Egzekutorzy!

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rizzen
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rizzen »

Przyznam, że przeglądając podręcznik spojrzałem na statystyki i uznałem, że w mojej armii nie ma miejsca dla tych panów. Szybkie przeliczenie i wychodzi na to, że się nie sprawdzą, ale po przeczytaniu Waszych opinii doszedłem do wniosku, że dam im szansę (ale raczej nie przeciw strzeleckim armiom :D ).
Być może flankowanie i ich dość niski koszt (jak na elfy oczywiście) sprawdzą się...

Awatar użytkownika
Bison

Post autor: Bison »

Dodatkowo (na armie z niskim SV i move 5") niezle sobie radzi 15-18 z banner of murder.
Szczególnie jak sie gra na tajne rozpiski. Dużym zaskoczeniem jest jak nagle zaszarżujesz na 14" zamiast na 10".

Awatar użytkownika
Łuki
Pseudoklimaciarz

Post autor: Łuki »

no dobra ale co powiecie o nowych exekach??? bo mi sie tam szalenie podobają jako siła przebicia na krasnoludźkie kloce wariarów albo do niszczenia drzewca lub steam tanka;] a ich dowódca potrafił pare zary w pojedynku zabic jakiegos pomniejszego bohatera:D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

troszke ich przeceniasz ;)
no chyba, ze są z hagą, która ma szmatke asf, wtedy ok i najlepiej wtedy z kociolkiem, tak to potną niemalże wszystko.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

No cóż nowe Egzy nie zachwycają. Brak możliwości dodawania do oddziału nie Khainitów boli bo nie wstawi się tam kolesia z dwurakiem, poza tym szmatę ASF można dać im tylko przez Hage. Generalnie kolesie są raczej przeciętni, wystawiać ich można taj jaki opisał wcześniej Kosa + banner AP.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Bison

Post autor: Bison »

Ja tam wystawiam ich w konfiguracji 11 + hag (asf i KB) + kociołek (=1at), no nie ma bata żeby cokolwiek przeżyło.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Wystarczyłoby dać im możliwość wzięci sztandaru ASF lub chociaż wstawienia do nich pancernego BSB z tym sztandarem...
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Bison bierzesz ich tylko 12 i się sprawdzają ??
Nie chodzi mi o siłe jednostki ale 12 Exeków łatwo jest wystrzelać - w sumie mam zero doświadczenia ale gość z Graala ( specjalista ;) ) tak powiedział

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

12= 7 w szeregu czyli najlepsza formacja jaka można przyjać oni nie mają nabijaśc SCR tylko wyciągnąc max ataków to tak jak by ktoś ustawił 14SM w 3 rzędach.

12 nie jest ci szkoda to optymalne ostawienie najlepiej sie sprawda. Ja czeasem gdy trzeba to nawet rozszerzam front by jak najwiecej atakować (szczgólnie gdy masz BG albo SM ale to z innej beczki)

no i faktem jest że muszą sie przebić w pierwszej turze albo mieć assola inaczej ni chu#$%^a bo Strike last powoduje że padają jak muchy

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Ice - T , ale z tego co twoi koledzy na forum mówią to chyba przeważnie wystawiają Egzekutorów z ASF ( Strike Last = Uderzają Ostatni - chyba dobrze zrozumiałem )

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Nie wystawiają bo to maja BG!
żeby mieć ASF na egzekach musisz tam dać Death Hag BSB z banner of Hag greaf (czy jakoś tak) ona ma frenzy czyli można podlecieć jakimś śmieciem i wyciagnąć ją z tego klocka albo wpasc całym oddziałem w półapkę

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

A faktycznie , "jednostka egzekutorów może mieć sztandar o wartości do 25 pkt" coś mi się pokićkało , sztandar z Hag Greaf = 35 pkt

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Ice-T pisze:żeby mieć ASF na egzekach musisz tam dać Death Hag BSB z banner of Hag greaf (czy jakoś tak) ona ma frenzy czyli można podlecieć jakimś śmieciem i wyciagnąć ją z tego klocka albo wpasc całym oddziałem w półapkę
I to jest największy ból, to dyskwalifikuje tę bardzo ciekawą opcję. Przeżywalność tej BSB jest jeszcze do przełknięcia, bo miałaby ASF, ale to jej wyciąganie z oddziału to porażka.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Oriker
Warzywo

Post autor: Oriker »

Dopiero zaczynam ale niedlugo kupuje sobie batalion mrocznych Elfów ale nie wiem jak ich pomalować.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Ice-T pisze:Strike last powoduje że padają jak muchy
a mi sie wydawalo ze maja draichy a nie dwuraki i nie maja zasady strike last :roll:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Niestety źle ci sie wydawało :/

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Oki czyli ustaliliśmy że egzekutorzy są średni przez to że uderzają ostatni , ale czy pomimio tego , dzięki ich wysokiej silę ( 6 ) i ogólnie ładnych statsach znajdzie się dla nich miejsce w waszych armiach , choćby dla figurek??

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie. Przez zasadę Khainite sa w moim odczuciu niewystawialni.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Zimnokrwisty pisze:Oki czyli ustaliliśmy że egzekutorzy są średni przez to że uderzają ostatni , ale czy pomimio tego , dzięki ich wysokiej silę ( 6 ) i ogólnie ładnych statsach znajdzie się dla nich miejsce w waszych armiach , choćby dla figurek??
Z przyjemnością postawię pomalowanych na półce :)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

co prawdą bo wyglądają zabójczo

ODPOWIEDZ