Czy przeszkadza Ci kot z kałaszem? I inne obrazkowe problemy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

pewien czas temu mialem taka sama sytacje na forum ng... wtedy avka usunalem.. jednak uwazam, ze nie byl to taki ciekawy pomysl bo o ile nie chcialo mi sie klocic wtedy to takowy avek zadnego punktu regulaminu nie lamal...
jak komus przeszkadza niech sobie blocka zainstaluje i poblokuje ruchome gify (a dokladniej te kilka)...

(choc fakt, ze "ruchomy" avek qwera i mi na poczatku przeszkadzal ;) )

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Shino pisze:pewien czas temu mialem taka sama sytacje na forum ng... wtedy avka usunalem.. jednak uwazam, ze nie byl to taki ciekawy pomysl bo o ile nie chcialo mi sie klocic wtedy to takowy avek zadnego punktu regulaminu nie lamal...
No właśnie.... :P :P :P

Nawet wiem jak ta Faszystowsko-Admińska Swinia sie do do Ciebie zwracałą, kiedy nie raczyłeś był usunąć dość szybko...

Pisała - "Usuniesz, czy sam mam to zrobić..."

A jak odpisywałeś, że punktu regeulaminu nie narusza, bezczelnie napisała, że "Wystarczy, że komuś przeszkadza...."

A kolega Qwer, Bojownik o Wolność, dostał tu ostrzeżenie za publikacje treści Priv...
A to też nie jest zabronione w regulaminie...

Admini to Faszystowskie Świnie.... :P
Wznieśmy w górę Czarny Sztandar Anarchii! :P

Anarchy in the UK forever!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

po prostu wtedy uznalem, ze nie ma sie o co klocic a avka sobie zmienic i tak moge... ale nadal zostaje przy swoim, ze zawsze mozna sobie zablokowac animacje jak komus ona przeszkadza ;)

(bo np. powiedzmy, ze avek nehana obraza moje uczucia religijne i co tez ma od razu zmieniac i prowadzic krucjate? to troche bez sansu chyba ;) )

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Nie powiem, gdzie mam kwestię tzw. "obrażania uczuć". Chodzi o coś innego. Duża grafika w sygnaturze jest zła, bo drastycznie zwiększa wysokość posta. Duża i animowana grafika do powyższego dorzuca jeszcze rzucanie się w oczy i rozpraszanie.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Idzie się przyzwyczaić, choć mógłby być niebezpieczny dla chorych na epilepsję...Ja po prostu przewijam stronę dalej...

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Pamiętam jak sie kiedyś Szafa Poznański oburzył na mojego avka z Peterem Griffinem. Też usunąłem co by się nie kłócić, więc nie wiem co to za problem.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

b_sk pisze:Pamiętam jak sie kiedyś Szafa Poznański oburzył na mojego avka z Peterem Griffinem. Też usunąłem co by się nie kłócić, więc nie wiem co to za problem.
Ależ, chodzi o to, żeby sie kłócic właśnie....
To proste.
Nie ten, to inny powód sie znajdzie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

Nie powiem, gdzie mam kwestię tzw. "obrażania uczuć". Chodzi o coś innego. Duża grafika w sygnaturze jest zła, bo drastycznie zwiększa wysokość posta. Duża i animowana grafika do powyższego dorzuca jeszcze rzucanie się w oczy i rozpraszanie.
Tomashu, z całym szacunkiem - tak jak Ty masz, przypuszczam, że w głebokim poważaniu, kwestie obrażania uczuć, tak jak i ja mam rzucanie się w oczy i rozpraszania. BTW. A co ci szkodzi wysoki post?
Sorki, ale moje problemy z koncentracją lub ich brak są moją prywatną sprawą. I co więcej - nie zamierzam uszczęśliwiać świata poprzez eliminowanie "nie dających się skoncentrować" obrazków by w końcu zapanowało powszechne szczęście i bezgraniczna koncentracja.
Ty, jako liberał, to chyba powinieneć wiedzieć najlepiej.

Oczywiście możesz zadziałać prawem kaduka - podając jako uzasadnienie coś bzdurnego w stylu: "dla mechaniki forum będzie lepiej jeśli...". To kupię prędzej.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Bo to o to chodzi z wysokim postem, że jak post jest wysoki a treści tam żadnej nie ma to się człowiek jak głupi rolką najeździ, a trzeba też myśleć o takich co mają myszy bez rolki. Więc w sumie o swego rodzaju mechanikę forum. :)
A licky boom boom down!!!

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

Dobra - wycofuje pytanie retoryczne o wysokie posty.

I powtórzę może teraz odrobinę wyraźniej:
uzasadnienia "dobrem forum": tzn. sposobem jego działania - OCZYWIŚCIE TAK.

uzasadnienia "dobrem innych użytkowników", troska o ich koncentrację () - ZDECYDOWANIE NIE! [-X

qwer
Mudżahedin

Post autor: qwer »

Tworząc obecną inkarnację BP wykazałem się miękkim serduszkiem i włączyłem BBCode w sygnaturach dla wszystkich użytkowników.
wieć dlaczego ja niemoge w pełni z niej uzywac ??

. Mi się podoba ten kotek, ale sygnatura nie jest od tego.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 300 znaków
W regulaminie forum jakos trudno uswiadczyc definicji do czego ma słuzyc syggnaturka po postem

Z okazji zachowania kolegi Qwera i wywlekania sprawy z PMek na forum publiczne ogłaszam, że:
Gdzie na foum jest zakaz publikowania prywatnych wypowiedzi, nie jest to ani tajemnica państwowa, ani pod tajemnice korespondencji nie podchodzi ????
Ostatnio zmieniony 6 mar 2007, o 17:06 przez qwer, łącznie zmieniany 2 razy.
podpis skasowany-> patrz regulamin -> REGULAMIN ŚMIERDZI

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

Popieram prostest przeciwko faszystowskiej adminiestracji!!!
niechaj zyje wolnośc słowa avatarów i sygnatur!

