Zabezpiecznie przed odpryskiem farb

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
kalinus
Pseudoklimaciarz

Zabezpiecznie przed odpryskiem farb

Post autor: kalinus »

Witam chcialbym sie dowiedziec jak zabezpieczyc figurkę tak aby farba z niej nie schodzila , po "macaniu".

Domyslam sie ze jakis lakier , pytanie jaki , bo nie chce aby sie one swieci i stracily zbyt duzo "zycia".

Jaka technika to robi. Jakie produkty.

Dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Polecam TOUCH ME :) odkąd kupiłem (za namowa Rapta.) jestem naprwde zadowolony :) Daję bardzo dobry mat .

Obrazek
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nadaje się do aerografu?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

kalinus
Pseudoklimaciarz

mozesz jakis przyblizyc mi ten produkt , producet , pojemnosc , gdzie go mozna kupic?

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

@ Jankiel: Jak najbardziej :) Lakier jest na bazie wody, wiec nie badzie peoblemu z czyszczeniem.

@Kalinus: poducentem jest wloska firma TO-DO; pojemnosc 100 i 300 ml; mozna ten lakier napewno dostac w Warszawie, w sklepie plastycznym przy ulicy Mazowieckiej, a gdzie jeszcze to nie mam pojecia :)

Ewin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ewin »

Sorki a co sadzicie o matowym lakierze GW tym w sprayu??

kalinus
Pseudoklimaciarz

a ile kosztuje ten touch me

Awatar użytkownika
Ptaq

Post autor: Ptaq »

Ja go znalazłem w 2 opcjach:
35 zł - 100 ml
66 zł - 300 ml
Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-
Pozdro
P.S.
Jeśli jest na bazie wody, to znaczy, że chroni przed otarciami, ale w razie czego bez problemów puści w płynie hamulcowym?

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-
Litości... :roll:
Nie jest matowy, ale chroni dobrze.

Będę musiał wypróbować. Matowy GW dobrze wygląda na figurce, ale chroni średnio. Cena do zniesienia jak będzie dobrze działać.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

@Ptaq
Ja dałem za 100 ml jakieś 30 parę (bodajże 33 :wink: ) wiec podobnie ... :D IMHO nawet te 100ml starczy na duuuużo modeli :) Najlepiej zabezpieczyć dając jakiś błyszczący np: gw i potem mat ... tylko nie wiem jak ten touche me się zachowa gdy nakładany będzie na inny lakier ... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Pass
Warzywo

Post autor: Pass »

MuK pisze:
Nie jest matowy, ale chroni dobrze.

Będę musiał wypróbować. Matowy GW dobrze wygląda na figurce, ale chroni średnio. Cena do zniesienia jak będzie dobrze działać.
Pewnie jestem na to za głupi i nie załapałem o co chodzi, ale czy w końcu on chroni dobrze, czy średnio? :?

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Niedopatrzenie, a propos cytatu pisałem o lakierze w spreju, a potem o wersji w słoiczku. Wbrew pozorom różnią się nie tylko sposobem nakładania.

Awatar użytkownika
Ptaq

Post autor: Ptaq »

MuK - właściciel Biedronki - Gotshneider, Kaufland, też coś podobnego itp itd, a litości to od nich nie doświadczysz... :?

Wiecie coś o lakierze Model Master Mattlack w 50 ml słoiczkach? Niby opisany jako mat, ale różnie z tym bywa. Ważne jest też dla mnie, żeby dało się go usunąć w DoT4.
Pozdro

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

MuK - właściciel Biedronki - Gotshneider, Kaufland, też coś podobnego itp itd, a litości to od nich nie doświadczysz...
Kurwa, chłopie - idź się lecz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

MuK - właściciel Biedronki - Gotshneider, Kaufland, też coś podobnego itp itd, a litości to od nich nie doświadczysz... Confused
Hahahahahahahahaha

Obrazek

ODPOWIEDZ