Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
H@lfing pisze: Tower master z magiczną siekierą bije jak dobry heros, 3 A z S 6 i rerolem w każdej turze, jeżli jest sztandar z ASF to naprawde jest fenomenalny
Crimson death to jest halabarda nie sikierka .
Wiadomo ze jezdzca, przeciez to on ja uspokaja .Karol J pisze:Mantykora ten test na frenzy co zdaje na poczatku kazdej tury zdaje na LD jezdzca czy na swoim niemodyfikowanym ?
Hmm, w sensie "Każda" rozumiem "wszystkie, które posiada assasyn", czyli nie. Jednak mam polskiego AB a tam może to mieć trochę inny sens.SexRocket pisze:czy assasin z dwoma bronmi recznymi moze uzywac dwoch trucizn?
w podreczniku jest zapis: "Kazda niemagiczna bron moze zostac pokryta jednym rodzajem trucizny (zastepujac zatrute ataki)"
prosze o poparcie tezy jakims dowodem
Dziękuje że mnie oświeciłeś,to rozwiało mrok mojej egystencjiSauruS PoweR pisze:H@lfing pisze: Tower master z magiczną siekierą bije jak dobry heros, 3 A z S 6 i rerolem w każdej turze, jeżli jest sztandar z ASF to naprawde jest fenomenalny
Crimson death to jest halabarda nie sikierka .
Szkoda że nie można zdawać na mantykore tylko trzeba na jeźdźca bo czasami to frenzy się bardzo przydaje
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
W zwiazku z tym ze postac moze miec tylko jeden przedmiot danego typu (wlasnie Artein mnie oswiecil ) to mam pytanie: co lepiej dodac Czarodziejce 2lvl na Zimnym? Tom Furiona (i co do tego) czy Płaszcz Mrocznej Gwiazdy (i rowniez co do tego)?
Mam pytanie. Na pewno dla wielu z Was zbyt proste, za co z góry przepraszam.
Walczę DE i kiedy wystawiam Malusa nie wiem jak poprawnie go używać. Malus wypija napój, który wyzwala w nim demona. To sprawia, że atakuje pierwszy wrogi oddział. Wyjść z tego stanu może, gdy stanie obok swojej jednostki i uda mu się rzut. Tak jest w kodeksie.Jak długo Malus atakuje wrogie jednostki? W kodeksie napisane jest, że walczy nie zważając na rany i ja rozumiem to w ten sposób, że walczy aż pokona wrogów, zginie lub uda mu się rzut. Jednak wydaje się to zbyt piękne i moi koledzy zarzucają mi pewnie słusznie, że on po pierwszym starciu i zwycięstwie nie rzuca się w pogoń za uciekającymi lub na kolejny oddział. Pomocy! jak poprawnie wykorzystywać Malusa. Nie chcę oszukiwać przeciwnika.
Walczę DE i kiedy wystawiam Malusa nie wiem jak poprawnie go używać. Malus wypija napój, który wyzwala w nim demona. To sprawia, że atakuje pierwszy wrogi oddział. Wyjść z tego stanu może, gdy stanie obok swojej jednostki i uda mu się rzut. Tak jest w kodeksie.Jak długo Malus atakuje wrogie jednostki? W kodeksie napisane jest, że walczy nie zważając na rany i ja rozumiem to w ten sposób, że walczy aż pokona wrogów, zginie lub uda mu się rzut. Jednak wydaje się to zbyt piękne i moi koledzy zarzucają mi pewnie słusznie, że on po pierwszym starciu i zwycięstwie nie rzuca się w pogoń za uciekającymi lub na kolejny oddział. Pomocy! jak poprawnie wykorzystywać Malusa. Nie chcę oszukiwać przeciwnika.
Jak nie zdasz w drugiej czy trzeciej turze to chyba dobrze, bo to raczej czas kiedy sie pakujesz w walke, wiec te dwa ataki więcej robią swoje, to w żaden sposób nie ogranicza twojej kontroli, bo i tak pewnie bedziesz szarżował. Niestety nawet jak gram na Herosie na Manti to i tak mi przeważnie zdaje liderke, ostatnio tylko mi Lord nie zdał jak miał w polu widzenia lance Errantów, których pokroił całkowicie. CZasami też mi sie zdarza że nie zdaje Ld w 6tej turze kiedy to juz nie ma żadnego znaczenia.SauruS PoweR pisze:no nie wiem . Ja jakos wole mieć pełna kontrole nad lataczem za 400 pktow .Szkoda że nie można zdawać na mantykore tylko trzeba na jeźdźca bo czasami to frenzy się bardzo przydaje
pozdro
Pozdro 600
Eeee?? Czy to Darkstar cloak? Piszcie te nazwy po angielsku, bo to głupio brzmi i trudno skumać:/Lord Vlysses pisze:Płaszcz Mrocznej Gwiazdy?
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
Mam polski podrecznik A Płaszcz Mrocznej Gwiazdy to Darkstar CloakYudokuno pisze:Eeee?? Czy to Darkstar cloak? Piszcie te nazwy po angielsku, bo to głupio brzmi i trudno skumać:/Lord Vlysses pisze:Płaszcz Mrocznej Gwiazdy?
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
Jaka jednostka/jednostki Waszym zdaniem najbardziej sie przydaja na maszyny (bede gral z Imperium, ktore wystawi 2Great Canony i Hellblaster (i prawdopodobnie Rakietnice))?
Bison pisze:Szczególnie forma "przyszłem" ... no normalnie masakra.
Wyobraźcie sobie apokalipse, ukazuje się Bóg i mówi "Oto przyszem" ...