a kto broni?Jasiuuu pisze:'juz dawno polacy powinni pisac booki'
Pytania do Phila Kelly
Moderator: JarekK
- Corvus Albus
- Kretozord
taaa... i najlepiej do tego by latała i mogła oddać 2 x strzał... bez przesady za dużo każdy by chciałwar2bone pisze:no i szkoda że helka nie może strzelać po ruchu
Co do polaków to mamy zdolnych rzeźbiarzy, malarzy, znawców zasad, strategów i klimaciarzy , więc kto wie może kiedyś powstanie polski system bitewniaków który przebije WFB
Prawdę mówiąc nie wierzę, że moje pytanie dojdzie do ale muszę je postawić
Panie Phil, czy zapoznał się pan kiedykolwiek z wcześniejszymi opisami dotyczącymi chaosu? Dlaczego w pana wydaniu najwięksi wrogowie (Ich "niechęć" do siebie jest większa niż chęć wywrócenia świata do góry nogami.) w osobie Khorna i Slaanesha działają pod jednym sztandarem i pomagają wyznawcom znienawidzonego rywala?
Panie Phil, czy zapoznał się pan kiedykolwiek z wcześniejszymi opisami dotyczącymi chaosu? Dlaczego w pana wydaniu najwięksi wrogowie (Ich "niechęć" do siebie jest większa niż chęć wywrócenia świata do góry nogami.) w osobie Khorna i Slaanesha działają pod jednym sztandarem i pomagają wyznawcom znienawidzonego rywala?
A: No.Rainhold pisze: Panie Phil, czy zapoznał się pan kiedykolwiek z wcześniejszymi opisami dotyczącymi chaosu? Dlaczego w pana wydaniu najwięksi wrogowie (Ich "niechęć" do siebie jest większa niż chęć wywrócenia świata do góry nogami.) w osobie Khorna i Slaanesha działają pod jednym sztandarem i pomagają wyznawcom znienawidzonego rywala?
A. Huh? Don't understand this one!Panie Phil, czy zapoznał się pan kiedykolwiek z wcześniejszymi opisami dotyczącymi chaosu? Dlaczego w pana wydaniu najwięksi wrogowie (Ich "niechęć" do siebie jest większa niż chęć wywrócenia świata do góry nogami.) w osobie Khorna i Slaanesha działają pod jednym sztandarem i pomagają wyznawcom znienawidzonego rywala?
I z tego powodu w nastepnej edycji dostaniemy dzieci-kwiaty oraz zielone ameby... Jak szaleć to szaleć! A co!bo chaos jest chaotyczny
proponuje, abyscie zeszli z Phila - jechanie po nim nic do dyskusji nie wnosi. Phil jest bardzo fajna osoba - o czym niektorzy mieli sie okazje przekonac, kiedy odwiedzil Polcon 2007. to, ze nie spelnil Waszych oczekiwan piszac AB i odpowiadajac na Wasze pytania nie powinno prowadzic do wycieczek personalnych.
"I fart in your general direction"
dla mnie spoko jest gość
Nie przypominam sobie żeby ktoś tak szybko odpowiedział na pytania zadane - aż się zdziwiłem
no i poza podstawkami odpowiedzi są sensowne (chyba że ktoś chciał liczyć helke jak skirmish albo warmachine mimo jasnego zapisu że jest to M&H), może w Anglii nie przywiązują się do podstawek jak my
no i ładnie opisał missfire helki
Nie przypominam sobie żeby ktoś tak szybko odpowiedział na pytania zadane - aż się zdziwiłem
no i poza podstawkami odpowiedzi są sensowne (chyba że ktoś chciał liczyć helke jak skirmish albo warmachine mimo jasnego zapisu że jest to M&H), może w Anglii nie przywiązują się do podstawek jak my
no i ładnie opisał missfire helki
Przeciez nikt sie nie smieje, ze ma krzywy nos, albo zęby, albo że sepleni. Smiejemy sie z jego profesjonalizmu. A wlasciwie - braku profesjonalizmu. Co by nie powiedziec - to jego praca. Jest zawodowym rules writerem. Tymczasem sam widzisz, ze gosc zajmuje sie czyms choc ma braki w wiedzy o podstawowych zasadach WFB. Choc tu nawet nie chodzi tylko o zasady WFB, ale o kompletny brak konsekwencji i logiki w jego odpowiedziach.Szaman pisze:proponuje, abyscie zeszli z Phila - jechanie po nim nic do dyskusji nie wnosi. Phil jest bardzo fajna osoba - o czym niektorzy mieli sie okazje przekonac, kiedy odwiedzil Polcon 2007. to, ze nie spelnil Waszych oczekiwan piszac AB i odpowiadajac na Wasze pytania nie powinno prowadzic do wycieczek personalnych.
