2250, WoCh

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szczep
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szczep »

Czy nie lepiej zamiast 2x maruderzy na piesza jeden oddział ale konno? Jakie zastosowanie przewidujesz dla tych 2 dziesiątek. Miekkie to to. Marna szansa że przetrwa żeby ćwiartke przytrzymać.

edit> banner of the gods - nie lepeij doom totem? Możesz krótko wyjaśnić czemu tak a nie inaczej?

kabusin
Warzywo

Post autor: kabusin »

Musi miec 3x Core. Twoja opcja bylaby raczej nielegalna.

Awatar użytkownika
Szczep
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szczep »

Fakt. Zapomniałem że 3x core na tyle pktów.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

dokladnie, a porownywanie banner of the gods do doom totem to tak jak porownywanie niskiej blondynki do wysokiej bruntetki ;) jeden i drugi sztandar maja zupelnie inne zastosowania

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

thurion pisze:dokladnie, a porownywanie banner of the gods do doom totem to tak jak porownywanie niskiej blondynki do wysokiej bruntetki ;) jeden i drugi sztandar maja zupelnie inne zastosowania
Nie ma opcji wysokiej blondynki? ;)
Obrazek

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

W jaki sposób niska blondynka ma inne zastosowanie niż wysoka brunetka ?

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

no poza tym że wysoka brunetka nie może przesadzić że szpilkami i fryzurą jak z nia idziesz na impreze (żeby nie wyglądała na wyższą) to ich cechy, zastosowanie i sposoby ich...hmmmm...wykorzystania są bardzo zbliżone do siebie ;)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

bless pisze:
Nie ma opcji wysokiej blondynki? ;)
sa na wymarciu :)

a co do reszty polecam serie ;):
http://pl.youtube.com/watch?v=Jv7eJYWSA ... re=channel

pzdr !!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

1 Sorcerer Lord of Tzeentch @ 430 Pts
Mark of Tzeentch; Magic Level 4; Chaos Armour
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [15]
Golden Eye of Tzeentch [25]
Spell Familiar [15]
Dispel Scroll [25]
Bloodcurdling Roar [20]

1 Disc of Tzeentch @ [0] Pts

1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 171 Pts
Mark of Nurgle; General; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Power Familiar [25]
Dispel Scroll [25]

1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

1 Chaos Sorcerer of Nurgle @ 171 Pts
Mark of Nurgle; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Book of Secrets [25]
Dispel Scroll [25]

1 Barded Chaos Steed @ [0] Pts

10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 50 Pts
Mark of Slaanesh

10 Chaos Marauders of Slaanesh @ 50 Pts
Mark of Slaanesh

5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 91 Pts
Mark of Slaanesh; Throwing Axes; Musician

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Knights @ 210 Pts
Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Musician

5 Chaos Knights @ 210 Pts
Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield; Musician

3 Dragon Ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour

3 Dragon Ogres @ 231 Pts
Great Weapon; Light Armour

1 Hellcannon @ 205 Pts

2 Chaos Spawn @ 110 Pts

Casting Pool: 10

Dispel Pool: 6

Models in Army: 63

Total Army Cost: 2250
Rozpa sprzed 4 miesięcy, dopiero teraz miałem czas na testy, narazie 4 bitwy zagrane, wszystkie do przodu :) oczywiscie na BP+R wiec nie bylo dwoch tankow czy 4 bolcow w combie z 4x dragonami... ale poki co rozpiska spisuje sie naprawde mega i jest naprawde przegięta ;)

ku pokrzepieniu serc ;)
pzdr !!

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Jestem zaskoczony totalnie. Grywam dosyć regularnie z WoCh, ale dwa razy dragon ogrów nie widziałem...Poza tym troszkę zaskakuje brak 2 levelu na magach, ale myślę, że mi wyjaśnisz dlaczego :-)
Poza tym dobry standard - psy, marauderzy, dwie konnice, helenka, spawny - wszystko co być powinno. Bardzo fajna rozpiska. Minimalne oddziały marauderów pieszych - świetny pomysł.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

1lvl na magach Nurgla bo to tylko snajperzy, więcej im nie trzeba :wink:

po za tym, rozpa super - nie ma się do czego przyczepić :)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

dużo cie i z mocnym kopytem, ze tak to nazwe

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Szkoda ze nie ma bsb :< wtedy all graloby jak nalezy;]

