Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Mantykora ten test na frenzy co zdaje na poczatku kazdej tury zdaje na LD jezdzca czy na swoim niemodyfikowanym ?

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

na jeźdźca

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

czy assasin z dwoma bronmi recznymi moze uzywac dwoch trucizn?
w podreczniku jest zapis: "Kazda niemagiczna bron moze zostac pokryta jednym rodzajem trucizny (zastepujac zatrute ataki)"
prosze o poparcie tezy jakims dowodem
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

H@lfing pisze: Tower master z magiczną siekierą bije jak dobry heros, 3 A z S 6 i rerolem w każdej turze, jeżli jest sztandar z ASF to naprawde jest fenomenalny

Crimson death to jest halabarda nie sikierka :wink: .
Karol J pisze:Mantykora ten test na frenzy co zdaje na poczatku kazdej tury zdaje na LD jezdzca czy na swoim niemodyfikowanym ?
Wiadomo ze jezdzca, przeciez to on ja uspokaja :P .

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

SexRocket pisze:czy assasin z dwoma bronmi recznymi moze uzywac dwoch trucizn?
w podreczniku jest zapis: "Kazda niemagiczna bron moze zostac pokryta jednym rodzajem trucizny (zastepujac zatrute ataki)"
prosze o poparcie tezy jakims dowodem
Hmm, w sensie "Każda" rozumiem "wszystkie, które posiada assasyn", czyli nie. Jednak mam polskiego AB a tam może to mieć trochę inny sens.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Niezręczne tłumaczenie. W angielskim jest "all" (wszystkie) a nie "every" (każda).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

w sumie to chyba dobze bo kombinacja manbane+lotus byla by lekko przegieta
ObrazekObrazek

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

SauruS PoweR pisze:
H@lfing pisze: Tower master z magiczną siekierą bije jak dobry heros, 3 A z S 6 i rerolem w każdej turze, jeżli jest sztandar z ASF to naprawde jest fenomenalny

Crimson death to jest halabarda nie sikierka :wink: .

Dziękuje że mnie oświeciłeś,to rozwiało mrok mojej egystencji :P

Szkoda że nie można zdawać na mantykore tylko trzeba na jeźdźca bo czasami to frenzy się bardzo przydaje 8)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Szkoda że nie można zdawać na mantykore tylko trzeba na jeźdźca bo czasami to frenzy się bardzo przydaje
no nie wiem :) . Ja jakos wole mieć pełna kontrole nad lataczem za 400 pktow :wink: .

pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja bym wolał frenzy :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Ja bym wolał mieć wybór :D

Awatar użytkownika
Lord Vlysses
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Lord Vlysses »

W zwiazku z tym ze postac moze miec tylko jeden przedmiot danego typu (wlasnie Artein mnie oswiecil :P ) to mam pytanie: co lepiej dodac Czarodziejce 2lvl na Zimnym? Tom Furiona (i co do tego) czy Płaszcz Mrocznej Gwiazdy (i rowniez co do tego)?

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Najlepiej to ją zdejmij z tego zimnego bo sobie pupę odmrozi i nie będzie mogła czarować.... :roll:

Yanee
Plankton

Post autor: Yanee »

Mam pytanie. Na pewno dla wielu z Was zbyt proste, za co z góry przepraszam.
Walczę DE i kiedy wystawiam Malusa nie wiem jak poprawnie go używać. Malus wypija napój, który wyzwala w nim demona. To sprawia, że atakuje pierwszy wrogi oddział. Wyjść z tego stanu może, gdy stanie obok swojej jednostki i uda mu się rzut. Tak jest w kodeksie.Jak długo Malus atakuje wrogie jednostki? W kodeksie napisane jest, że walczy nie zważając na rany i ja rozumiem to w ten sposób, że walczy aż pokona wrogów, zginie lub uda mu się rzut. Jednak wydaje się to zbyt piękne i moi koledzy zarzucają mi pewnie słusznie, że on po pierwszym starciu i zwycięstwie nie rzuca się w pogoń za uciekającymi lub na kolejny oddział. Pomocy! jak poprawnie wykorzystywać Malusa. Nie chcę oszukiwać przeciwnika.

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

SauruS PoweR pisze:
Szkoda że nie można zdawać na mantykore tylko trzeba na jeźdźca bo czasami to frenzy się bardzo przydaje
no nie wiem :) . Ja jakos wole mieć pełna kontrole nad lataczem za 400 pktow :wink: .

pozdro
Jak nie zdasz w drugiej czy trzeciej turze to chyba dobrze, bo to raczej czas kiedy sie pakujesz w walke, wiec te dwa ataki więcej robią swoje, to w żaden sposób nie ogranicza twojej kontroli, bo i tak pewnie bedziesz szarżował. Niestety nawet jak gram na Herosie na Manti to i tak mi przeważnie zdaje liderke, ostatnio tylko mi Lord nie zdał jak miał w polu widzenia lance Errantów, których pokroił całkowicie. CZasami też mi sie zdarza że nie zdaje Ld w 6tej turze kiedy to juz nie ma żadnego znaczenia.

Pozdro 600

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Lord Vlysses pisze:Płaszcz Mrocznej Gwiazdy?
Eeee?? Czy to Darkstar cloak? Piszcie te nazwy po angielsku, bo to głupio brzmi i trudno skumać:/
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Lord Vlysses
Powergamer Rozpiskowy

Yudokuno pisze:
Lord Vlysses pisze:Płaszcz Mrocznej Gwiazdy?
Eeee?? Czy to Darkstar cloak? Piszcie te nazwy po angielsku, bo to głupio brzmi i trudno skumać:/
Mam polski podrecznik :P A Płaszcz Mrocznej Gwiazdy to Darkstar Cloak :wink:

Awatar użytkownika
Lord Vlysses
Powergamer Rozpiskowy

Jaka jednostka/jednostki Waszym zdaniem najbardziej sie przydaja na maszyny (bede gral z Imperium, ktore wystawi 2Great Canony i Hellblaster (i prawdopodobnie Rakietnice))?
Bison pisze:Szczególnie forma "przyszłem" ... no normalnie masakra.

Wyobraźcie sobie apokalipse, ukazuje się Bóg i mówi "Oto przyszem" ...
:lol2:

Awatar użytkownika
sharkoon
Mudżahedin

Post autor: sharkoon »

harpie

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Harpie do screenu , Shadzi do niszczenia maszyn i robienia zamieszania.
Obrazek

Zablokowany