Płomienie FENIXA [pierwszy turniej WFB we Włoclawku]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
defik
Wałkarz

Post autor: defik »

Hrabia Duuku pisze:Ritchie moge Cie zapewnić że dowolną inną konfiguracją niż VC+Demony byśmy Cie z kielonem ścisnęli :wink:
Ale przyjachaliście właśnie takim combo a to o czymś świadczy :-) A mówienie "inną armią też bym wygrał" jest bardzo słabe jeśli przyjeżdza się najmocniejszą na rynku :) Ale ja tam nikomu nie będę mówił czym ma grac, w końcu i tak się skończy że na wszystkich turniejach na pierwszych 3 stołach będą grac demony z demonami ;p

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

mdłości pisze: [To moja jedyna uwaga do organizatorów: nie wystawiajcie terenów na stołach jeśli nie możecie zagwarantować, że ktoś nie podejdzie i ich po prostu sobie nie weźmie. Rozumiem sytuacje właściciela jeziorka, które dzieliło psy khorna i bloodletterów od naszego środka, ale sytuacja w której w środku bitwy któś podchodzi do stołu i zabiera z niego teren strategicznie ważny jest troszkę z dupy.]
Takie zajście należało zgłosić do organizatora, Gobo był sędzią. W każdym bądź razie przepraszamy za to zajście, a Gobo następnym razem informuj nas, że zwijasz makiety to natychmiast postawimy jakiś zammienik z naszej bazy terenowej.
Bania pisze:Jako ze to Wasz pierwszy turniej naleza sie naprawde duze brawa. Organizacyjnie naprawde bez zarzutu. Baza terenowo - stołowa pachnie nowością. Super.
Sala duza ale ma 2 wady - brak okien i okolica. To jednak mały szczegol - pomarudzic jednak trzeba ;)
Brak okien boli da się to zauważyć my śmiejemy się, że ta sala jest jak prosektorium :P, no ale od czegoś musimy zacząć. Dzięki za uwagi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

No jak dla mnie to super zabawa była. Pierwszy turniej w życiu dla mnie i dla Siwka też.

Ja WE i koleżka HE.

1 Bitwa. Z braćmi Kalinowskimi WE i Breta.
Ja naprzeciw większości WE, a kolega miał bretkę. Na początku treeman, czarodziejka bsb z hailem do lasu i samotna wyspa ląduje przed twarzą Grali. Strzelamy. Lekkiej WE już prawie nie ma (z 10 zostało chyba 2-3). Oni do przodu. Grale weszli do lasu :wink: No to szyszki i duszenie korzeniami. Ich mag czaruje na Wildów. Nic z tego nie wyszło. Wildzi szarża na nią i trup. Breta wpada w łuczników i zabija 6 z 10 ci uciekają, ale kawaleria nie goni. Ta sama kawa dostaje szarżę DP kolegi od boku, wcześniej ostrzeliwanych przez WW. DP wygrywają, ale bretońska lanca stoi. W tym czasie rydwan wpada w inną przegrywa jednak zabijając 3 errantów ale też stoi. Treeman terroryzuje damselkę bretońską, ta ucieka z pola. Grale wyszły z lasu to znów im go podstawiłem pod nos. 2 ginie od szyszek. Ich łucznicy walą w wildów i 2 z 5 zabijają. Tymczasem erranci z gienkiem poganiają rydwan i wpadają z pościgu w las uff :) Ta lanca walcząca z DP dostała driady od boku i przegrywając zostaje zniszczona.
Erranci, którzy wpadli do lasu zaszyszkowani i podduszeni zostaje tylko czempion i gienek.
Podliczamy i 15-5 dla nas. Muszę tu powiedzieć, że mieliśmy bardzo wporządku przeciwników, których serdecznie pozdrawiam. Naprawdę spoko ludzie :wink:

