Pytania do Phila Kelly
Moderator: JarekK
eee....
co do lorda, steed of slaanesh i podstawek.
jesli sobie kupie nowiutkiego
Lorda Slaanesha na Steed of Slaanesh to mam go uzywac jako zwyklego daemonic mounta? czy wepchnac na 25x50![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
co do lorda, steed of slaanesh i podstawek.
jesli sobie kupie nowiutkiego
Lorda Slaanesha na Steed of Slaanesh to mam go uzywac jako zwyklego daemonic mounta? czy wepchnac na 25x50
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
zgadza sie - choc niektorzy szukaja dziury w calymNars pisze:skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
"I fart in your general direction" ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Ja Cię Szaman bardzo proszę: nie mieszaj! Cyckoglizda to nie jest w obecnej edycji Steed of Slaanesh. To jest Daemonic Mount. Nawet w AB jest zdjęcie lorda Slaanesza na plemniku i podpisane jak byk "Lord of Slaanesh on Daemonic Mount". Ma być na 50x50 bo to jest DM. A Steed of Slaanesh jest wyraźnie opisany w AB jako "BIPEDAL beast" i powinien być na podstawce 25x50. Ja nie rozumiem jak można inaczej to interpretować.Szaman pisze:zgadza sie - choc niektorzy szukaja dziury w calymNars pisze:skoro uzywa sie podstawek zakupionych do modeli to Steed of slaanesh u mortali ma chyba 50X50 ale traktowany jest jako kawaleria zgadza sie?
Ano mówi, że kiedy jednostka H&M szarżuje bądź jest szarżowana to handlerów się pomija. Liczy się jedynie LOS, strefy, pozycję względem wroga, a także dystans szarży, rekcje psych itd. potwora. Coś jest tu niezrozumiałe?Shino pisze:a co mowi w tym zakresie oprocz tego, ze oddzial sie dostawia do monstera a w szarzowaniu na ten unit tylko monster sie liczy?SnaQ pisze:strona 67 RB mówi dokładnie co innego.Q: When Hellcannon is charging, can we move hellcannon 12" and if the dwarfs don't have sufficient movement we will place them in the back of hellcannon as charging with a skirmishing unit?
A. You move at the speed of the slowest model in the unit. So a foot unit with a cavalry guy in it couldn't move as fast as the cav guy, same deal here.
po czym wnosisz?SnaQ pisze:Cyckoglizda to nie jest w obecnej edycji Steed of Slaanesh.
tu sie zgadzamy. wszystkie dedykowane steedy sa daemonic mount.SnaQ pisze:To jest Daemonic Mount.
j.w.SnaQ pisze:Nawet w AB jest zdjęcie lorda Slaanesza na plemniku i podpisane jak byk "Lord of Slaanesh on Daemonic Mount".
Ma być na 50x50 bo to jest DM.
fluffowe pierdzenieSnaQ pisze:A Steed of Slaanesh jest wyraźnie opisany w AB jako "BIPEDAL beast"
nie widze zwiazku...SnaQ pisze:i powinien być na podstawce 25x50.
no wlasnie, nie rozumiesz...SnaQ pisze:Ja nie rozumiem jak można inaczej to interpretować.
"I fart in your general direction" ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
wiesz niektore odpowiedzi tez sa dla mnie niepoprawne lub mi srednio pasuja, przynajmniej nalezaloby je jakos uzasadnic, np, piszac te zasade mialem na mysli to a nie tamto i jest to wyjatek od reguly.
gadalem z philem na polconie 07 przy okazji nowych HE i powiem ze to spoko ziom, book ogolnie jest ok, a zasady, no coz, jesli sam autor mowi ze tak ma byc to nie pozostaje nam nic innego jak zaakceptowac jego wole
gadalem z philem na polconie 07 przy okazji nowych HE i powiem ze to spoko ziom, book ogolnie jest ok, a zasady, no coz, jesli sam autor mowi ze tak ma byc to nie pozostaje nam nic innego jak zaakceptowac jego wole
Podjeliśmy decyzję na LS, że FAQ GW będziemy traktować bardziej, jak wskazówki, a nie prawdę objawioną. Dlatego nie czujemy się do końca związani także wypowiedziami Phila Kelly. Na pierwszy ogień pójdzie poprawienie zasady raiders w beastach.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
skoro potrzebujesz wywodu to prosze:Szaman pisze:po czym wnosisz?SnaQ pisze:Cyckoglizda to nie jest w obecnej edycji Steed of Slaanesh.
tu sie zgadzamy. wszystkie dedykowane steedy sa daemonic mount.SnaQ pisze:To jest Daemonic Mount.
j.w.SnaQ pisze:Nawet w AB jest zdjęcie lorda Slaanesza na plemniku i podpisane jak byk "Lord of Slaanesh on Daemonic Mount".
Ma być na 50x50 bo to jest DM.
fluffowe pierdzenieSnaQ pisze:A Steed of Slaanesh jest wyraźnie opisany w AB jako "BIPEDAL beast"![]()
nie widze zwiazku...SnaQ pisze:i powinien być na podstawce 25x50.
no wlasnie, nie rozumiesz...SnaQ pisze:Ja nie rozumiem jak można inaczej to interpretować.
steed of slaanesh = koń spod seekers of slaanesh = koń spod demonicznego heralda slaanesha, figurki seekers of slaanesh sa wydane na podstawkach 25x50mm dlatego idac analogia powinno sie takowych uzywac, steed na 50x50 w VI ed mial zupelnie inne statystyki i byl monsterem, z obecnym steedem nie mial NIC wspolnego... poza nazwą
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
a co do modeli to cyckoweza spokojnie i bez wiekszej wirtuozerji mozna posadzic na 25x50...
piszesz teraz o kompletnie innej armii... juggery tez bedziesz porownywal?thurion pisze:steed of slaanesh = koń spod seekers of slaanesh = koń spod demonicznego heralda slaanesha, figurki seekers of slaanesh sa wydane na podstawkach 25x50mm dlatego idac analogia powinno sie takowych uzywac,
podobnie jak dysk czy jugger...thurion pisze:steed na 50x50 w VI ed mial zupelnie inne statystyki i byl monsterem, z obecnym steedem nie mial NIC wspolnego... poza nazwą
a kto Ci broni? jak dla mnie to nawet na flying base'ach mozesz zrobicthurion pisze:ja swoje steedy robie na 25x50 i napewno nie mam zamiaru tego zmieniac![]()
mozna. daemonic mounta tez.thurion pisze:a co do modeli to cyckoweza spokojnie i bez wiekszej wirtuozerji mozna posadzic na 25x50...
piszemy chyba o steedzie slaanesza ktory wiem ze sie meisci, natomiast na cala reszte aczej nie ma szans