"CS-czyli critical shot" 11.10.2008 Warszawa
jestescie z Warszawy.. zmeczcie Szamana zeby porownal pdfa i booka.. albo dal wam go na 5 minut w swojej obecnosci do porownania... bedzie od razu jasne czy sie wszystko zgadzaShino pisze:nie no... z tymi warriorami to bez jaj... przeciez nie wiadomo nawet czy te zasayd beda na pewno dokladnie takie same :/
my na razie tylko sprawdzamt ten system. Jak wypali to fajnie, jak nie to będziemy z powrotem kminić nad CS-em, wszystko wyjdzie w praniu.
Z przeliczaniem punktów to jeszcze sie zobaczy bo to już na rozpiski aż tak nie wpłynie.
Boundy Tk zżeraja tyle kości (tych które można wygenerować) z ilu są rzucane. Słoik normalnie już jak inne boundy jedną
Z przeliczaniem punktów to jeszcze sie zobaczy bo to już na rozpiski aż tak nie wpłynie.
Boundy Tk zżeraja tyle kości (tych które można wygenerować) z ilu są rzucane. Słoik normalnie już jak inne boundy jedną
dobry pomysl.... niech od razu tez faqa napisze do hord...thurion pisze:jestescie z Warszawy.. zmeczcie Szamana zeby porownal pdfa i booka.. albo dal wam go na 5 minut w swojej obecnosci do porownania... bedzie od razu jasne czy sie wszystko zgadzaShino pisze:nie no... z tymi warriorami to bez jaj... przeciez nie wiadomo nawet czy te zasayd beda na pewno dokladnie takie same :/
a co moze powiesz ze he nie maja szans z em? 2-3 oddzialy dragonow badz white lionow i imperialna kawaleria nie ma jak szarzowac (od przodu oczywiscie). czolgi dostaja z bolcow po 3 rany i juz nie sa wcale takie dobre.cyryllo pisze:a miałem ochotę przyjśc... te ograniczenia mi się nie podobają, bo są moim zdaniem nie fair. nie mówię tu że nie trzeba ciąc VC i DL, ale stawianie Imperium i np HE w jednym rzędzie jest raczej średnim pomysłem... powinno byc więcej tych poziomów.
sadze ze z imperium na 2ch czolgach to kiepsko maja tylko we (choc roznie to bywa), kazda inna armia ma albo oddzialy z duza sila, albo maszyny.
to tyle odemnie na ten temat
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.
Nie prawda że wszystkie rary są przegięte, a nawet jeśli tak by było to niektóre np. czołg Imperium bardziej. pzdr
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Dzięki, że testujecie ten system. Przyjadę z wampirkami i mam nadzieję, że z autopsji zobaczę, jak działa 2160 VC na 2640 O&G albo łogrów
Co do dodatkowych poziomów powera - moim zdaniem naprawdę Elfy, Imperium, Lizzie, TK są na podobnym poziomie i jest to raczej kwestia matchupów (tzn. jedna armia ma źle z inną) niż drastycznych różnic w powerze. DE to jeszcze kwestia otwarta, mortale może również, ale co do pozostałych armii - IMO 3-stopniowa drabinka wystarczy, a na pewno jest doskonalsza niż "wszyscy grają na 2250".
Co do dodatkowych poziomów powera - moim zdaniem naprawdę Elfy, Imperium, Lizzie, TK są na podobnym poziomie i jest to raczej kwestia matchupów (tzn. jedna armia ma źle z inną) niż drastycznych różnic w powerze. DE to jeszcze kwestia otwarta, mortale może również, ale co do pozostałych armii - IMO 3-stopniowa drabinka wystarczy, a na pewno jest doskonalsza niż "wszyscy grają na 2250".
