Egzekutorzy!
Moderator: Yudokuno
Przyznam, że przeglądając podręcznik spojrzałem na statystyki i uznałem, że w mojej armii nie ma miejsca dla tych panów. Szybkie przeliczenie i wychodzi na to, że się nie sprawdzą, ale po przeczytaniu Waszych opinii doszedłem do wniosku, że dam im szansę (ale raczej nie przeciw strzeleckim armiom ).
Być może flankowanie i ich dość niski koszt (jak na elfy oczywiście) sprawdzą się...
Być może flankowanie i ich dość niski koszt (jak na elfy oczywiście) sprawdzą się...
troszke ich przeceniasz
no chyba, ze są z hagą, która ma szmatke asf, wtedy ok i najlepiej wtedy z kociolkiem, tak to potną niemalże wszystko.
no chyba, ze są z hagą, która ma szmatke asf, wtedy ok i najlepiej wtedy z kociolkiem, tak to potną niemalże wszystko.
No cóż nowe Egzy nie zachwycają. Brak możliwości dodawania do oddziału nie Khainitów boli bo nie wstawi się tam kolesia z dwurakiem, poza tym szmatę ASF można dać im tylko przez Hage. Generalnie kolesie są raczej przeciętni, wystawiać ich można taj jaki opisał wcześniej Kosa + banner AP.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Temple Guard
- Falubaz
Wystarczyłoby dać im możliwość wzięci sztandaru ASF lub chociaż wstawienia do nich pancernego BSB z tym sztandarem...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
12= 7 w szeregu czyli najlepsza formacja jaka można przyjać oni nie mają nabijaśc SCR tylko wyciągnąc max ataków to tak jak by ktoś ustawił 14SM w 3 rzędach.
12 nie jest ci szkoda to optymalne ostawienie najlepiej sie sprawda. Ja czeasem gdy trzeba to nawet rozszerzam front by jak najwiecej atakować (szczgólnie gdy masz BG albo SM ale to z innej beczki)
no i faktem jest że muszą sie przebić w pierwszej turze albo mieć assola inaczej ni chu#$%^a bo Strike last powoduje że padają jak muchy
12 nie jest ci szkoda to optymalne ostawienie najlepiej sie sprawda. Ja czeasem gdy trzeba to nawet rozszerzam front by jak najwiecej atakować (szczgólnie gdy masz BG albo SM ale to z innej beczki)
no i faktem jest że muszą sie przebić w pierwszej turze albo mieć assola inaczej ni chu#$%^a bo Strike last powoduje że padają jak muchy
- Temple Guard
- Falubaz
I to jest największy ból, to dyskwalifikuje tę bardzo ciekawą opcję. Przeżywalność tej BSB jest jeszcze do przełknięcia, bo miałaby ASF, ale to jej wyciąganie z oddziału to porażka.Ice-T pisze:żeby mieć ASF na egzekach musisz tam dać Death Hag BSB z banner of Hag greaf (czy jakoś tak) ona ma frenzy czyli można podlecieć jakimś śmieciem i wyciagnąć ją z tego klocka albo wpasc całym oddziałem w półapkę
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
Z przyjemnością postawię pomalowanych na półceZimnokrwisty pisze:Oki czyli ustaliliśmy że egzekutorzy są średni przez to że uderzają ostatni , ale czy pomimio tego , dzięki ich wysokiej silę ( 6 ) i ogólnie ładnych statsach znajdzie się dla nich miejsce w waszych armiach , choćby dla figurek??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild