Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
lol ,a ktoś się czepiał ,że bloodcrusherzy są drodzy ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
ale wiecie co ,mnie się podoba tzn. będzie 30 modeli na krzyż i w końcu może pomaluje jakąś armię do końca ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
edit:
ale zwyklaki (jeżeli będą mieli chaos armour) to będą tacy wybrańcy już nie 0-1
2 ataki siła 5 (albo 4+ lanca) i 1 + sv. za 40 pkt. obecnie jakoś 45 kosztują ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
edit:
ale zwyklaki (jeżeli będą mieli chaos armour) to będą tacy wybrańcy już nie 0-1
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Zwykli undivided podniesieni do chosen kosztują 38pts/model w tym white dwarfowym army list. Ale 2pkt w tą czy w tamtą to róznicy przynajmniej mi nie zrobi ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja tylko mam nadzieje ,że nadrobią brak lataczy (np: wilczkami z M9 i fastem
) .
no koszt indywidualny tragiczny nie jest... ale w ogolnym rozrachunku naprawde nie widze tej armii... cory 300pkt, 2x rycerze 600pkt, 2x rare 600pkt, smok 600pkt, zostaje ci jakies 150pkt na jednego caddego i to wszystko
3DD, 2 scrolle... ok 30 modeli...
wolalbym mimo wszsytko miec mozliwosc wystawienia rycerza bez bajerkow za 30pkt za model
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
wolalbym mimo wszsytko miec mozliwosc wystawienia rycerza bez bajerkow za 30pkt za model
Ja tam uważam, że armia to 300 pkt w core, 500 w 3x specialach, rare za 400 i zostaje 1000 na herosów. 3x marauderzy, 3x psy, 1x knighci, 1x ogry/trolle i moze 5-6 forsakenów. Po za tym smok może teraz nie być aż tak obowiązkowy...thurion pisze:no koszt indywidualny tragiczny nie jest... ale w ogolnym rozrachunku naprawde nie widze tej armii... cory 300pkt, 2x rycerze 600pkt, 2x rare 600pkt, smok 600pkt, zostaje ci jakies 150pkt na jednego caddego i to wszystko3DD, 2 scrolle... ok 30 modeli...
![]()
Release the Przemcio!
i powiedz mi teraz w jaki sposob chcesz wygrac z demonami, vc, imperium, czy nowymi de...trikk pisze:
Ja tam uważam, że armia to 300 pkt w core, 500 w 3x specialach, rare za 400 i zostaje 1000 na herosów. 3x marauderzy, 3x psy, 1x knighci, 1x ogry/trolle i moze 5-6 forsakenów. Po za tym smok może teraz nie być aż tak obowiązkowy...
chyba że forsakeni będą 10+:P swoją drogą ciekawe po ile punktów będą, czy bedzie dla nich możliwość cg.. no i z savem 5+ będą spadać dość szybko.
hellki mogą być tańsze niż 300p, mogą być trochę gorsze obecnie jak nie są 0-1.
skirmishe można nawet przeżyć jakoś.. spawny je trochę zastępują z tym że rara trzeba poświęcić... gorzej z wykopywaniem z lasu wszelkiego śmiecia i magów:/ pewnie magią się trzeba bedzie wspomagać. może jakiś unit będzie miał łażenie po lesie za free czy coś...
boję się żeby ta armia ne zrobiła się takim młotem nieciekawym;/
khorn daje tylko frenzy? nomore free DD? bida:/
ciekawe czy rerolka psychologii zostanie jak sie weźmie marke.. i czy maruderzy tezto beda mieć;) ale jak będą mogli mieć marki to pewnie i rerolkę też;)
hellki mogą być tańsze niż 300p, mogą być trochę gorsze obecnie jak nie są 0-1.
skirmishe można nawet przeżyć jakoś.. spawny je trochę zastępują z tym że rara trzeba poświęcić... gorzej z wykopywaniem z lasu wszelkiego śmiecia i magów:/ pewnie magią się trzeba bedzie wspomagać. może jakiś unit będzie miał łażenie po lesie za free czy coś...
boję się żeby ta armia ne zrobiła się takim młotem nieciekawym;/
khorn daje tylko frenzy? nomore free DD? bida:/
ciekawe czy rerolka psychologii zostanie jak sie weźmie marke.. i czy maruderzy tezto beda mieć;) ale jak będą mogli mieć marki to pewnie i rerolkę też;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
WiemNehan pisze:ale nie mają magicznych atakówGrand Admiral Thrawn pisze:Zwykli undivided podniesieni do chosen kosztują 38pts/model w tym white dwarfowym army list. Ale 2pkt w tą czy w tamtą to róznicy przynajmniej mi nie zrobi
Nie wiem, wiem za mało, nie znam przedmiotów, dokładnych kosztów, lore`ów, działania marków itp. Myślę, że zamiana furii i screamerów na tańszą armię z lepszymi statami, przedmiotami itp nie będzie aż tak straszna.thurion pisze:i powiedz mi teraz w jaki sposob chcesz wygrac z demonami, vc, imperium, czy nowymi de...trikk pisze:
Ja tam uważam, że armia to 300 pkt w core, 500 w 3x specialach, rare za 400 i zostaje 1000 na herosów. 3x marauderzy, 3x psy, 1x knighci, 1x ogry/trolle i moze 5-6 forsakenów. Po za tym smok może teraz nie być aż tak obowiązkowy...
Release the Przemcio!
Helka ma byc ponoc slabsza i nadal bedzie mogla brac gifty.
Forsaken po 18-19 pts bodajze plus jakies marki.
Mam nadzieje ze magia bedzie dawac rade z plotek to slyszalem o czarze tzeentcha, 15+ 2d6 hitow z sila 2d6 jak rzucisz 11-12 na sile sciagasz caly regon w ktory polecial czar
Ogolnie pozyjemy zobaczymy moze sie np okazac ze rycerze beda obssyac i grac sie na nich nie ebdzie a np. trolle beda przemistrzami i podstawa kazdej rozpiski![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Forsaken po 18-19 pts bodajze plus jakies marki.
Mam nadzieje ze magia bedzie dawac rade z plotek to slyszalem o czarze tzeentcha, 15+ 2d6 hitow z sila 2d6 jak rzucisz 11-12 na sile sciagasz caly regon w ktory polecial czar
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Ogolnie pozyjemy zobaczymy moze sie np okazac ze rycerze beda obssyac i grac sie na nich nie ebdzie a np. trolle beda przemistrzami i podstawa kazdej rozpiski
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)