2 Bitwa z imperium i DE.
Wogóle nie miałem pomysłu jak sie tym gra, nigdy z DE nie grałem z imperium raz. Gorzej, że mój wspólas też zero koncepcji. Pierwsze 2 rundy zapowiadały maske dla naszych przeciwników. DP zjedzeni przez tanka i coldy. Łucznicy spanikowani. Rydwan padł po pierwszym ruchu. Ja popełniam dwa straszne błędy. Wildów wystawiam tak, aby jeden wyszedł z lasu i widział działo w celu zaszarżowania. No to lasem już nie ruszyłem w tej rundzie, a to podstawa u moich WE, mało tego treeman w tym lesie stojący i tak był na drodze szarży :?
Tymczasem najlepszy klocek DE z assasinem i czarodziejką pogonił rydwan i stanął na środku stołu. Driady szarża na domek (zdobyty po ciężkiej walce po 2 rundach). W ten klocek co się wysunął walą moi łucznicy (10) na bliskim, kolega z czaru 2k6 S4 i BSB z Haila. Została tylko czarodziejka i assasin (zabici później przez maga i bolca, bolca którego za chwilę zniszczyły coldy). Łucznicy moi zostali wybici przez jazdę imperium. Driady za to zdobyły działo, a i społowiliśmy hydrę. I już miałem nadzieję na jakieś 9-11 może nawet cudem remis, ale w ostatnich dwóch ruchach padła od kuszy moja czarodziejka gienek z kuszy i bsb uciekł po nie zdaniu psychologii od hydry i te punkty przesądziły o wygrnej naszych przeciwników. Trzymaliśmy się nieźle jak na nas, ale przeciwnicy byli wyraźnie od nas lepsi i bardziej ograni.
Druga pod rząd gra w bardzo, naprawdę wyjątkowo dobrej atomosferze, za którą dziekuję moim przeciwnikom Syrze i Michowi.
7-13
3 Bitwa. z DL (nurgle tylko) i znów DE.
No tu już było bardzo luźno, z Krystianem i Łukaszem już się znamy (wszyscy jesteśmy z Włocławka :wink: )
Oni do przodu, my też czasu mało a grać się chce to wali wszystko co może od nas i od nich "na pałę" w przód. (lubię jak grają ze sobą dwa offensy :) ) Strzelanie dało im trochę moich łuczników, nam też ich lekką jazdę i harpie z tego co pamiętam. Podsunąłem pod ich klocek demonów 2 lasy, zasłaniając jednocześnie bolce przed harpiami. Siwek zaszarżował DP na drugi groźny klocek. Ich harpie wybijają moich łuczników do nogi, drugich dobijają kusznicy. Rydwan spala szarżę od boku :? Treemana wystawiam tak aby był widoczny ale w lesie i chcę aby ich klocek plugaberar..... małych demonów nurgla z heraldem go zaszarżował. Wildami (5) zasłaniam maga przed 3 oddziałami harpii driadami zasłaniam bolce, a drugie ładuję do lasu z bsb i czarodziejką pod sam nos coldów z gienkiem. Plan się udał i klocek demonów zaszarżował treemana jednocześnie wpadając na 1cm. do lasu (wystarczy myślę sobie).
Niestety w tym momencie staje się tragedia. Jedne i drugie coldy Krystiana nie zdają głupoty i o ile dzięki temu jedne nie mogą szarżować na rydwan od boku to drugie wpadają w las na driady i automatycznie szarża :? pogonili je i z rozpędu wpadają na bsb :? Magiczką ratuję się i odchodzę na bok. 3 oddziały harpii wpadają na wildów i.......giną zabijając 2 :wink: Dwie, które wcześniej przeżyły zabijają 2 bolce w 2 rundy. BSB oczywiście pada i nie daje już przerzutu LD treemanowi no to oczywiście musiało nie wyjść, a jak :( Treeman ginie nie tracąc wcześniej żadnego wonda. Tymczasem coldy z gienkiem straciły tylko 1 rycerza od korzeni i wpadają na driady kolejne, które wcześniej chowałem przed zionięciem hydry. Siwek na swojej stronie jakimś cudem wybił cały klocek demonów z wardem na 5 i regenką, nie wiem jak on to zrobił tak szczerze mówiąc :shock: Po czym wpada na kuszników wybijając ich. Driady przegrywają z coldami i gienkiem 1 chociaż zabiły. I wtedy 5 sword masterów wpada im od boku wybijając wszystkich...nie jeden się uchował.
Podliczamy punkty 11-9 dla nas, nie wiem jakim cudem ale jednak :)
Po wszystkim idziemy na zasłużonego browarka. Z Łukaszem i Krystianem to było jak gra towarzyska, wogóle nie czułem, że to turniej. Dzięki chłopaki :wink:
8 miejsce na 20 par to jak na debiut bardzo dobre miejsce, tak uważam.
Pozdrawiam wszystkich.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

fajny raport. normalnie czuję się jakbym tam był ;]
Obrazek

vex
Wałkarz

Post autor: vex »

Jacek_Azael pisze: Muszę tu powiedzieć, że mieliśmy bardzo wporządku przeciwników, których serdecznie pozdrawiam. Naprawdę spoko ludzie :wink:
a sprobowal bys napisac inaczej :wink: :lol2:

prawda taka ze wygraliscie bezwzglednie wykorzystujac nasze bledy :wink: bo w taki sposob sie wygrywa nie :lol2:

shinue odezwij sie bo mi bratu spieszy sie do tego wspanialego podrecznika LotR'a :lol2:

Pania Ewe pozdrowcie tez od nas obydwo ... ma serce do tego co robi :D
Rejoice! For Bad Things Are About To Happen! :twisted:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

daj adres na mejla.
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Shinue pisze:
oto wyniki:
1. duke DL + kielon VC (45pts) bon na 200zł
2. green knight DL + ? (44pts) bon na 100zł
3. baniak DL + mania WE (44pts) bon na 50zł
4. syra Emp + michu DE (41pts)
5. sociu VC i marcin zakrzewski WE (38pts)
6. hirek DL + BoCh (37pts)
7. bialystok ? + ? (35pts)
8. jaceka_azael WE + gnatożuj HE (33pts)
9. paweł Dwarfs + młody/maciek O&G (33pts)
10. nostro WE (30pts)
11. gobo Bre + Emp (29pts)
12. drakar DL i corvus albus DE (28pts)
13. nehan Chd + Denior DE (26pts)
14. ufo VC + franz DLE (25pts)
15. sokół Emp + Dwarfs (24pts)
16. noir WE + wito acid DL (21pts)
17. mefi TK + shinue VC (21pts)
18. sokół HE + gprbag Skav (16pts)
19. bochynski michal Dwarfs + DE (15pts)
20. vex Bre + Kalinoś WE (15pts) nagroda pocieszenia: rulebook do lotra po hiszpańsku :P
Green Knight - napisz z kim grałeś (solo?) to samo Białystok - kto to był? Chciałbym zgłosić wyniki.
Obrazek

