Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
H@lfing pisze: Tower master z magiczną siekierą bije jak dobry heros, 3 A z S 6 i rerolem w każdej turze, jeżli jest sztandar z ASF to naprawde jest fenomenalny
Crimson death to jest halabarda nie sikierka
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wiadomo ze jezdzca, przeciez to on ja uspokajaKarol J pisze:Mantykora ten test na frenzy co zdaje na poczatku kazdej tury zdaje na LD jezdzca czy na swoim niemodyfikowanym ?
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Hmm, w sensie "Każda" rozumiem "wszystkie, które posiada assasyn", czyli nie. Jednak mam polskiego AB a tam może to mieć trochę inny sens.SexRocket pisze:czy assasin z dwoma bronmi recznymi moze uzywac dwoch trucizn?
w podreczniku jest zapis: "Kazda niemagiczna bron moze zostac pokryta jednym rodzajem trucizny (zastepujac zatrute ataki)"
prosze o poparcie tezy jakims dowodem
Dziękuje że mnie oświeciłeś,to rozwiało mrok mojej egystencjiSauruS PoweR pisze:H@lfing pisze: Tower master z magiczną siekierą bije jak dobry heros, 3 A z S 6 i rerolem w każdej turze, jeżli jest sztandar z ASF to naprawde jest fenomenalny
Crimson death to jest halabarda nie sikierka.
Szkoda że nie można zdawać na mantykore tylko trzeba na jeźdźca bo czasami to frenzy się bardzo przydaje
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
W zwiazku z tym ze postac moze miec tylko jeden przedmiot danego typu (wlasnie Artein mnie oswiecil
) to mam pytanie: co lepiej dodac Czarodziejce 2lvl na Zimnym? Tom Furiona (i co do tego) czy Płaszcz Mrocznej Gwiazdy (i rowniez co do tego)?
Mam pytanie. Na pewno dla wielu z Was zbyt proste, za co z góry przepraszam.
Walczę DE i kiedy wystawiam Malusa nie wiem jak poprawnie go używać. Malus wypija napój, który wyzwala w nim demona. To sprawia, że atakuje pierwszy wrogi oddział. Wyjść z tego stanu może, gdy stanie obok swojej jednostki i uda mu się rzut. Tak jest w kodeksie.Jak długo Malus atakuje wrogie jednostki? W kodeksie napisane jest, że walczy nie zważając na rany i ja rozumiem to w ten sposób, że walczy aż pokona wrogów, zginie lub uda mu się rzut. Jednak wydaje się to zbyt piękne i moi koledzy zarzucają mi pewnie słusznie, że on po pierwszym starciu i zwycięstwie nie rzuca się w pogoń za uciekającymi lub na kolejny oddział. Pomocy! jak poprawnie wykorzystywać Malusa. Nie chcę oszukiwać przeciwnika.
Walczę DE i kiedy wystawiam Malusa nie wiem jak poprawnie go używać. Malus wypija napój, który wyzwala w nim demona. To sprawia, że atakuje pierwszy wrogi oddział. Wyjść z tego stanu może, gdy stanie obok swojej jednostki i uda mu się rzut. Tak jest w kodeksie.Jak długo Malus atakuje wrogie jednostki? W kodeksie napisane jest, że walczy nie zważając na rany i ja rozumiem to w ten sposób, że walczy aż pokona wrogów, zginie lub uda mu się rzut. Jednak wydaje się to zbyt piękne i moi koledzy zarzucają mi pewnie słusznie, że on po pierwszym starciu i zwycięstwie nie rzuca się w pogoń za uciekającymi lub na kolejny oddział. Pomocy! jak poprawnie wykorzystywać Malusa. Nie chcę oszukiwać przeciwnika.
Jak nie zdasz w drugiej czy trzeciej turze to chyba dobrze, bo to raczej czas kiedy sie pakujesz w walke, wiec te dwa ataki więcej robią swoje, to w żaden sposób nie ogranicza twojej kontroli, bo i tak pewnie bedziesz szarżował. Niestety nawet jak gram na Herosie na Manti to i tak mi przeważnie zdaje liderke, ostatnio tylko mi Lord nie zdał jak miał w polu widzenia lance Errantów, których pokroił całkowicie. CZasami też mi sie zdarza że nie zdaje Ld w 6tej turze kiedy to juz nie ma żadnego znaczenia.SauruS PoweR pisze:no nie wiemSzkoda że nie można zdawać na mantykore tylko trzeba na jeźdźca bo czasami to frenzy się bardzo przydaje. Ja jakos wole mieć pełna kontrole nad lataczem za 400 pktow
.
pozdro
Pozdro 600
Eeee?? Czy to Darkstar cloak? Piszcie te nazwy po angielsku, bo to głupio brzmi i trudno skumać:/Lord Vlysses pisze:Płaszcz Mrocznej Gwiazdy?
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
Mam polski podrecznikYudokuno pisze:Eeee?? Czy to Darkstar cloak? Piszcie te nazwy po angielsku, bo to głupio brzmi i trudno skumać:/Lord Vlysses pisze:Płaszcz Mrocznej Gwiazdy?
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Lord Vlysses
- Powergamer Rozpiskowy
Jaka jednostka/jednostki Waszym zdaniem najbardziej sie przydaja na maszyny (bede gral z Imperium, ktore wystawi 2Great Canony i Hellblaster (i prawdopodobnie Rakietnice))?
Bison pisze:Szczególnie forma "przyszłem" ... no normalnie masakra.
Wyobraźcie sobie apokalipse, ukazuje się Bóg i mówi "Oto przyszem" ...
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)