2250, WoCh
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
no poza tym że wysoka brunetka nie może przesadzić że szpilkami i fryzurą jak z nia idziesz na impreze (żeby nie wyglądała na wyższą) to ich cechy, zastosowanie i sposoby ich...hmmmm...wykorzystania są bardzo zbliżone do siebie 

Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
sa na wymarciubless pisze:
Nie ma opcji wysokiej blondynki?

a co do reszty polecam serie

http://pl.youtube.com/watch?v=Jv7eJYWSA ... re=channel
pzdr !!
Rozpa sprzed 4 miesięcy, dopiero teraz miałem czas na testy, narazie 4 bitwy zagrane, wszystkie do przodu1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 430 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 4; Chaos Armour
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [15]
Golden Eye of Tzeentch [25]
Spell Familiar [15]
Dispel Scroll [25]
Bloodcurdling Roar [20]
1 Disc of Tzeentch @ [0] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 171 Pts
Mark of Nurgle; General; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Power Familiar [25]
Dispel Scroll [25]
1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 171 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Book of Secrets [25]
Dispel Scroll [25]
1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts
10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 50 Pts
Mark of Slaanesh
10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 50 Pts
Mark of Slaanesh
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 91 Pts
Mark of Slaanesh; Throwing Axes; Musician
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Chaos Knights @ 210 Pts
Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Musician
5 Chaos Knights @ 210 Pts
Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Musician
3 Dragon Ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour
3 Dragon Ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour
1 Hellcannon @ 205 Pts
2 Chaos Spawn @ 110 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 63
Total Army Cost: 2250

ku pokrzepieniu serc

pzdr !!
Jestem zaskoczony totalnie. Grywam dosyć regularnie z WoCh, ale dwa razy dragon ogrów nie widziałem...Poza tym troszkę zaskakuje brak 2 levelu na magach, ale myślę, że mi wyjaśnisz dlaczego 
Poza tym dobry standard - psy, marauderzy, dwie konnice, helenka, spawny - wszystko co być powinno. Bardzo fajna rozpiska. Minimalne oddziały marauderów pieszych - świetny pomysł.

Poza tym dobry standard - psy, marauderzy, dwie konnice, helenka, spawny - wszystko co być powinno. Bardzo fajna rozpiska. Minimalne oddziały marauderów pieszych - świetny pomysł.
Dragon Ogry rządząksch pisze:Jestem zaskoczony totalnie. Grywam dosyć regularnie z WoCh, ale dwa razy dragon ogrów nie widziałem...

kolega Possessed już wyjaśnił, nie widze potrzeby marnowania 35pkt na II level... taka magia jest moim zdaniem optymalna, gralem z armia o bardzo duzej obronie magicznej i sie przebijalem na luzaku od 2-3 turyksch pisze: Poza tym troszkę zaskakuje brak 2 levelu na magach, ale myślę, że mi wyjaśnisz dlaczego
BSB jak dla mnie konieczny nie jest, ma dwie zasadnicze wady..Aldean pisze:Szkoda ze nie ma bsb :< wtedy all graloby jak nalezy;]
- musialby byc na dysku (w tej rozpie koles na juggerze raczej nie ma racji bytu), jesli bylby na dysku to musialby miec golden eye'a, jesli mialby golden eye'a to duży mag by go nie miał przez co stracilby bardzo duzo, poki co mag lord robi w tej rozpie chyba najwiecej... zakrzykuje rycerzy, zgania maszyny, wyciaga scrolle infernalem, ogolnie niszczy

- druga sprawa to punkty, bsb chaosowy jest mega drogi, wychodzi za 200-250 pkt, za takie punkty wole miec dodatkowy oddzial z rownie duzym pierdolnieciem
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Fajna rozpa, chętnie zagrałbym sobie przeciw temu
Jaki jest master po WI? i czy jest on może na duże punkty?

Jaki jest master po WI? i czy jest on może na duże punkty?

