![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Według mojego systemu dostałbyś maks, może bez jednego punktu. Za stare, nietypowe figurki malowane samodzielnie. Jak jeszcze sobie coś skonwertowałeś, na miarę swoich mozliwości, to masz maksimum.mówię to jako gracz, który stare lesne elfy własnoręcznie (długo i z pasją) malowane odstawił na półkę
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
To dzisiaj jest roznica 20 punktow? Na ktorym turnieju tak bylo?Shino pisze:jak bedzie nie 20 pkt promocji za pomalowana armie przez malarza tylko 3 to juz nie bedzie tyle malowanych armii na zamowienie.
Nie udawaj ze nie umiesz czytac. Specjalnie dla Ciebie jeszcze raz przekleje:Poza ym nie widze twojego argumentu.... skoro tak bardzo chcesz ograniczyc ilosc armii malowanych przez malarzy dodaj do ogolnej oceny 0- malowane przez malarza a nie przez siebie.
Mam w nosie kto komu malowal armie. Idac na turniej oczekuje rownej rywalizacji, jezeli spelniam wszystkie wymagania - czyli mam porządnie zrobioną armię.Furion pisze:Co nie pasuje w tym obrazku? Dawanie 3p za najbardziej wyświdrowaną armię. Dlaczego? Ponieważ wypacza to klasyfikację ogólną. Dla przykładu: Furion ze swoją ładnie pomalowaną armią stawia czoło Dalmarowi* ze swoją pięknie pomalowaną armią. Furion na początku jest 1 punkt w plecy, mimo że poziomy umiejętności tych graczy są wyrównane.
Tak, właśnie tak:RAFIX pisze:To powinno być docenione jak własnoręczne malowanie.
Efekt powinien być widoczny przy ocenie malowania.
Wiem. Ale nie chcę, by wypasiona armia (zrobiona własnoręcznie, czy nie) nie dawała aż takiej przewagi. Symboliczną, tak (punkt, dwa czy trzy). Ale wypasiona to nie tylko pomalowana na 8 CMON i cała oblepiona green stufem, ale takż chocby dwarfy zrobione z figurek Black Tree Design, czy VC z modeli V edycji.Na tą kase też trzeba zaprcować a sumy nie są małe, Jankielu chyba wiesz oczym mówie.
bug przy editowaniu. zwiekszylem tylko gorny prog o 5 punktow, sredni pozostawilem bez zmian, zaraz zmienie.Jankiel pisze: @ Furion
W moim systemie różnica pomiędzy armią ok a bardzo porządnym tabletop to 2 punkty (8 a 10). A nie 7, co już jest zbyt dużą różnica imo.
Równie dobrze mógłbym zapytać, co do tego ma kupa GS na figurkach. Model to model.a co dotego mają edycje czy produkty innych firm.
już był taki temat stare miniatury a konwersje .
Mając starsze figsy mam wiecej pkt z oceny sory ale model to model
tego juz sie stabelaryzować raczej nie da... najladniejszosc armii zawsze bedzie ocena subiektywna, np moim zdaniem moje demony sa najladniejsze a twoim twojeRAFIX pisze:tylko jak wyłnić z tej tabeli majlepszą armie bo taka kategoria na masterach powinna być tak jak uchonorowanie trzech pierwszych miejsc
tylko zastanówmy się, czy nie zacząć też oceniać tego czy gracz przyjechał samochodem i do tego jakim, bo na to też trzeba zapracowaćdlaczego włożenie kasy w zawodowego malarza jest łatwiejsze niż malowanie przez siebie.
Na tą kase też trzeba zaprcować a sumy nie są małe