Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

wygiętych rzutów widziałem wiele w mojej historii... ale myślę, że na największą uwagę zasługuje...

rydwan HE, stojący 4 tury walki z Exalted Championem (s7, 4A)... exalted i tak miał farta bo breaka zdał 4 razy :wink:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Robson pisze:a pamietasz jak w tej samej bitwie po misast rebound zabiles mi archlektora blyskawicą? ;p mialem save 1+ i ward 4+
a on nie spadl wczesniej z altara? ;p

To byla dziwna i dzika bitwa, generalnie moje rzuty na niszczenie samego siebie i Ciebie spowodowały remis :D

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

a ja dalej nie moge pojac jak slavsy ubily pol tanka... :D

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

rydwan gobliński szarżuje na samotnego bolca gdzieś na końcu stołu... wpada i w szarży zabija 2 krasnoludów, inżynier nabija rane , krasnoludy zdaja breaka i stoją. W następnej turze walki został sam inżynier ale nabił rane i stał. W końcu z boku wyszło 5 górników i zaszarżowałona rydwan niszcząc go w biegu. Właśnie.. i tak sie rozpędzili, że pobiegli 11 cali i w las prosto na ukrytego tam szamana na wilku, który zwinął się pod ciosami kilofów :)

Wniosek - górnicy za 55 punktów zabili w sumie 215 punktów jedną szarżą, uratowali baliste (60) i jeszcze na koniec ćwiartke zajeli... więc wyszło 375 za 55... lubie taką matematykę :)

i kto powie, że są słabi? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

są słabi, patrz moje odpowiedzi na posty Grazbirda w tym temacie z poprzedniej strony ;p

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

a mi tam sie sprawdzaja i strasznie ich lubie, szkoda tylko, że na kowadle nie gram bo byli by jeszcze bardziej użyteczni. Taka sytuacja jak opisana przeze mnie wyżej nie zdażyła się pierwszy raz :)

Co najciekawsze takie małe grupki 5-7 górników częsciej robią więcej niż klocek 20 z FCG ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

ja raz dwoma stardragonami sie wbiłem w klocek gg z bsb z regenką i dwoma herosami i ws od generała .jeden mój miał star lance nawet no i wbiłem jedną rane w sumie oba uciekły smoki jeden gdzieś chyba za stuł już nie pamiętam a drugi przed końcem i go felbaty zaszarżowały więc też za mapę:D

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

W mojej pierwszej jak narazie bitwie miałem zabawną sytuację. Tęczowy Herald wjechał w 2 turze w oddział Duelistów z Dark Emissary ostatecznie w tej samej turze tratuje ich i wbija się w Paymaster'a. Następnie Paymaster zabija heralda, rydwan ustał. W następnej turze bohaterski rydwan, a dokładnie jedna z płaszczek (screamer) przebija się przez 2+ save'a = fear outnumber i płaszczki gonią typa za stół i przez złapanie klucza panikują całą armie przeciwnika co powoduje zostanie na stole 8 kuszników.. strasznie miła sytuacja jak na pierwszą bitwę w karierze :wink:

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Tak mi się przypomniało, jak jakiś miesiąc temu grałem z Lizakami. Ja Stardragon, 2x mały mag, przeciwnik Żaba 2 gen, priest, biegacz. Pierwsza tura ja zaczynam White Lioni z magiem (Seer, DS) wjeżdzają do lasku, ale tak żeby mag widział Slanna. Próbuje pitke na 3 kościach - 6,6,2 :D Jak można się domyślic Żaba nie zdała inicjatywy i poszła w pi*du. Przeciwnik się mało nie załamał ;)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Bitwa z HE na 1500 jakieś 5 miesięcy temu . Star dragon szarżuje na 1 Irongutsa . Ironguts ustał , potem zaszarżowałem Rhinoxem i Star Dragon poszedł za stół .

Wczoraj na turnieju . Stoi sobie mój czołg koło lasu , widzą go tylko 2 bolce dwarfickie . Przeciwnik strzela z katapulty w samotnego maga który stoi jakieś 10-11 " od tanka . Idealnie trafił w tego maga , ale sccaterkom nie . Przezut skaterki . 10 w -> . Akurat w mój czołg . Zranił , k6 woundów , oczywiscie 6 . Czoł , że był tylko na 6 ranach poszedłl . W tej samej bitwie miałem z 8 misfajerów xD

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

bitwa na 5k z nowymi DE, tajne rozpiski...