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

ksch pisze:Jestem zaskoczony totalnie. Grywam dosyć regularnie z WoCh, ale dwa razy dragon ogrów nie widziałem...
Dragon Ogry rządzą ;)
ksch pisze: Poza tym troszkę zaskakuje brak 2 levelu na magach, ale myślę, że mi wyjaśnisz dlaczego :-)
kolega Possessed już wyjaśnił, nie widze potrzeby marnowania 35pkt na II level... taka magia jest moim zdaniem optymalna, gralem z armia o bardzo duzej obronie magicznej i sie przebijalem na luzaku od 2-3 tury
Aldean pisze:Szkoda ze nie ma bsb :< wtedy all graloby jak nalezy;]
BSB jak dla mnie konieczny nie jest, ma dwie zasadnicze wady..
- musialby byc na dysku (w tej rozpie koles na juggerze raczej nie ma racji bytu), jesli bylby na dysku to musialby miec golden eye'a, jesli mialby golden eye'a to duży mag by go nie miał przez co stracilby bardzo duzo, poki co mag lord robi w tej rozpie chyba najwiecej... zakrzykuje rycerzy, zgania maszyny, wyciaga scrolle infernalem, ogolnie niszczy ;)
- druga sprawa to punkty, bsb chaosowy jest mega drogi, wychodzi za 200-250 pkt, za takie punkty wole miec dodatkowy oddzial z rownie duzym pierdolnieciem

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Fajna rozpa, chętnie zagrałbym sobie przeciw temu :)

Jaki jest master po WI? i czy jest on może na duże punkty? :wink:

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

chyba Master Blaster dopiero :D na 2*** więc większy format :D zapraszamy do Gorzowa :D

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

zawsze podobają mi sie twoje rozpy:)
chociaż pewnie zamiast przegietych drugich ogrów chciałbym bsbeka :wink:
King of the Slayers, and the Slayer of Kings

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Kozisyn pisze:zawsze podobają mi sie twoje rozpy:)
chociaż pewnie zamiast przegietych drugich ogrów chciałbym bsbeka :wink:
jak kiedys bardzo pozaluje ze go nie mam (a bedzie to bardzo trudne bo w kazdym przypadku trace max 200pkt z ogonkiem ( lordem w walki niepewne nie wchodze... ) ) to moze zamienie, ale narazie podoba mi sie symetria armii, nie wiem jak to opisac ale jedne dragon ogry czesto sa wymijane, nie robia tego co powinny, dwa oddzialy swietnie skupiaja uwage przeciwnika, a jednoczesnie zamykaja wroga w hokejowym zamku, no i np grajac z imperium masz cos zeby porzadnie straszyc i papieza i czolg, to samo vs inne armie i ciezkie kawalerie... bsb to nadal tylko 2W...

pzdr

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Thurion ma rację - BSB to tylko 2 rany. Duża ilość rzutów na pancerz go zabija, a kiedy jeździ z rycerzami często marnuje swój potencjał, bo rycerze sami zwykle sobie doskonale dają radę bez jego wsparcia. No i 250 punktów + 100 za sztandar działa pobudzająco na przeciwnika ;)

Jeśli chodzi o rozpe thurionie to nie wątpie, że jest mocna. Narazie grywam chaosem głównie na małe punkty. Mocno testowałem chaos na hordzie z jednym herosem. Ale w ostatnich kilku bitwach wyprówbowałem na mniejsze punkty (1500-1650) magiczny chaos - tzn. w podobnej konfiguracji co rozpa thuriona jeśli chodzi o bohaterów. Dałem czarodzieja na dysku z roarem, eyem, enchanted shield oraz biting bladem - zamiast jednak szóstki rzuca głównie pewną jedynke z loru tzeentcha i krzyczy. Do tego dwóch magów nurgla (ale z 2 lvl) - jeden z rod of torment, a drugi z powerka i scrollem (staram sie tez wcisnac homulucusa na decydujace chwile). Do tego na jendych rycerzach daje banner of wrath co daje łacznie dwa boundy pociskowe. Zaklęcia są rzucane głównie na dwóch kościach i miscastów nie ma (dzięki temu magia tak nie zawodzi). Przyznam się szczerze że taki chaos to olbrzymi potencjał - komentarze przeciwnika typu "chaos mnie wystrzelał" - bezcenne ;)

W każdym bądź razie zdaje sobie doskonale sprawę jaki to potecjał dyskowiec + snajperzy.

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Cyel pisze:W jaki sposób niska blondynka ma inne zastosowanie niż wysoka brunetka ?
Do pewnych czynności niska blondynka nie musi kucać... jeszcze tylko żeby miała płaską głowę, co by było na czym piwo postawić...
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

ODPOWIEDZ