nadzieje, że to odosobniony przypadek (oby).

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Szaman pisze:jesli zalozymy, ze gracze wydaja przecietnie na miesiac ok. 100 zl
Nazwanie tego "przeszacowaniem" byłoby zbyt delikatne nawet jak na nasze rozmowy, Szamanku ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