WoCh 2313 PGA

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Crusader pisze:blasted to ward 5+ (4+ tęczowcy) w fazie shootingu, a nie bound
choseni są ok w armii na maksa defensywnej jak sie da w chaosie zlozyc i wtedy nawet 6 khoronowych z dwurakami ma mega miazdzaca siłe walenia i są świetnym oddziałem do trzymania magów
a teraz jak wygląda trik z favourem chosenami i warshrinem:
-kazdy wynik 2,3,6,7,8 mogą sobie spokojnie przerzucać bo zamieniają o jeden czyli szansa na genialne 11,12 bardzo rośnie, zakładając że wyrzucą 9 i wezmą sobie 10siątkę sprawia, że mogą przerzucać wyniki 2,3,6,7,8,9,10 na drugi rzut warshrine'a i powiedzcie mi jaka jest teraz szansa ze juz w pierwszej turze dostaną stubborn, ward 3+ i do tego fear z dziesiątki :D ja myśle ze na takie combo można spokojnie liczyć, jakby się nie udało to przecież w następnej turze powtorka z rozrywki
do takiej rozpy daje się 4 magów, helene, aby duża ilość przeciwników podchodziła do Ciebie
ja wacham się między dwurakami a halabardami dla nich, niby wazne kto pierwszy bije, ale S 5 a 6 to duża różnica na wiele armii, a ward 3+ powinien ich skutecznie wybronić
pozdro
to juz nie jest Chaos tylko jakis pseudo gowniany defens ;) oczywiscie z calym szacunkiem ale nie dla takich taktyk gram w ta gre wlasnie ta armia...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Rozumiem Cię bardzo dobrze, chaos ma napierać szybko wbiec rozjebać i się przebić, ale niestety na to czasy nie pozwalają za bardzo :) To nie piąta edycja :D
A zrobie jakąś rozpe dla picu z chosenami defensywną :)
Pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Crusader pisze:Rozumiem Cię bardzo dobrze, chaos ma napierać szybko wbiec rozjebać i się przebić, ale niestety na to czasy nie pozwalają za bardzo :) To nie piąta edycja :D
w VI tez dawalo sie rade ;) teraz jak chce spisac cos na smoku co by mialo sens to nie ma jak... zal.pl

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

a z blastedem racja, ciągle mi się myli:P
2 i 7 przerzucają tylko z podstawowego gifta co daje im 3/17 = prawie 1/6(czyli 2x większe niż bez favoura) szans na stubborn wbudowany. potem już niestety nie przerzucamy tych wyników z ich zasady bo tyczy się ona tylko podstawowego rzutu. optymalnie byłoby mieć na nich 6 albo 8 z tabelki (jeśli nie wylosujemy 11-12), wtedy największa szansa na 11-12 w kolejnych turach z shrina. te wyniki blokują nam 15 z 36 możliwości, więc zostaje 21 z czego 3 nas interesują co daje nam 1/7 szans na stubborn+ward w kolejnych turach. nie jest to więc pewniak ale szansa na niego spora:)
swoją drogą idąc w tego warda.. po co im blasted?:D już bym chyba ten z missilem wolał:P albo olać shrina i zostawić blasted, szkoda dublować punktów na warda (z czego blasted tylko od shootingu więc pewnie jego bym wyrzucił).

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Rzeczywiście mój błąd, że zapomniałem ze od warshrine'a choseni 2,7 nie rerollują. Banner of rage, bo mają stubborn i z frenzy immune to psycho :)

pozdro

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

powiedzcie mi jaka jest teraz szansa ze juz w pierwszej turze dostaną stubborn,
mala ;) nie mozesz przerzucic raz przerzuconej kostki ;)

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

No właśnie też się nad tym zastanawiałem, czy zapis:
"rerolling ANY the eye is closed or insanity! results"
Nie znosi ograniczenia, że tylko raz można przerzucić. Na to by to zdanie raczej wskazywało.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

ODPOWIEDZ