imo trzeba jednak do tego dodać ograniczenie magii, ale jak tak pomyślałem nad tym dłużej to może się okazać za tydzień, że ten system nie będzie spełniał swojego zadania. I nie mówię tu o tym, że w/w imperium jest w tym samym poziomie co np. TK ale o tym, że nadal armie, które chcieliśmy przyciąć męczą w ten sam sposób. No cóż, zobaczymy jak to będzie
Mimo że jest uśmieszek przy tym zdaniu to i tak jest to przegięcie żeby coś takiego napisać:Bartys pisze: oraz Warriors of chaos pod warunkiem przyniesienia ze sobą wydrukowanego army booka
bo po primo uściślenia mówią jasno i obowiązuje to "Można oficjalnie używać nowego podręcznika armii czy uściślenia zasad, jeśli jest ono
w sprzedaży w Polskich sklepach lub dostępne na internecie od przynajmniej 7 dni (...)" i sami jako organizatorzy którzy sa na LL robicie z siebie #$@#$. Jeśli trzymać się literalnie zasad ten turniej nie powinin być liczony do Ligi.
a po secundo nawet sugerowanie grania czymś czego oficjalnie nie ma jest ostrym przegięciem pały i Szaman powinien Wam przypomnieć zasady prawa autorskiego i ewntualne paragarfy w prawie karnym.
Zeby było jasne mnie na tym turnieju raczej nie będzie , bo nie mam czasu. Pewnych reguł nie powinno się łamać
Ostatnio zmieniony 4 paź 2008, o 15:21 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Challenge?Barbarossa pisze:Dzięki, że testujecie ten system. Przyjadę z wampirkami i mam nadzieję, że z autopsji zobaczę, jak działa 2160 VC na 2640 O&G albo łogrów
.
War Boss Jedy
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
W porządku, możemy się spróbować. Wymaksuję stosowanie rozpiskę
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Maksuj.Barbarossa pisze:W porządku, możemy się spróbować. Wymaksuję stosowanie rozpiskę
20% to 20%.
Ja gram na ETC AR. Tobie też radzę - najwięcej z testu skorzystamy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
po primo, uściślenia sędziowskie sa wytyczną a nie bibliąDalmar pisze: bo po primo uściślenia mówią jasno i obowiązuje to "Można oficjalnie używać nowego podręcznika armii czy uściślenia zasad, jeśli jest ono
w sprzedaży w Polskich sklepach lub dostępne na internecie od przynajmniej 7 dni (...)" i sami jako organizatorzy którzy sa na LL robicie z siebie #$@#$. Jeśli trzymać się literalnie zasad ten turniej nie powinin być liczony do Ligi.
po secundo, co mają uścislenia LS do bycia organizatorem z ramienia LL skoro są to dwie niezależne instytucje?
po tercio, wskaż mi punkt w regulaminie LL który wskazuje konieczność nieuznania turnieju niespełniającego uściśleń wydawanych przez LS
to już zupełnie inna kwestia, ale myśle ze GW w postaci Szamana jest na tyle liberalne zeby cos takiego przetrawić... wszak wiadomym jest ze kazdy szanujacy sie gracz zakupi sobie Army Booka po jego wydaniu i nie będzie sie szmacił chodząc na turnieje z kserówką...Dalmar pisze: a po secundo nawet sugerowanie grania czymś czego oficjalnie nie ma jest ostrym przegięciem pały i Szaman powinien Wam przypomnieć zasady prawa autorskiego i ewntualne paragarfy w prawie karnym.
pzdr
- Loremaster
- Oszukista
wpiszcie mnie na listę ,jeżeli takowa jest, jutro wyślę rozpiskę jak tylko zobaczę jakie figurki mam na stanie
Łukasz po to się chyba ustala Uściśleniach żeby tego przestrzegać a nie po to by to łamać i z pewnych powodów zostało to wpisane do Uściśleń - wtedy te same osoby były na LS i LL i nie było przeginania pały jak ma to miejsce teraz.thurion pisze:
po primo, uściślenia sędziowskie sa wytyczną a nie biblią
to już zupełnie inna kwestia, ale myśle ze GW w postaci Szamana jest na tyle liberalne zeby cos takiego przetrawić...
Jeśli tego jako współorganizator turniejów i gracz Ligowy nie rozumiesz to nie mamy o czym mówić.
Jeśli chodzi o Szamana to nie wypowiedaj się na niego i nie pisz czegoś o czym nie masz pojęcia, bo tylko takimi wypowiedzami wprowadzasz ferment.