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

jestescie po prostu PowerForumowymiNabijaczamiPostow :P, adblokujcie kota i niech dalej strzela Panu Bogu w okno :P
mnie tez mozecie adblokowac :P
pozdro szejset
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

qwer pisze:
Tworząc obecną inkarnację BP wykazałem się miękkim serduszkiem i włączyłem BBCode w sygnaturach dla wszystkich użytkowników.
wieć dlaczego ja niemoge w pełni z niej uzywac ??
Bo Polska język sprawiać Ci trudność wielka?

A teraz poważnie:
Jako użytkownik masz pełne prawo korzystania z tego forum w całej jego funkcjonalności.
Natomiast administrator ma pełne prawo poproszenia Cię o zmianę sygnatury, awatara lub swojego zachowania.
Oczywiście Ty masz pełne prawo odmówić.
Wtedy administrator ma pełne prawo podjąć bardziej zdecydowane kroki.

Teraz rozumiesz?
qwer pisze:
. Mi się podoba ten kotek, ale sygnatura nie jest od tego.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 300 znaków
W regulaminie forum jakos trudno uswiadczyc definicji do czego ma słuzyc syggnaturka po postem
Teraz to mnie rozwaliłeś na łopatki:
Regulamin pisze:5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez użytkowników na łamach Forum Border Princes w podpisie użytkownika zbyt wyraźnej i uciążliwej dla innych użytkowników grafiki. Administracja Border Princes zastrzega sobie prawo do usuwania grafik nie spełniających w/w wymogów.
(Odnośnik do oryginału: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=69)
Gdybyś podejrzewał, że ktoś zmienił regulamin teraz, są świadkowie (umiejący czytać) oraz służę backupami bazy danych od początku działania BP (ponad 3 miesiące w tył, robione codziennie przez naszego providera).

A'propos wywlekania spraw z PM na forum publiczne:
Jest takie wyrażenie: prywatna korespondencja. Którego z dwóch słów składowych nie rozumiesz?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

wlasnie mialem ten sam punkt regulaminu napisac
a w sumie smiesza mnie osoby ktore mowia ze czegos nie ma w regulaminie, nawet z nim sie niezaznajamiajac.

qwer
Mudżahedin

Post autor: qwer »

Forum Border Princes w podpisie użytkownika zbyt wyraźnej i uciążliwej dla innych użytkowników grafiki.

Mi (i pisze tutaj szczerze a nie poto aby sie "odgrysc" badz cos podobnego) nie podobaja sie podpisy w syganturach adminów/modów - jako mieszkancowi Pomorza w oczywisty sposób kojarzy mi sie to z ZOMO i strzelaniem do robotników w grudniu 70 (serio) - ale uwazam ze macie do tego pełne prawo i sie nie przy^^^^^^ama jak niektórzy

Jest takie wyrażenie: prywatna korespondencja. Którego z dwóch słów składowych nie rozumiesz?

Najwyraźniej TY nie rozumiesz tego zwrotu - prywatna korespondencja odnosci sie do tego, ze nikt niema prawa inngerowa i miec wgladu do tego co jest w tej korespondencji, ale jezeli jedna ze stron korespondentujacych chce ujawnic tresc korespodnecji to ma do tego pełne prawo
Ostatnio zmieniony 6 mar 2007, o 17:22 przez qwer, łącznie zmieniany 1 raz.
podpis skasowany-> patrz regulamin -> REGULAMIN ŚMIERDZI

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Tomash, odczep się od tego kota bo np: twój avatar mnie [denerwuje] i jakoś nie rozkręcam o tym całego tematu.

co do ujawniania korespondencji z priva to sama nazwa wzkazuje na jej docelowy odbiór....

Ludzie, nie bawcie się w kropkowanie jednej litery - jak to ładnie ujął b_sk, jest to perfumowanie toi-toia. -- Tomash

Awatar użytkownika
wafi
Ortografailure

Post autor: wafi »

mnie w sumie tez avatar tomka denerwuje i mialem to mu napisac i powiedziec, ale jak juz zostalo to pwiedziane to tez sie przylaczam...

wracajac jednak do tematu: z powodu wasni, jakie niosa za soba rysunki w podpisach zostanie to niedlugo zablokowane i klopotow nie bedzie. rysunki w podpisach mialy slurzyc mozliwosci umieszczania w nich takich banerow jak twoj stachu a nie wielkich mrygajacych gifow, ktore nic za soba nie wnosza. widac ze niestety nie spelniaja swojej funkcji.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

wafi pisze: jednak z powodu wasni, jakie niosa za soba rysunki w podpisach zostanie to niedlugo zablokowane i klopotow nei bedzie.
aua (trochę pracy w to włożyłem... ;) )
|
|
\/

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

A wy co takie larum podnosicie, jakby wam kto Che Guevarę na piersi odcisnął?
Ajwaj, nie mam animowanego kotka w sygnaturce, admin się mnie czepia, łojoj! Czyste zuo, cenzura, łamanie wolności słowa i w ogóle siedem plag egipskich.

Co do konfiguracji poprzedniego avatara qwera i tego kota - to naprawdę ostro jebało po oczach. Teraz jest trochę lepiej, ale szczerze powiedziawszy to ten kot jest na forum potrzebny jak szyszka. Nawet śmieszny nie jest, bo stary już ;p
Uerph.

ODPOWIEDZ