Maelstrom Games - tani sklep internetowy z UK

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

BlazeXI pisze:Zdażają im się wpadki
Tak, ostatnia dwa lata temu. I nie tyle wpadka, co zgubienie nieubezpieczonej przesyłki przez Royal Maila / Pocztę Polską, a w konsekwencji odpisanie "nieubezpieczona, to nie będziemy za sklepową kasę pokrywać błędów firm pocztowych". Dobrze zrozumiałem?

Sorry, Marcin, ale ten zarzut jest śmieszny - natomiast nie zabawny ;)

Gdyby nam Poczta coś zgubiła, też byśmy mogli napisać co najwyżej "przykro nam".

(OK, staramy się akurat to pokrywać z własnej kiesy i wysyłać raz jeszcze, ale to do pewnej rozsądnej kwoty zamówienia - na pewnie nie za równowartość batallionów).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

BlazeXI
Plewa

Post autor: BlazeXI »

Tomash pisze: (OK, staramy się akurat to pokrywać z własnej kiesy i wysyłać raz jeszcze, ale to do pewnej rozsądnej kwoty zamówienia - na pewnie nie za równowartość batallionów).
Tomek, tak zarzarcie ich bronisz, że już wiem skąd zaopatrujesz bistspudło :wink: .

Zarówno Wy teraz, jak i oni wtedy, to sklepy na dorobku. Po zbudowaniu już szerokiego grona odbiorców obroty wzrastają na tyle, że lepszych odbiorców nie warto tracić. A mnie skutecznie zrazili, szczególnie poprzez brak odpowiedzi na wielokrotne maile czy już mają odpowiedź z poczty. Nie było opcji na opłatę ubezpieczenia. Proponuję skończmy już ten temat. 100 klientów zadowolonych: 1 wielce niezadowolony. Tyle.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Pudło, nie zaopatrujemy się w Maelstromie. No, może ostatnio jedna mała dostawa ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Tomash pisze:Pudło, nie zaopatrujemy się w Maelstromie. No, może ostatnio jedna mała dostawa ;)
ale taka maleńka. tyci tyci... :twisted:
Obrazek

gocho
Warzywo

Post autor: gocho »

Nie wiem czy ktoś z Was ma też takie problemy. Jutro mija dwa tygodnie od momentu kiedy dali znać że wysłali paczkę. I ciągle nie dociera. To moje pierwsze zamówienie i trochę mnie to już denerwuje.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

nie martw się. jeszcze wszystko w normie. ostatnimi czasy 2 tygodnie to średni czas dostawy.
ps. daj znać ile szło jak już dojdzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

klęska urodzaju? :wink:
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

A ja już tęsknię za czasami, kiedy kupowałem w polskim sklepie nie czując się frajerem zapinanym przez politykę GW wobec polskiego rynku.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

frajerem?! ale przecież sprzedaż w Polsce wzrasta :twisted:
Obrazek
Obrazek

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Czy jak zrobie zakupy w MS na 300 ~ to jest chociaż z 10 % na to , ze paczka nie dojdzie ? Warto ryzykowac ?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

jak już robisz na takie kwoty to opłaca się dać te 10/12 funtów i mieć ubezpieczoną pakę :)

Janiszek
Masakrator

ale co to da ?

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

300zł czy 300 funtów?

- co to da?
- dostaniesz odszkodowanie jeśli paczka zostanie zgubiona lub ulegnie zniszczeniu. konkretne kwoty masz na pierwszej stronie.
Obrazek

Janiszek
Masakrator

NO jest taka sprawa , ze ja bym zamówił figsy za 300zł.Kolega gdzieś za 200 . To raczej obowiązkowa jest dopłata tych 40 zł ,i mieć spokój ? NO raczej tak ..

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

jeżeli złożycie duże zamówienie to i tak rozbiją je na 2-kilogramowe paczki.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Myśmy brali na 1,8k funta bez ubezpieczenia i doszło cacy (17 pudeł!), ale jak czytam te smutne relacje, to chyba następnym razem weźmiemy z ubezpieczeniem ;)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

trzeba być twardym tomshu.
poza tym figurki nie są interesującym towarem dla złodziei pocztowych...
Obrazek

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

Niewiedzieć czemu dopiero teraz znalazłem ten temat. Dzięki cenom na maelstormie dostałem lekkiego zawału (box nowych horsmenów do chaosu za równowartość ok. 46zł!?) :) Mam tylko pytanie zanim zacznę zamawiać- "card number" to poprostu numer konta? (czy też karty, nie mam doświadczenia w płaceniu kartą więc to pytanie może się wydać głupie) ^^ A "name on card" to imię i nazwisko użytkownika karty? I po podaniu wszystkich danych oni sami pobierają należność, czy też muszę dokonać przelewu? Aha, i mówię od razu że nie mam konta Pay Pal, jeśli to coś zmienia :) Proszę o wyrozumiałość xD

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

zether pisze:Niewiedzieć czemu dopiero teraz znalazłem ten temat.
Tomashu, może już nadszedł czas na przyklejenie?

a co do pytań:
- card number / numer karty (podany na jej pierwsze/głównej stronie) nie jest tym samym co numer konta.
- name on card - imię i nazwisko posiadacza karty (bez polskich ogonków)
- jeśli wszystko wypełnisz poprawnie i klikniesz na PLACE ORDER wtedy przelew dokona się 'automatycznie'
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Przyklejać? Jest bumpowany kilka razy dziennie ;)

ODPOWIEDZ