Gdzie Kupic??
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Bruk koniecznie być nie musi, ale sobie wykoncypowałem, że będzie wyglądał najładniej. Diorama jest w produkcji od 2 lat i jeszcze pewnie drugie tyle to potrwa, więc nigdzie się nie spieszy
Z tym korkiem to ciekawy pomysł. Rozkawałkowujesz to czy przyklejasz w wielkich plackach? Byłoby miło, gdybyś mógł pokazać zdjęcie jak to wygląda.
Z tym korkiem to ciekawy pomysł. Rozkawałkowujesz to czy przyklejasz w wielkich plackach? Byłoby miło, gdybyś mógł pokazać zdjęcie jak to wygląda.
przyklejam w plackach, ale wez pod uwage, ze ja robie masowke - Ty mozesz poswiecic sie jednej makiecie, ja wlasnie zrobilem 80 pelnowymiarowych stolow... oczywiscie korek jest po wyschnieciu pod nim kleju poszarpany, coby droga zbyt swieza nie byla. sprobuje jakies zdjecia zrobic, ale chwilowo mam problem z aparatem, ktory poczul sie nieswojo po rzucie mojego dzieckaKrzechu pisze:Z tym korkiem to ciekawy pomysł. Rozkawałkowujesz to czy przyklejasz w wielkich plackach? Byłoby miło, gdybyś mógł pokazać zdjęcie jak to wygląda.
stoly na zywca beda do wgladu - i uzytku - na EEGT w kwietniu.
"I fart in your general direction"
-
- Plankton
Faktycznie ten styrodur jest dość drogi, ale jest wyrąbisty. Ja naprzykład wziołem se go po starym kole ratunkowym :P i jest git.
Spróbował bym połówek grochu. Albo soczewicę, albo fasolę...
W każdym bądź razie ziarna. Przyklejone nadadzą odpowiedni kształt. Ale trzeba by to jeszcze jakoś zabezpieczyć aby podstawki figurek nie uszkodziły tych nasion.
No i trzeba by sprawdzić jak się zachowują te nasiona po pewnym czasie.
Może warto by było "wzmocnić" je czymś zanim pokryje się je farbą. (lakier jakiś, albo warstwa gipsu)
A dla tych co mają za dużo wolnego czasu proponuje zrobić taki kawałek drogi 10cm. Następnie zalać silikonem i zrobić formę i odlewać z gipsu kolejne kawałki
Muszę się jednak przyznać że dopiero przymierzam się do robienia takiej drogi i nie wiem czy ten pomysł wypali.
W każdym bądź razie ziarna. Przyklejone nadadzą odpowiedni kształt. Ale trzeba by to jeszcze jakoś zabezpieczyć aby podstawki figurek nie uszkodziły tych nasion.
No i trzeba by sprawdzić jak się zachowują te nasiona po pewnym czasie.
Może warto by było "wzmocnić" je czymś zanim pokryje się je farbą. (lakier jakiś, albo warstwa gipsu)
A dla tych co mają za dużo wolnego czasu proponuje zrobić taki kawałek drogi 10cm. Następnie zalać silikonem i zrobić formę i odlewać z gipsu kolejne kawałki
Muszę się jednak przyznać że dopiero przymierzam się do robienia takiej drogi i nie wiem czy ten pomysł wypali.
Trza yło odpicować jeden-dwa kawałki sprytnie pomyślanych puzli - i powielić.Szaman pisze: przyklejam w plackach, ale wez pod uwage, ze ja robie masowke - Ty mozesz poswiecic sie jednej makiecie, ja wlasnie zrobilem 80 pelnowymiarowych stolow... .
BTW, Szaman, co ty masz na plecach?
Ciekawy pomysł z tym grochem, przetestuję (ale po nadchodzącej serii kolokwiów...)
A jeśli chodzi o wzmacnianie, to jedyny słuszny sposób to rozwodniony wikol, przynajmniej ja jestem zwolennikiem stosowania tego cuda w ilościach masowych
Tak przy okazji, pytanie do Szamana: jak tam aparat? Bo na GT mnie niestety nie uświadczysz...
A jeśli chodzi o wzmacnianie, to jedyny słuszny sposób to rozwodniony wikol, przynajmniej ja jestem zwolennikiem stosowania tego cuda w ilościach masowych
Tak przy okazji, pytanie do Szamana: jak tam aparat? Bo na GT mnie niestety nie uświadczysz...
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
heh no wiecie ja za wymiary 2m,1,50cm zapłaciłem 7zł:D,w Castoramie.
Ja zajmuję się sprzedawaniem styroduru , wystawiam aukcje na allegro ale jakby ktoś chciał wziąść inne wymiary, grubości albo po prostu więcej to podbić na gg to się zgadamy(10326982). Mój nick na allegro to Horned_rat
- krogulec3000
- Warzywo
kupujesz podstawke korkową pod talerze/szklanki i bierzesz go na podstawki. a kupisz to np w Ikei, fajne grube są i niedrogie, mozna jeszcze kupic w arkuszach na ściane ale to raczej nieopłacalne
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Kupujesz komandosa (+18lat:P) beżesz końcówkę i masz:P. A tak na serio to po szampanie morzna zawsze dostać!wycinasz tylko odpowiedni wygląd i masz już wszystko gotowe:P.Morzesz równierz dostać w barach np. jak masz podtsawki pod piwka to tam też jest korek zawsze(prawie zawsze:P)...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Hala Mirowska, jak wchodzisz od frontu, to po schodach w prawo i tam od razu na piętrze jest ten sklep. W centrum, przy Jana Pawła. Wiesz, gdzie jest i jak dojechać?Telchar pisze:Nie wiem, nie byłem tam w życiu.
Ja tam kupuję farby [moje wyklęte] i pędzelki, ale tam różne rzeczy są... i lakiery też są, acz jakie to się nigdy nie przyglądałam.
[polecam ten sklep jak ktoś chce w historyczne systemy grać, sporo figurek]