Balans - proste rozwiazanie

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

^^ ale chyba warto poznać jej wady i zalety i jak wygląda w oczach przeciwnika twoja armia , zresztą dla mnie to wygląda bardzo zabawnie widzieć "twoją" armię buntującą się przeciwko tobie ;) Więcej luzu to tylko hobby

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Też racja - jak coś nie pójdzie to nagle na jakimś turnieju ani razu nie zagram swoją armią. Mecz-rewanż jest jeszcze ok, ale granie tylko jednej bitwy losowaną armią to jednak nie to samo.

Poza tym - wole już grać z demonami niż się zamieniać na armie. Zamieniać to się mogę jak jadę na turniej o takich a nie innych zasadach, ale jestem przeciw by każdy miał takie.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Niech zgadnę ... Kolega gra DL , VC albo DE hmmm ?
nie zgadles....

tez uwazam, ze niepo to sie bawie w tworzenie swojej armii zeby nia nie grac...
dodatkowo takiformat nadal nie pokazuje ktto gra najlepiej... le parowan niby zdarzysz zrobic w 2 dni?

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ale sory my chyba nie mowimy o turniejach gdzie kazda bitwe gramy nie swoja armia mowimy o 1 lub 2 o ile sie nie myle wiec nie przesadzajcie lepsze to niz ciecie zasad naszych 2 ulubionych armii

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

Akuma pisze: Niech zgadnę ... Kolega gra DL , VC albo DE hmmm ?
A żebyś się nie zdziwił ale gram OnG od 2 lat a w 6ed nie zajmowalem sie zadna przegieta armia... i nie mam nawet ochoty marnowac sobie czasu przesuwając figurki demonów,.. wole zrezygnowac z takiej bitwy niz grać armią która w ogóle nie sprawia mi przyjemnośći z gry ( tak przyznaje sie grałem w Białymstoku na lokalu demonami.. gra wyglądała tak miałem - 16 pts na start i remis w pierwszej biwie bo sie spoznilem potem strzelilem 4 maski i wygrałem turniej.. totalna porażka )

Więc "Kolego" challange na PGA ??

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

A ja tam wolę kminić jak zmasakrować niepocięte demony, niż męczyć jakieś biedne szczątki okrojone CSami
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Akuma pisze:
Macie jakiś psychoanalityczny problem z dawaniem swoich modeli komuś do ręki?
Jedi przeczytaj to co napisałeś ...

Tak Jedi - ...

Po pierwsze – nie przekręcaj mojej ksywy.
Po drugie – po co prosisz mnie bym przeczytał to co napisałem?
Po trzecie – przeczytałem ponownie – o coś ci chodzi? Nie za bardzo mam czas na flejm.

Shino pisze:
dodatkowo takiformat nadal nie pokazuje ktto gra najlepiej... le parowan niby zdarzysz zrobic w 2 dni?
Zapewne chodzi Ci o to, z iloma przeciwnikami zagrasz w ciągu dwóch dni?
Zależy od formatu.
Przy klasycznym „Mieczu o Dwóch Ostrzach” - z sześcioma.
Granie z sześcioma przeciwnikami, w sumie 12 partii – oczywiście nie jest zbyt miarodajne, ale wystarczy..
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Przy klasycznym „Mieczu o Dwóch Ostrzach” - z sześcioma.
w oltarzewie zagrasz z 6 ;) fakt (choc niekoniecznie 12 bitew ;) )

na masterze nie wyrobisz sie na 6 przeciwnikow

:)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Shino pisze: na masterze nie wyrobisz sie na 6 przeciwnikow

:)
Masz rację.
Na Maaterze nie wyrobię sie z 6, na lokalu nie dam rady z 3.
EOT.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Akuma
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Akuma »

Po pierwsze – nie przekręcaj mojej ksywy.
Po drugie – po co prosisz mnie bym przeczytał to co napisałem?
Po trzecie – przeczytałem ponownie – o coś ci chodzi? Nie za bardzo mam czas na flejm.
Po 1 - ok
Po 2 - Patrz 3
Po 3 - Faktycznie - Patrz PW
A żebyś się nie zdziwił ale gram OnG od 2 lat a w 6ed nie zajmowalem sie zadna przegieta armia... i nie mam nawet ochoty marnowac sobie czasu przesuwając figurki demonów,.. wole zrezygnowac z takiej bitwy niz grać armią która w ogóle nie sprawia mi przyjemnośći z gry
Spoko - problem taki że tutaj nie mówimy o graniu dla przyjemności tylko turniejowym , mającym wyłonić kto jest najlepszy. Fajnie że masz takie podejście - gratuluje , aż dziw bierze że nie przyczepiła się do ciebie grupa ludzi twierdzących że gra się po to żeby wygrywać a nie dobrze bawić.