Moze i powinnismy byc wdzieczni, ze chlopak raczyl w ogole zajrzec do swojej skrzynki i ustosunkowac sie do zadanych pytan, ale mimo wszystko - mogl to zrobic dobrze. Mogl to przemyslec - potraktować nas i Ciebie - poważnie. Nie rzobil tego jednak. IMHO dal odpowiedzi na odwal sie, byle miec Cie z glowy.
Kiedy, ach kiedy, znajdzie sie ktos, kto tych leni z design studio zmusi do porzadnej roboty....???
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
czemu miałby sie znajdować?
Oni robia co innego niz my chcemy; my chcemy dobrych zasad, oni maja cele biznesowe - zarabianie kasy.
Demony i Vc to dwa najwieksze sukcesy GW w ostatnim czasie - daje głowe że matt Ward (od demonów) i kto tam piszal VC dostali pochwały od szefostwa i na bank znow cos kiedys napiszą.
Phil pewnie zostanie za jakis czas opierdolony "jak to sie stalo ze Matt napisal booka i wszyscy kupuja demony a mortali nie?".
Nie oczekujmy więc od nich super-przemyślanych i sensownych booków, bo nie o to im chodzi.
Oni robia co innego niz my chcemy; my chcemy dobrych zasad, oni maja cele biznesowe - zarabianie kasy.
Demony i Vc to dwa najwieksze sukcesy GW w ostatnim czasie - daje głowe że matt Ward (od demonów) i kto tam piszal VC dostali pochwały od szefostwa i na bank znow cos kiedys napiszą.
Phil pewnie zostanie za jakis czas opierdolony "jak to sie stalo ze Matt napisal booka i wszyscy kupuja demony a mortali nie?".
Nie oczekujmy więc od nich super-przemyślanych i sensownych booków, bo nie o to im chodzi.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Ale mi chodziło o odpowiedź odnośnie szarży helki. IMHO w ogóle nie powinno być pytania bo w RB jasno jest napisane jak szarżują M&H. No ale jeśli odpowiedź, skoro już napisał, jest niezgodna z RB to ja wymiękam...war2bone pisze:no i poza podstawkami odpowiedzi są sensowne (chyba że ktoś chciał liczyć helke jak skirmish albo warmachine mimo jasnego zapisu że jest to M&H)
Odpowiedź odnośnie tabelki bogów to dla mnie kolejny kwiatek: ja wcale nie jestem przekonany czy odpowiedź tyczy się drugiego zdania pytania, bo czasami sam tak robię, że nie czytam już rozwinięcia pytania, skoro jego sens doskonale rozumiem. A jak było tutaj? Ni cholery nie wiemy.
akurat ten od VC juz raczej nic nie napiszeszafa@poznan pisze:Demony i Vc to dwa najwieksze sukcesy GW w ostatnim czasie - daje głowe że matt Ward (od demonów) i kto tam piszal VC dostali pochwały od szefostwa i na bank znow cos kiedys napiszą.
a tu bys sie zdziwil - demony sa i raczej zostana daleko w tyle za mortalami. nie patrz pod katem turniejowym - to na prawde margines klientowszafa@poznan pisze:Phil pewnie zostanie za jakis czas opierdolony "jak to sie stalo ze Matt napisal booka i wszyscy kupuja demony a mortali nie?".
a co mowi w tym zakresie oprocz tego, ze oddzial sie dostawia do monstera a w szarzowaniu na ten unit tylko monster sie liczy?SnaQ pisze:strona 67 RB mówi dokładnie co innego.Q: When Hellcannon is charging, can we move hellcannon 12" and if the dwarfs don't have sufficient movement we will place them in the back of hellcannon as charging with a skirmishing unit?