3 Ludożerców szarżuje od boku klocek korsarzy... i co? Wypada pan Assasyn i z ASF zabija jednego, pozostali dwaj biją i na 8 ataków z S7 zabijają... 0 :/
Druga tura walki assasyn zabija drugiego ludożercę a ja zabijam... 1 korsarza aż!
Ostatni ludożerca został zabity przez korsarzy (okazało się, że frenzy mieli)...

byłem leciutko zaskoczony...
Obrazek

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

Post autor: Foalooke »

pierwsza tura
Za moją armią Imperium pojawia się klocek 15 górników. na flance stoją GSi z kapitanem, 20 halabard do tego 4 detki i helblaster z inżynierem. Postanowiłem ruszyć wojsko do przodu i strzelić z helki. Na altylerii wypadło 6 i misfire, w tabelce 6

Łącznie 26 strzałów na 3+ trafiło 20 zabiło 12, krasie ustały
potem rzucałem im uciekające detki na pożarcie

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Nie chce nic mowic ale Minersi sie wykopuja od drugiej tury... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

<szybki look do notatek> no to mnie zwałkowali... choć ta jedna tura niewiele zmieniła w moim zmasakrowaniu :/
http://imperium-i-insze-wojska.blogspot.com/

Modelarstwo + opowiadania o imperium 8)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Uwierz mi duzo... :wink: Poza tym wiesz jeszcze ze minersi nie moga szarżowac po wyjsciu, chyba ze zostana popchnieci z kowadla... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

sobota, lokal w sfanie, pelno mlodych graczy. Jakis mlody krzyczy, zebym podszedl i sie pyta czy pomiedzy modelami jest "szparka" (chodzilo o mozliwosc szarzy pomiedzy regimentami, czy jest wiecej jak cal)

ponioslo mnie i odpowiedzialem, ze "szparka jest zawsze, chlopcze"

:D

Awatar użytkownika
Foalooke
Chuck Norris

akcje z dzisiejszych walk

5 strzelców strzela do krasnoludów na 5+. Wyniki to 5,5,5,6,6.
Ja cały hepi rzucam na wounda - 1,1,1,6,6
Przeciwnik rzuca save chyba na 5+ - wypadło 6,6

strzał z katapki. na pierwszej altylerijskiej misfire, po przerzucie misfire (było to chyba 2 razy).

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Morrok pisze:sobota, lokal w sfanie, pelno mlodych graczy. Jakis mlody krzyczy, zebym podszedl i sie pyta czy pomiedzy modelami jest "szparka" (chodzilo o mozliwosc szarzy pomiedzy regimentami, czy jest wiecej jak cal)

ponioslo mnie i odpowiedzialem, ze "szparka jest zawsze, chlopcze"

:D
Tak Morrok to był mój kolega. NIc dziwnego , ze Cie poniosło . CHyba wszyscy się śmialismy <lol2>

Edit : To brzmiało dokładnie tak: "czy ta szparka nie jest za ciasna dla moich gutter runnerów"
Ostatnio zmieniony 28 sie 2008, o 20:22 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Na ostatnim lokalu w strefie mój Master-BSB 3 razy pod rząd nie zdał głupoty i poszedł do przodu to 10,5 cala. Najlepsze jest to, że gdyby stał 4' bardziej na lewo to trafiłby do combatu gdzie w sumie miał być. . . deployment jest niezwykle ważny.

Potem jeszcze raz w 5 turze nie zdał głupoty, a w 6 gdy w końcu miał się spłacić nie zdał breaka od jakiegoś czaru i oczywiście znów oblał test trafiając na skałe oddaloną jakieś 13 cali dalej ;P

Na 6 testów ld (z czego 5 stupidity) nie zdał aż 5 :D
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

Kolejna zabawna scena - Dragon Mage na swym Sun Dragonie postanawia w drugiej turze wjechać w oddział gołych 10 horrorów. Mag postanawia rzucić Flaming Sword'a na 4 kostkach = miscast= hit z S6 we wszystkich w styku=3 horrory giną, mag dostaje rane. Mag w HTH nie zabija niczego, smok zabija bodajże jednego horrora i zaczyna się cyrk. Horrory zdejmują biednego maga ze smoka. Smok postanawia mimo stania obok BSB uciekać rzuca 11 a horrory postanowiły nie gorzej więc rzuciły 12. Później widać jak horrory po przebiciu się przez linie wroga pomagają bloodletterom zrobić kanapkę z WhiteLwów. Kolejny sukces dla Mrocznych Bogów :twisted:

ODPOWIEDZ