Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
lol ,a ktoś się czepiał ,że bloodcrusherzy są drodzy
ale wiecie co ,mnie się podoba tzn. będzie 30 modeli na krzyż i w końcu może pomaluje jakąś armię do końca
edit:
ale zwyklaki (jeżeli będą mieli chaos armour) to będą tacy wybrańcy już nie 0-1 2 ataki siła 5 (albo 4+ lanca) i 1 + sv. za 40 pkt. obecnie jakoś 45 kosztują
edit:
ale zwyklaki (jeżeli będą mieli chaos armour) to będą tacy wybrańcy już nie 0-1 2 ataki siła 5 (albo 4+ lanca) i 1 + sv. za 40 pkt. obecnie jakoś 45 kosztują
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Zwykli undivided podniesieni do chosen kosztują 38pts/model w tym white dwarfowym army list. Ale 2pkt w tą czy w tamtą to róznicy przynajmniej mi nie zrobi
Ja tylko mam nadzieje ,że nadrobią brak lataczy (np: wilczkami z M9 i fastem ) .
no koszt indywidualny tragiczny nie jest... ale w ogolnym rozrachunku naprawde nie widze tej armii... cory 300pkt, 2x rycerze 600pkt, 2x rare 600pkt, smok 600pkt, zostaje ci jakies 150pkt na jednego caddego i to wszystko 3DD, 2 scrolle... ok 30 modeli...
wolalbym mimo wszsytko miec mozliwosc wystawienia rycerza bez bajerkow za 30pkt za model
wolalbym mimo wszsytko miec mozliwosc wystawienia rycerza bez bajerkow za 30pkt za model
Ja tam uważam, że armia to 300 pkt w core, 500 w 3x specialach, rare za 400 i zostaje 1000 na herosów. 3x marauderzy, 3x psy, 1x knighci, 1x ogry/trolle i moze 5-6 forsakenów. Po za tym smok może teraz nie być aż tak obowiązkowy...thurion pisze:no koszt indywidualny tragiczny nie jest... ale w ogolnym rozrachunku naprawde nie widze tej armii... cory 300pkt, 2x rycerze 600pkt, 2x rare 600pkt, smok 600pkt, zostaje ci jakies 150pkt na jednego caddego i to wszystko 3DD, 2 scrolle... ok 30 modeli...
Release the Przemcio!
i powiedz mi teraz w jaki sposob chcesz wygrac z demonami, vc, imperium, czy nowymi de...trikk pisze:
Ja tam uważam, że armia to 300 pkt w core, 500 w 3x specialach, rare za 400 i zostaje 1000 na herosów. 3x marauderzy, 3x psy, 1x knighci, 1x ogry/trolle i moze 5-6 forsakenów. Po za tym smok może teraz nie być aż tak obowiązkowy...
chyba że forsakeni będą 10+:P swoją drogą ciekawe po ile punktów będą, czy bedzie dla nich możliwość cg.. no i z savem 5+ będą spadać dość szybko.
hellki mogą być tańsze niż 300p, mogą być trochę gorsze obecnie jak nie są 0-1.
skirmishe można nawet przeżyć jakoś.. spawny je trochę zastępują z tym że rara trzeba poświęcić... gorzej z wykopywaniem z lasu wszelkiego śmiecia i magów:/ pewnie magią się trzeba bedzie wspomagać. może jakiś unit będzie miał łażenie po lesie za free czy coś...
boję się żeby ta armia ne zrobiła się takim młotem nieciekawym;/
khorn daje tylko frenzy? nomore free DD? bida:/
ciekawe czy rerolka psychologii zostanie jak sie weźmie marke.. i czy maruderzy tezto beda mieć;) ale jak będą mogli mieć marki to pewnie i rerolkę też;)
hellki mogą być tańsze niż 300p, mogą być trochę gorsze obecnie jak nie są 0-1.
skirmishe można nawet przeżyć jakoś.. spawny je trochę zastępują z tym że rara trzeba poświęcić... gorzej z wykopywaniem z lasu wszelkiego śmiecia i magów:/ pewnie magią się trzeba bedzie wspomagać. może jakiś unit będzie miał łażenie po lesie za free czy coś...
boję się żeby ta armia ne zrobiła się takim młotem nieciekawym;/
khorn daje tylko frenzy? nomore free DD? bida:/
ciekawe czy rerolka psychologii zostanie jak sie weźmie marke.. i czy maruderzy tezto beda mieć;) ale jak będą mogli mieć marki to pewnie i rerolkę też;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Wiem dlatego te 2 punkciki są mi lottoNehan pisze:ale nie mają magicznych atakówGrand Admiral Thrawn pisze:Zwykli undivided podniesieni do chosen kosztują 38pts/model w tym white dwarfowym army list. Ale 2pkt w tą czy w tamtą to róznicy przynajmniej mi nie zrobi
Nie wiem, wiem za mało, nie znam przedmiotów, dokładnych kosztów, lore`ów, działania marków itp. Myślę, że zamiana furii i screamerów na tańszą armię z lepszymi statami, przedmiotami itp nie będzie aż tak straszna.thurion pisze:i powiedz mi teraz w jaki sposob chcesz wygrac z demonami, vc, imperium, czy nowymi de...trikk pisze:
Ja tam uważam, że armia to 300 pkt w core, 500 w 3x specialach, rare za 400 i zostaje 1000 na herosów. 3x marauderzy, 3x psy, 1x knighci, 1x ogry/trolle i moze 5-6 forsakenów. Po za tym smok może teraz nie być aż tak obowiązkowy...
Release the Przemcio!
Helka ma byc ponoc slabsza i nadal bedzie mogla brac gifty.
Forsaken po 18-19 pts bodajze plus jakies marki.
Mam nadzieje ze magia bedzie dawac rade z plotek to slyszalem o czarze tzeentcha, 15+ 2d6 hitow z sila 2d6 jak rzucisz 11-12 na sile sciagasz caly regon w ktory polecial czar
Ogolnie pozyjemy zobaczymy moze sie np okazac ze rycerze beda obssyac i grac sie na nich nie ebdzie a np. trolle beda przemistrzami i podstawa kazdej rozpiski
Forsaken po 18-19 pts bodajze plus jakies marki.
Mam nadzieje ze magia bedzie dawac rade z plotek to slyszalem o czarze tzeentcha, 15+ 2d6 hitow z sila 2d6 jak rzucisz 11-12 na sile sciagasz caly regon w ktory polecial czar
Ogolnie pozyjemy zobaczymy moze sie np okazac ze rycerze beda obssyac i grac sie na nich nie ebdzie a np. trolle beda przemistrzami i podstawa kazdej rozpiski