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

Green grał sam, a Białystok to był Zulus i Thain, ale nazwisk nie znam. Pewnie jak poszukasz w rankingu tych ksyw to będziesz miał i nazwiska.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Wystarczą ksywki :), do niedzieli postaram się wysłać wyniki, bo nie wiem jak w tygodniu z czasem będę stał.

No i jeszcze kwestia sokołów bo jest ich dwóch :P jak mogą niech podadzą swoje ID.

15. sokół Emp + Dwarfs (24pts)

18. sokół HE + gprbag Skav (16pts)
Obrazek

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Corvus Albus pisze: 15. sokół Emp + Dwarfs (24pts)
To ja, ID nie pamiętam, ale jak poszukasz po nazwisku (Marcin Sokołowski) i z Torunia, to znajdziesz.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

W związku z tym iż duża część osób nie przysłała mi swojego ID, prosiłbym o potwierdzenie i uzupelnienie ID, by później uniknąć problemów z pkt doliczonymi dla kogoś innego. Wybaczcie za małe litery i pisanie po nazwisku, ale jestem w pracy i się spieszę :P

duke 1500
kielon 1371
green knight 1674
baniak 1783
mania 1555
syra 1900
michu -1399
soćko 2337
zakrzewski 2702
hirek 1288
zulus 2082
thain 1834
jacek_azael - 2867
siwek - 2868
babecki 2418
mikołajczyk 2593
nostro 2677
gobo 2095
drakar 2702
corvus 2626
midura 1591
palmowski - 2150
kwiatkowski 2153
goś 2873
sokołowski 1854
przygoda 2170
nowakowski 2872
matraszek 2701
kurzępa 2676
palmowski 1699
nowicki 2380
bochyński 1052
kalinowski 2848
kalinowski 2871

Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2008, o 19:33 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

defik
Wałkarz

Post autor: defik »

Corvus Albus pisze: michu - grał z Syrą

goś - grał z kwiatkowskim

Z góry dziękuję za pomoc.
Michał Kondziella (w liście jest milion prób przerobienia mojego nazwiska;p)

Paweł Goś - pierwszy raz na turnieju od jakiś 3 lat z tego co mi wiadomo :P

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

byłem dziś w remizie. przekazałem pozdrowienia kierowniczce i mam bardzo ważny komunikat:

UWAGA!
po turnieju zostały w sali dwie kurtki.

osoby które poczuły chłód wracając do domu proszone są o kontakt ;)
Obrazek

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Palmowski - 2150

Awatar użytkownika
Asarnil
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Asarnil »

Shinue pisze:byłem dziś w remizie. przekazałem pozdrowienia kierowniczce i mam bardzo ważny komunikat:

UWAGA!
po turnieju zostały w sali dwie kurtki.

osoby które poczuły chłód wracając do domu proszone są o kontakt ;)
Jedna z nich jest pradopodobnie moja, niebieski polar zostawiony na wieszaku. Jeśli bedziecie na turnieju 25 pazdziernika w Toruniu to wezcie mi go prosze, z fory dzieki

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Ponawiam prośbę o podanie brakujących ID, chciałbym mieć już z głowy zgłoszenie wyników :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Bardzo spoko turniej. bardzo dużo miejsca, w miare dobra lokalizacja. Organizacyjnie trochę słabiej, głównie chodzi o obsługę kompa, ale na pewno da się to poprawić. Tereny bardzo ładne.

Generalnie był to jeden z lepszych, pod względem poziomu i warunków, turniejów lokalnych na jakim byłem.

Pozdro dla:
- organizatorów.
- moich przeciwników, a głównie dla Hirka. Bardzo spoko bitwa i bretoński koń wciągający nosem juggera. :wink:
- dla ekipy pociągowej.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

No do ostatniej chwili nie mieliśmy programu do liczenia :( i stąd ten problem z obsuwą czasową poświęconą na poprawienie błedów. Następnym razem pójdzi z tym zdecydowanie lepiej :)

Dzięki za uwagi postaramy się wyeliminować nasze błędy :) prawdopodobnie w styczniu dowiemy się jak nam to wyjdzie :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Jan z Czarnolasu
Mudżahedin

Post autor: Jan z Czarnolasu »

następnym razem zróbcie coś singlowego na większe punkty !

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Richtie pisze:następnym razem zróbcie coś singlowego na większe punkty !
dokładnie

a oto coś na deser :D

'Gazeta Kujawska' 15.10.2008

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