Zabezpiecznie przed odpryskiem farb
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Zabezpiecznie przed odpryskiem farb
Witam chcialbym sie dowiedziec jak zabezpieczyc figurkę tak aby farba z niej nie schodzila , po "macaniu".
Domyslam sie ze jakis lakier , pytanie jaki , bo nie chce aby sie one swieci i stracily zbyt duzo "zycia".
Jaka technika to robi. Jakie produkty.
Dzieki za pomoc
Domyslam sie ze jakis lakier , pytanie jaki , bo nie chce aby sie one swieci i stracily zbyt duzo "zycia".
Jaka technika to robi. Jakie produkty.
Dzieki za pomoc
@ Jankiel: Jak najbardziej
Lakier jest na bazie wody, wiec nie badzie peoblemu z czyszczeniem.
@Kalinus: poducentem jest wloska firma TO-DO; pojemnosc 100 i 300 ml; mozna ten lakier napewno dostac w Warszawie, w sklepie plastycznym przy ulicy Mazowieckiej, a gdzie jeszcze to nie mam pojecia

@Kalinus: poducentem jest wloska firma TO-DO; pojemnosc 100 i 300 ml; mozna ten lakier napewno dostac w Warszawie, w sklepie plastycznym przy ulicy Mazowieckiej, a gdzie jeszcze to nie mam pojecia

Ja go znalazłem w 2 opcjach:
35 zł - 100 ml
66 zł - 300 ml
Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-
Pozdro
P.S.
Jeśli jest na bazie wody, to znaczy, że chroni przed otarciami, ale w razie czego bez problemów puści w płynie hamulcowym?
35 zł - 100 ml
66 zł - 300 ml
Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-
Pozdro
P.S.
Jeśli jest na bazie wody, to znaczy, że chroni przed otarciami, ale w razie czego bez problemów puści w płynie hamulcowym?
Litości...Niezbyt zachęcająca cena, ale to może przez to, że jestem z podkarpacia. Tutaj sklepami rządzą żydy -.-

Nie jest matowy, ale chroni dobrze.Sorki a co sadzicie o matowym lakierze GW tym w sprayu??
Będę musiał wypróbować. Matowy GW dobrze wygląda na figurce, ale chroni średnio. Cena do zniesienia jak będzie dobrze działać.
@Ptaq
Ja dałem za 100 ml jakieś 30 parę (bodajże 33
) wiec podobnie ...
IMHO nawet te 100ml starczy na duuuużo modeli
Najlepiej zabezpieczyć dając jakiś błyszczący np: gw i potem mat ... tylko nie wiem jak ten touche me się zachowa gdy nakładany będzie na inny lakier ... 
Ja dałem za 100 ml jakieś 30 parę (bodajże 33

Pewnie jestem na to za głupi i nie załapałem o co chodzi, ale czy w końcu on chroni dobrze, czy średnio?MuK pisze:Nie jest matowy, ale chroni dobrze.Sorki a co sadzicie o matowym lakierze GW tym w sprayu??
Będę musiał wypróbować. Matowy GW dobrze wygląda na figurce, ale chroni średnio. Cena do zniesienia jak będzie dobrze działać.

MuK - właściciel Biedronki - Gotshneider, Kaufland, też coś podobnego itp itd, a litości to od nich nie doświadczysz...
Wiecie coś o lakierze Model Master Mattlack w 50 ml słoiczkach? Niby opisany jako mat, ale różnie z tym bywa. Ważne jest też dla mnie, żeby dało się go usunąć w DoT4.
Pozdro

Wiecie coś o lakierze Model Master Mattlack w 50 ml słoiczkach? Niby opisany jako mat, ale różnie z tym bywa. Ważne jest też dla mnie, żeby dało się go usunąć w DoT4.
Pozdro
Kurwa, chłopie - idź się lecz.MuK - właściciel Biedronki - Gotshneider, Kaufland, też coś podobnego itp itd, a litości to od nich nie doświadczysz...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.