Rozwiązanie w twoim przypadku jest proste - żeby się dobrze bawić - nie trzeba jeździć na turnieje. Turniej ma wyłonić najlepiej grającego w Wfb - nie konkretną armią - tylko w ogólności - format mecz rewanż najłatwiej coś takiego osiąga.
Więc "Kolego" challange na PGA ??
Kolego na Turniejach nie gram z powodów "Ideologiczno/Higieniczno/Czasowych" - Więc nie - raczej się nie spotkamy ani na PGA ani pewnie nigdzie indziej :)
w oltarzewie zagrasz z 6 Wink fakt (choc niekoniecznie 12 bitew Wink ) na masterze nie wyrobisz sie na 6 przeciwnikow
Może lepiej 4 ale z rewanżem niż 6 bez ?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Z battlem niestety jest jak z Formułą 1 - tam liczy się może 20% umiejętności kierowcy i 80% bolidu, a tutaj ileś procent tego co gracz potrafi, a reszta armii.

Kiedy będzie równo ?? Kiedy gracze będą grać tymi samymi armiami i co więcej, tymi samymi rozpiskami. Ale też ktoś może powiedzieć, że jeden miał lepiej bo zaczynał - w WFB równość jest niemożliwa do osiagnięcia.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

równość a równowaga to dwie różne rzeczy :)
Obrazek

Akuma

Post autor: Akuma »

@Scimitar

Tzn jest to jedno z możliwych rozstrzygnięć.

Gdybyś miał rację to można w taki sposób - międzynarodowy komitet ocalenia świata z X na czele wymyśla dla każdej armii 3 różne rozpiski - tak żeby dało się idealnie grać pomiędzy nimi no i jazda - każdy wybiera jakąś dla siebie i idzie na turniej :)

Quo Vadis Wfb ?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

WFB idzie w strone gietych bookow a la demony i vc oraz w strone "prob balansowania" tychze przegiec roznymi CSami. Czy dobrze czy zle ?? trudno mi powiedziec - na razie kazdy CS zamienia sie w konkurs kto kogo mniej lub bardziej skroi...
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Może lepiej 4 ale z rewanżem niż 6 bez ?
grajac z 2 osobami na pewno uwazasz, ze bedziesz mial miarodajny wynik?

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Shino : 4 gry z rewanzem to 8 partii i 4 przeciwnikow :wink:

Awatar użytkownika
GrzesiU^^

Post autor: GrzesiU^^ »

:D ile to czasu, kiedy ostatni raz post na forum pisałem :D...

Dobra sprawa z wymianą armii ;] , trzeba to przetestować... Inferno już nie pi%$^&*&$, że nie zagrałbyś inną armią na swoją. Sam najlepiej znasz własne przegięcia i jak je obejść. A chłopaku Akuma skoro nie grasz na turniejach, to co Cię ten temat dotyczy :], tu ludzie rozważają by właśnie tą zasadę na turnieju jakimś zrobić, a nie w domowej potyczce. Widać też, że z powodu tej swojej higieny na masterach nie bywałeś, bo np. oglądając bitwę takiego wariata jak Inferno [to komplement kumplu] wiedziałbyś, czy gra on dla klimatu, czy gra oby wygrać!