A. You move at the speed of the slowest model in the unit. So a foot unit with a cavalry guy in it couldn't move as fast as the cav guy, same deal here.
moge sie z toba zalozyc w dowolnym momencie, ze ten od wampirow nie napisze podrecznika do batlaDemony i Vc to dwa najwieksze sukcesy GW w ostatnim czasie - daje głowe że matt Ward (od demonów) i kto tam piszal VC dostali pochwały od szefostwa i na bank znow cos kiedys napiszą.
zgadzam sie...to tak jak czepianie sie lekarzy za brak zaangazowania... robota jak kazda inna, jakbys przynosil robote do domu to bys dostal swira koles jest wyluzowany ma to w d... napisal se podrecznik i tyleSzaman pisze:proponuje, abyscie zeszli z Phila - jechanie po nim nic do dyskusji nie wnosi. Phil jest bardzo fajna osoba - o czym niektorzy mieli sie okazje przekonac, kiedy odwiedzil Polcon 2007. to, ze nie spelnil Waszych oczekiwan piszac AB i odpowiadajac na Wasze pytania nie powinno prowadzic do wycieczek personalnych.
co do jego odpowiedzi to wszystko zostalo juz powiedziane... lance wiedzialem ze tak ma byc, helka... ciekawe czy Phil zna dobrze Rulebooka
mimo wszystko wole LS
^^ Dlaczego czy mogłbyś mi wyjaśnić proszę Z jakich to powódów ( sory musiałem ten temat mnie dręczy )Shino pisze:a co mowi w tym zakresie oprocz tego, ze oddzial sie dostawia do monstera a w szarzowaniu na ten unit tylko monster sie liczy?SnaQ pisze:strona 67 RB mówi dokładnie co innego.Q: When Hellcannon is charging, can we move hellcannon 12" and if the dwarfs don't have sufficient movement we will place them in the back of hellcannon as charging with a skirmishing unit?
A. You move at the speed of the slowest model in the unit. So a foot unit with a cavalry guy in it couldn't move as fast as the cav guy, same deal here.
moge sie z toba zalozyc w dowolnym momencie, ze ten od wampirow nie napisze podrecznika do batlaDemony i Vc to dwa najwieksze sukcesy GW w ostatnim czasie - daje głowe że matt Ward (od demonów) i kto tam piszal VC dostali pochwały od szefostwa i na bank znow cos kiedys napiszą.
Ja juz pierdziele te FAQi. To juz kolejny w tym roku FAQ, ktory rownie dobrze moglby napisac pierwszy lepszy poczatkujacy gracz.
Proponuje aby olać faki GW i od tej pory kierować się tylko stanowiskiem LS, bo chlopaki zanim cos ustalą to przynajmniej rozpatrzą problem pod każdym kątem, i przeczytają wszystko co do tej pory bylo na ten temat powiedziane/znalezione....
Tymniemniej fajnei ze odpowiedzial na pytanie a propos czaru 1 z nurgla
Proponuje aby olać faki GW i od tej pory kierować się tylko stanowiskiem LS, bo chlopaki zanim cos ustalą to przynajmniej rozpatrzą problem pod każdym kątem, i przeczytają wszystko co do tej pory bylo na ten temat powiedziane/znalezione....
Tymniemniej fajnei ze odpowiedzial na pytanie a propos czaru 1 z nurgla
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
bo juz nie pracujeZimnokrwisty pisze:^^ Dlaczego czy mogłbyś mi wyjaśnić proszę Z jakich to powódów ( sory musiałem ten temat mnie dręczy )moge sie z toba zalozyc w dowolnym momencie, ze ten od wampirow nie napisze podrecznika do batla