![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderator: Kołata
''Nocne Gobliny mogą zostać rozstawione w dowolnym miejscu jednostki''. To zdanie z AB. Jednak dalej jest napisane, że strzały i trafienia z uderzenia rozdzielane są losowo (1- 4: squig, 5- 6 goblin). Czyli jeśli jest Walka Wręcz, to model przeciwnika stykający się jednocześnie z poganiaczem i squigiem losuje w kogo trafia czy jakoś inaczej. Bo nie wiem jak to rozumieć.quas pisze:a niby czemu?
mozesz sobie front oddzialu zrobic nawet z samych gobosow
twoj wlasny nieprzymuszony wybor
jest to oczywiste dla mnie o tyle, że w znakomitej większości przypadków squigi lepiej sie spisują z przodu niż herdy, więc "oczywiście" będę ich wystawiał na przód...a niby czemu?
mozesz sobie front oddzialu zrobic nawet z samych gobosow
twoj wlasny nieprzymuszony wybor
Ja zawsze grałem, że mierzyłem od środka oddziału (nie ma wtedy przegięć gdy właśnie "rozciągniemy" oddział). Sam nigdzie nie mogę tego znaleźć w zasadzie, ale zdrowy rozsądek (tak, wiem - tego słowa nie powinno się łączyć z WFBDual pisze:Mam pytanie: Od jakiego miejsca mierzy się odległość przy wybuchu(do ustalenia że jakaś jednostka powinna dostać D6 S5)?
W armybook'u jest napisane "All units within 2D6'' " .
Chodzi mi to czy np trzeba mierzyć od środka oddziału czy np od krawędzi (czyli obszar wybuchu będzie ewidentnie większy zwłaszcza jeżeli rozstawi się oddział szeroko)?
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.