Co do rozkminki wyłonienia najlepszego gracza, to nie szachy ;], tu zależy wiele od szczęścia, więc nigdy nikt nie powie, że ktoś gra najlepiej, by wygrał tą armią czy inną. [apropo szczęścia ;] Shino skojarzył mi się slaan na insane courage ]:-> ]

Inferno
Falubaz

GrzesiU^^ pisze:
Dobra sprawa z wymianą armii ;] , trzeba to przetestować... Inferno już nie pi%$^&*&$, że nie zagrałbyś inną armią na swoją.
Nie mam ochoty grać tak na masterach .. bedzie taki lokal to okej zabawił sie tak raz-dwa razy w orku moze jeden master ale nie jestem za zmiane armi na 4+ na turniejach...
Fajnie że masz takie podejście - gratuluje , aż dziw bierze że nie przyczepiła się do ciebie grupa ludzi twierdzących że gra się po to żeby wygrywać a nie dobrze bawić
Nie rozumiem CIe kolego to jest jasne że jezdze na turnieje by wygrywac tylko wole osiągnąć to Fiatem 126p po tuningu (CS) niż Ferrari które mi kompletnie sie nie podoba... Po co mam grać armiami którymi nie chce grac. Mam kilka armi które mi się podobają, jak bede chciał Nimi zagrać to sobie albo pożycze albo kupię tak jak Tk którymi czasem sobie pogrywam.
Rozwiązanie w twoim przypadku jest proste - żeby się dobrze bawić - nie trzeba jeździć na turnieje. Turniej ma wyłonić najlepiej grającego w Wfb - nie konkretną armią - tylko w ogólności - format mecz rewanż najłatwiej coś takiego osiąga.
To ciekawe po co jest liga, pewnie po to by NIE zebrać składu na Euro bo grają oni wszyscy jedną armią? Format mecz rewanż nie osiąga sukcesów przykładem jest Mastermind chętnie bym pojechał nad morze znów na turniej ale nie podoba mi się format.

Kolego na Turniejach nie gram z powodów "Ideologiczno/Higieniczno/Czasowych" - Więc nie - raczej się nie spotkamy ani na PGA ani pewnie nigdzie indziej
Więc nei rozumiem po co poruszasz temat turniejowy.. zostaw to gniazdko którzy mają z nią styczność i mają większy pogląd na to co się dzieje w lidze. Sam nie tworze CS-ów ani nic w podobnym zakresie bo nie stworzył bym nic zbalansowanego..

Osobiście kibicuje pracy Barbarossy i wierze ze w koncu stworzy cos Ciekawego w Balancing Patchu czy innym CS-ie

Zresztą jak czytam tego typu posty/ pomysły to cholernie się stęskniłem za True Punkiem... WRÓĆ !!! :roll:
Ostatnio zmieniony 22 paź 2008, o 08:07 przez Inferno, łącznie zmieniany 1 raz.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

RAFIX pisze:Sory ale napewno nie dał bym grać jakiemuś pijanemu nastolatkowi moją armią nawet jak by z tone papierków jego rodzice dziatkowie i reszta rodziny podpisała, więc dlamnie ten pomysł jest głupi.
Bardzo dbam o swoje armie i nigdy na turnieju mecz -rewanż nie zdarzyło mi się o to, by ktoś, widząc jak to dla mnie istotne, źle potraktował moje figurki. Nawet w normalnych bitwach często przeciwnicy proponują mi zamianę wypasionego modelu na podstawkę, gdy bierze udział w jakichś akcjach po drugiej stronie stołu, z obawy,że mogliby go przez przypadek zahaczyć ręką i przewrócić. O szacunek dla cudzych modeli raczej się nie obawiam, mimo,że jak wspominałem dbam o swoje armie w ponadprzeciętny sposób.

Inferno
Falubaz

Cyel pisze:
Bardzo dbam o swoje armie i nigdy na turnieju mecz -rewanż nie zdarzyło mi się o to, by ktoś, widząc jak to dla mnie istotne, źle potraktował moje figurki. Nawet w normalnych bitwach często przeciwnicy proponują mi zamianę wypasionego modelu na podstawkę, gdy bierze udział w jakichś akcjach po drugiej stronie stołu, z obawy,że mogliby go przez przypadek zahaczyć ręką i przewrócić. O szacunek dla cudzych modeli raczej się nie obawiam, mimo,że jak wspominałem dbam o swoje armie w ponadprzeciętny sposób.
Po tym jak jakiś dzieciak zwalił ze stołu figurke Darka Polita wole się nie dotykać cudzych figurek

ODPOWIEDZ