Zabezpiecznie przed odpryskiem farb
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Zabezpiecznie przed odpryskiem farb
Witam chcialbym sie dowiedziec jak zabezpieczyc figurkę tak aby farba z niej nie schodzila , po "macaniu".
Domyslam sie ze jakis lakier , pytanie jaki , bo nie chce aby sie one swieci i stracily zbyt duzo "zycia".
Jaka technika to robi. Jakie produkty.
Dzieki za pomoc
Domyslam sie ze jakis lakier , pytanie jaki , bo nie chce aby sie one swieci i stracily zbyt duzo "zycia".
Jaka technika to robi. Jakie produkty.
Dzieki za pomoc
@ Jankiel: Jak najbardziej Lakier jest na bazie wody, wiec nie badzie peoblemu z czyszczeniem.
@Kalinus: poducentem jest wloska firma TO-DO; pojemnosc 100 i 300 ml; mozna ten lakier napewno dostac w Warszawie, w sklepie plastycznym przy ulicy Mazowieckiej, a gdzie jeszcze to nie mam pojecia
@Kalinus: poducentem jest wloska firma TO-DO; pojemnosc 100 i 300 ml; mozna ten lakier napewno dostac w Warszawie, w sklepie plastycznym przy ulicy Mazowieckiej, a gdzie jeszcze to nie mam pojecia
Ja go znalazłem w 2 opcjach:
35 zł - 100 ml
66 zł - 300 ml
Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-
Pozdro
P.S.
Jeśli jest na bazie wody, to znaczy, że chroni przed otarciami, ale w razie czego bez problemów puści w płynie hamulcowym?
35 zł - 100 ml
66 zł - 300 ml
Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-
Pozdro
P.S.
Jeśli jest na bazie wody, to znaczy, że chroni przed otarciami, ale w razie czego bez problemów puści w płynie hamulcowym?
Litości...Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-
Nie jest matowy, ale chroni dobrze.Sorki a co sadzicie o matowym lakierze GW tym w sprayu??
Będę musiał wypróbować. Matowy GW dobrze wygląda na figurce, ale chroni średnio. Cena do zniesienia jak będzie dobrze działać.
@Ptaq
Ja dałem za 100 ml jakieś 30 parę (bodajże 33 ) wiec podobnie ... IMHO nawet te 100ml starczy na duuuużo modeli Najlepiej zabezpieczyć dając jakiś błyszczący np: gw i potem mat ... tylko nie wiem jak ten touche me się zachowa gdy nakładany będzie na inny lakier ...
Ja dałem za 100 ml jakieś 30 parę (bodajże 33 ) wiec podobnie ... IMHO nawet te 100ml starczy na duuuużo modeli Najlepiej zabezpieczyć dając jakiś błyszczący np: gw i potem mat ... tylko nie wiem jak ten touche me się zachowa gdy nakładany będzie na inny lakier ...
Pewnie jestem na to za głupi i nie załapałem o co chodzi, ale czy w końcu on chroni dobrze, czy średnio?MuK pisze:Nie jest matowy, ale chroni dobrze.Sorki a co sadzicie o matowym lakierze GW tym w sprayu??
Będę musiał wypróbować. Matowy GW dobrze wygląda na figurce, ale chroni średnio. Cena do zniesienia jak będzie dobrze działać.
MuK - właściciel Biedronki - Gotshneider, Kaufland, też coś podobnego itp itd, a litości to od nich nie doświadczysz...
Wiecie coś o lakierze Model Master Mattlack w 50 ml słoiczkach? Niby opisany jako mat, ale różnie z tym bywa. Ważne jest też dla mnie, żeby dało się go usunąć w DoT4.
Pozdro
Wiecie coś o lakierze Model Master Mattlack w 50 ml słoiczkach? Niby opisany jako mat, ale różnie z tym bywa. Ważne jest też dla mnie, żeby dało się go usunąć w DoT4.
Pozdro
Kurwa, chłopie - idź się lecz.MuK - właściciel Biedronki - Gotshneider, Kaufland, też coś podobnego itp itd, a litości to od nich nie doświadczysz...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.