Alternatywne figurki do WE

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KaRcio_we
Pseudoklimaciarz

Post autor: KaRcio_we »

To ja mam takie trzy skromne pytanka:

1) Czy zna ktoś jakieś fajne alternatywy do Wardancerów? ;)

2) Jeżeli temu panu TEMU PANU dodam sztandar to da radę jako BSB

3) Gdybym troszku zmodyfikował Warhawk'a i wystawił go jako Great Eagle to czy na turnieju mieliby wąty :?: ;)

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Post autor: mdłości »

1) kombinuj sam, może DE łiczki?
2) da radę
3) nie mieliby żadnych wątów

Awatar użytkownika
Brożek
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Brożek »

A macie jakiś pomysł, jak konkretnie Warhawka zmodyfikować na Great Eagle? Po 1) oczywiście wychodzi sam, i inaczej maluje niż Warhawki w mojej armii, ale może da się coś zrobić z 'łbem' etc? Macie jakieś propozycje? :D

BTW - Dopiero zaczynam i to będą moje pierwsze figsy dlatego prosiłbym o konkretne rady ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

ogólnie to ciężko mozesz mu te spity ( zyjatka np z bitsów z driad) podrzucic w szpony, głowe ylko od innego modelu, ale to masz mase piłowania ( ew odlejesz cobie z Greenstuffa)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

MiM
Wałkarz

Post autor: MiM »

Szukam alternatywnych WW.
Modele GW mi się niezbyt podobają - klimatem way'e to mają być trochę bardziej skryte. Siedzą w gęstwinie i stamtąd ostrzał prowadzą.
Znalazłem takiego box'a:
http://oz.games-workshop.com/games/lotr ... angers.htm
Box to 3 x 8 póz ~65 zł.
Ups chyba jedna poza się powtarza i robi się 3 x 6 + 6 x 1 łącznie 7.

Najbardziej dopasowane modele to te pochylone (2 od lewej) i klęczące(5 od lewej). Do tego z rozchylonymi rękami z mieczem (7 od lewej) łącznie 12 modeli. Każdy ma kaptur i chustę/zasłonę na twarz.

Pierwszy z prawej (po zmienionej głowie) może robić za zwykłego łucznika do zapchania regimentu.
Włóczników można użyć jako EG bardziej "leśnego", bo ci z GW są za bardzo oficjalni - taka wersja dworska a nie ochrony lasu w zimę.

Co wy na to? Może macie sami jakieś alternatywy do WW?
PS i 6 i wcześniejsza edycja GW mi niezbyt pasuje

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

Wszystko pięknie tylko figurki od lotra są wyraźnie mniejsze od batlowych. Chcesz żeby Twoi waye wyglądali jak karłowaci GG?
Jak dla mnie lipa.

Tak poza tym figurki, do których dałeś linka też są z games workshop. :|

MiM
Wałkarz

Chodziło mi o to że WW z GW nie są fajni i nie pasują, po za tym porównywałem parę figsów i plastiki i metal i skala jest ok.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Dla mnie WW z GW są jednymi z najładniejszych figurek w WFB. Były jednym z argumentów "za", dzięki którym wybrałem leśniaki.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
mdłości
Chuck Norris

MiM, Ty widziałeś kiedyś figurki do LOTRa na żywo? Jeśli dla ciebie skala jest ok, to spoko, będziesz miał... ciekawą armię. :D

MiM
Wałkarz

Grałem dwoma armiami w lotr'a :P Nawet te modele miałem w armii :lol2:

I porównując do kilku pozostałości (niestety bez tych ranger'ów :cry: ) do GG wysokość figsa jest identyczna a niektóre metale są wyraźnie wyższe od GG.
Jak się uda to może znajdę u qmpla jakieś z tych modeli rangerów i wtedy dowiem się na 100%.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

nie chodzi tylko o ich wysokosc - figurki w LOTRze sa bardzo smukle - zdecydowanie bardziej niz w battlu - czyli wygladac moga na wyglodzone;)

MiM
Wałkarz

Postaram się porównać po nowym roku GG'ka właśnie z tymi ranger'ami bo prawdopodobnie znajomy ma i zobaczę czy naprawdę aż tak są chude.
A same modele jako rzeźba i klimat to raczej pasuje?

I czy ktoś z was ma jakieś zastępcze WW, jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Zasadniczym problemem tych rangerów (prócz skali) jest to, że są to ludzie. Ich twarze są ludzkie. Elfy w Młotku mają IMO charakterystyczne smukłe twarze, które ni jak mają się do twarzy tych figurek.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Bigpasiak pisal kiedys ze zbiera oddzial wayow. Kupowal on pojedyncze figurki lowcow i elfow z roznych systemow. Mankamentem tego rozwiazania jest wysoka cena - okolo 20-30 zl za model - choc niewatpliwie masz unikalny i klimaciarski oddzial:)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Laik pisze:Bigpasiak pisal kiedys ze zbiera oddzial wayow. Kupowal on pojedyncze figurki lowcow i elfow z roznych systemow. Mankamentem tego rozwiazania jest wysoka cena - okolo 20-30 zl za model - choc niewatpliwie masz unikalny i klimaciarski oddzial:)
A nie Krassus? :wink:
Krassus na poprzedniej stronie pisze:Właśnie zacząłem sobie składać oddział Waywatcherów z indywidualnych figurek. Oprócz standardowego Waywatchera Nobla w skład oddziału na razie wchodzi:

chyba już wszystkim znana Nienna z Reaper'a
Obrazek

Anima Kora-Luh z War Crow'a (która już niedługo zostanie zakupiona)
Obrazek

oraz ostatnio zdobyty Elf Ranger od Mad Puppets
Obrazek

Brakuje mi na razie 5-ego fajnego modelu do uzupełnienia oddziału. Jakby ktoś znalazł coś fajnego, to niech wrzuca foty.
Obrazek

MiM
Wałkarz

Kokesz pisze:Zasadniczym problemem tych rangerów (prócz skali) jest to, że są to ludzie. Ich twarze są ludzkie. Elfy w Młotku mają IMO charakterystyczne smukłe twarze, które ni jak mają się do twarzy tych figurek.
Zastanawiałem się też nad tym problemem ale większa część twarzy jest zakryta, a i ewentualnie głowy GG można wkleić.
Mam nadzieję że uda mi się dorwać jakiś model box'a od qmpla i porównać do GG i wszystkie wątpliwości się rozwieją :D

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

a mi się nawet podobają, tylko rzeczywiście te twarze mają ludzkie no i jak każde figurki LOTRa wychodzą ciut wychudzone ..

ale podobają mi się o tyle, że można kupić sobie takie 2x boxy i można z nich wtedy zrobić 2x 7 wayów dosyć oryginalnych, a także oodział Eternali (tak bo mają włócznie 3 modele) i jeszcze scoutów..

chociaż taka ilość modeli wychudzonych, będzie zwracała uwagę, niestety :p

ale pomysł fajny

pozdro

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Rozkraczyli się jakby na coś liczyli :wink: . Nie podobają mi się, jak dla mnie GW lepsze.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

yhmm

Obrazek
Obrazek