- Kedziorson
- Masakrator
chyba Master Blaster dopiero
na 2*** więc większy format
zapraszamy do Gorzowa 

jak kiedys bardzo pozaluje ze go nie mam (a bedzie to bardzo trudne bo w kazdym przypadku trace max 200pkt z ogonkiem ( lordem w walki niepewne nie wchodze... ) ) to moze zamienie, ale narazie podoba mi sie symetria armii, nie wiem jak to opisac ale jedne dragon ogry czesto sa wymijane, nie robia tego co powinny, dwa oddzialy swietnie skupiaja uwage przeciwnika, a jednoczesnie zamykaja wroga w hokejowym zamku, no i np grajac z imperium masz cos zeby porzadnie straszyc i papieza i czolg, to samo vs inne armie i ciezkie kawalerie... bsb to nadal tylko 2W...Kozisyn pisze:zawsze podobają mi sie twoje rozpy:)
chociaż pewnie zamiast przegietych drugich ogrów chciałbym bsbeka
pzdr
Thurion ma rację - BSB to tylko 2 rany. Duża ilość rzutów na pancerz go zabija, a kiedy jeździ z rycerzami często marnuje swój potencjał, bo rycerze sami zwykle sobie doskonale dają radę bez jego wsparcia. No i 250 punktów + 100 za sztandar działa pobudzająco na przeciwnika 
Jeśli chodzi o rozpe thurionie to nie wątpie, że jest mocna. Narazie grywam chaosem głównie na małe punkty. Mocno testowałem chaos na hordzie z jednym herosem. Ale w ostatnich kilku bitwach wyprówbowałem na mniejsze punkty (1500-1650) magiczny chaos - tzn. w podobnej konfiguracji co rozpa thuriona jeśli chodzi o bohaterów. Dałem czarodzieja na dysku z roarem, eyem, enchanted shield oraz biting bladem - zamiast jednak szóstki rzuca głównie pewną jedynke z loru tzeentcha i krzyczy. Do tego dwóch magów nurgla (ale z 2 lvl) - jeden z rod of torment, a drugi z powerka i scrollem (staram sie tez wcisnac homulucusa na decydujace chwile). Do tego na jendych rycerzach daje banner of wrath co daje łacznie dwa boundy pociskowe. Zaklęcia są rzucane głównie na dwóch kościach i miscastów nie ma (dzięki temu magia tak nie zawodzi). Przyznam się szczerze że taki chaos to olbrzymi potencjał - komentarze przeciwnika typu "chaos mnie wystrzelał" - bezcenne
W każdym bądź razie zdaje sobie doskonale sprawę jaki to potecjał dyskowiec + snajperzy.

Jeśli chodzi o rozpe thurionie to nie wątpie, że jest mocna. Narazie grywam chaosem głównie na małe punkty. Mocno testowałem chaos na hordzie z jednym herosem. Ale w ostatnich kilku bitwach wyprówbowałem na mniejsze punkty (1500-1650) magiczny chaos - tzn. w podobnej konfiguracji co rozpa thuriona jeśli chodzi o bohaterów. Dałem czarodzieja na dysku z roarem, eyem, enchanted shield oraz biting bladem - zamiast jednak szóstki rzuca głównie pewną jedynke z loru tzeentcha i krzyczy. Do tego dwóch magów nurgla (ale z 2 lvl) - jeden z rod of torment, a drugi z powerka i scrollem (staram sie tez wcisnac homulucusa na decydujace chwile). Do tego na jendych rycerzach daje banner of wrath co daje łacznie dwa boundy pociskowe. Zaklęcia są rzucane głównie na dwóch kościach i miscastów nie ma (dzięki temu magia tak nie zawodzi). Przyznam się szczerze że taki chaos to olbrzymi potencjał - komentarze przeciwnika typu "chaos mnie wystrzelał" - bezcenne

W każdym bądź razie zdaje sobie doskonale sprawę jaki to potecjał dyskowiec + snajperzy.
Do pewnych czynności niska blondynka nie musi kucać... jeszcze tylko żeby miała płaską głowę, co by było na czym piwo postawić...Cyel pisze:W jaki sposób niska blondynka ma inne zastosowanie niż wysoka brunetka ?
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/