Gdzie Kupic??

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzechu
Wałkarz

Post autor: Krzechu »

Bruk koniecznie być nie musi, ale sobie wykoncypowałem, że będzie wyglądał najładniej. Diorama jest w produkcji od 2 lat i jeszcze pewnie drugie tyle to potrwa, więc nigdzie się nie spieszy :D
Z tym korkiem to ciekawy pomysł. Rozkawałkowujesz to czy przyklejasz w wielkich plackach? Byłoby miło, gdybyś mógł pokazać zdjęcie jak to wygląda.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Krzechu pisze:Z tym korkiem to ciekawy pomysł. Rozkawałkowujesz to czy przyklejasz w wielkich plackach? Byłoby miło, gdybyś mógł pokazać zdjęcie jak to wygląda.
przyklejam w plackach, ale wez pod uwage, ze ja robie masowke - Ty mozesz poswiecic sie jednej makiecie, ja wlasnie zrobilem 80 pelnowymiarowych stolow... oczywiscie korek jest po wyschnieciu pod nim kleju poszarpany, coby droga zbyt swieza nie byla. sprobuje jakies zdjecia zrobic, ale chwilowo mam problem z aparatem, ktory poczul sie nieswojo po rzucie mojego dziecka :roll:
stoly na zywca beda do wgladu - i uzytku :D - na EEGT w kwietniu.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Dark Angel
Plankton

Post autor: Dark Angel »

Faktycznie ten styrodur jest dość drogi, ale jest wyrąbisty. Ja naprzykład wziołem se go po starym kole ratunkowym :P:P i jest git.

khaki
Plewa

Post autor: khaki »

Spróbował bym połówek grochu. Albo soczewicę, albo fasolę...
W każdym bądź razie ziarna. Przyklejone nadadzą odpowiedni kształt. Ale trzeba by to jeszcze jakoś zabezpieczyć aby podstawki figurek nie uszkodziły tych nasion.
No i trzeba by sprawdzić jak się zachowują te nasiona po pewnym czasie.
Może warto by było "wzmocnić" je czymś zanim pokryje się je farbą. (lakier jakiś, albo warstwa gipsu)

A dla tych co mają za dużo wolnego czasu proponuje zrobić taki kawałek drogi 10cm. Następnie zalać silikonem i zrobić formę i odlewać z gipsu kolejne kawałki ;)

Muszę się jednak przyznać że dopiero przymierzam się do robienia takiej drogi i nie wiem czy ten pomysł wypali.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Szaman pisze: przyklejam w plackach, ale wez pod uwage, ze ja robie masowke - Ty mozesz poswiecic sie jednej makiecie, ja wlasnie zrobilem 80 pelnowymiarowych stolow... .
Trza yło odpicować jeden-dwa kawałki sprytnie pomyślanych puzli - i powielić.
BTW, Szaman, co ty masz na plecach? :shock:

Awatar użytkownika
Krzechu
Wałkarz

Post autor: Krzechu »

Ciekawy pomysł z tym grochem, przetestuję (ale po nadchodzącej serii kolokwiów...)
A jeśli chodzi o wzmacnianie, to jedyny słuszny sposób to rozwodniony wikol, przynajmniej ja jestem zwolennikiem stosowania tego cuda w ilościach masowych :D
Tak przy okazji, pytanie do Szamana: jak tam aparat? Bo na GT mnie niestety nie uświadczysz...

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

heh no wiecie ja za wymiary 2m,1,50cm :P zapłaciłem 7zł:D,w Castoramie.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja zajmuję się sprzedawaniem styroduru :lol: , wystawiam aukcje na allegro ale jakby ktoś chciał wziąść inne wymiary, grubości albo po prostu więcej to podbić na gg to się zgadamy(10326982). Mój nick na allegro to Horned_rat

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Gdzie kupujecie korek na podstawki?

Awatar użytkownika
krogulec3000
Warzywo

Post autor: krogulec3000 »

kupujesz podstawke korkową pod talerze/szklanki i bierzesz go na podstawki. a kupisz to np w Ikei, fajne grube są i niedrogie, mozna jeszcze kupic w arkuszach na ściane ale to raczej nieopłacalne

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Kupujesz komandosa (+18lat:P) beżesz końcówkę i masz:P. A tak na serio to po szampanie morzna zawsze dostać!wycinasz tylko odpowiedni wygląd i masz już wszystko gotowe:P.Morzesz równierz dostać w barach np. jak masz podtsawki pod piwka to tam też jest korek zawsze(prawie zawsze:P)...

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Gdzie w Wawie można kupić matowy lakier firmy model master? Najlepiej jakoś w okolicy centrum albo przy metrze.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Telchar pisze:Gdzie w Wawie można kupić matowy lakier firmy model master? Najlepiej jakoś w okolicy centrum albo przy metrze.
A w Mirowskiej nie ma?

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Nie wiem, nie byłem tam w życiu.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Telchar pisze:Nie wiem, nie byłem tam w życiu.
Hala Mirowska, jak wchodzisz od frontu, to po schodach w prawo i tam od razu na piętrze jest ten sklep. W centrum, przy Jana Pawła. Wiesz, gdzie jest i jak dojechać?
Ja tam kupuję farby [moje wyklęte] i pędzelki, ale tam różne rzeczy są... i lakiery też są, acz jakie to się nigdy nie przyglądałam.
[polecam ten sklep jak ktoś chce w historyczne systemy grać, sporo figurek]

ODPOWIEDZ