Dominacja w WFB

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

" Jeśli chcesz wybrać najnudniejszą armię po krasnalach w WFB to bierz ich ..."

pomyśl o czymś poza standardem z kowadłem i gun linem ze strzelców zanim zaczniesz pisać takie rzeczy...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Grazbird pisze:" Jeśli chcesz wybrać najnudniejszą armię po krasnalach w WFB to bierz ich ..."

pomyśl o czymś poza standardem z kowadłem i gun linem ze strzelców zanim zaczniesz pisać takie rzeczy...
prawda jest taka, ze zeby granie krasnalami bylo ekscytujace trzeba je naprawde kochac :lol2:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

Gobos pisze:
Grazbird pisze:" Jeśli chcesz wybrać najnudniejszą armię po krasnalach w WFB to bierz ich ..."

prawda jest taka, ze zeby granie krasnalami bylo ekscytujace trzeba je naprawde kochac :lol2:
u grazbirda gra wygląda tak że ma max 3 maszyny z czego zazwyczaj 1 to żyros lord jako demonslayer. graz od kąd go znam a to będzie z rok czasu na turniej nigdy nie wzioł kowadła :lol2:

MarsnTwix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MarsnTwix »

p.s. Twix gdzie mieszkasz ?
W pewnym kraju nad Wisłą :P Dokładniej nie mówię, bo w zemście za moje lekceważenie zbierzesz kumpli z osiedla, kupisz im Mark Khorna ("Leśny Dzban" + grzybki), zaszarżujesz mój dom, a ja nie zdam break testa w pierwszej turze i będę musiał uciekać...
jeden błąd 300 punktów w plecy uderzenie spada a jak stracisz lorda to już przegrałeś.
Jednostek mało a do zabicia dużo.
Właśnie dlatego nie gram tą armią. Dlatego gram Skavenami - armią, w której pojedyncza jednostka nie jest w stanie zrobić nic ale kilka jednostek wspierając się może wszystko. To samo jest możliwe w WoC ale jest chyba trudniejsze, bo pole bitwy jest za duże na tak małe i powolne jednostki.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Powolne? Widziałeś może rozpiski Thuriona na WoCh? Tam zdaje się najpowolniejszy oddział ruszał się na 14'' ;-)
A co do pojedynczej jednostki w szczurach to jezzaile i latarka sporo potrafią same zrobić ;-)
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

ehhh...

jak powolne jest cos co ma 14 cali ruchu to co ja mam powiedzieć ?

ah, zapomniałem, gram najnudniejszą armią w całym Battlu :D

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

ale za to ją kochasz :P

MarsnTwix

Powiedziałem tylko, że dwarfy są nudne dla mnie, bo nie interesują mnie armie typowo stacjonarne. Nie wszystkim musi odpowiadać styl gry nimi.
Powolne? Widziałeś może rozpiski Thuriona na WoCh? Tam zdaje się najpowolniejszy oddział ruszał się na 14'' Wink
Nie widziałem ale jestem sobie w stanie wyobrazić. Tylko ile kosztuje go te 14"? Nie powiedziałem, że nie można zrobić rozpy na szybsze jednostki. Tylko że inne armie też mogą zrobić rozpę na kawe i lataczy albo skautów, tunelarzy itp. Wymanewrują Chaosytów aż w końcu i tak będą zdani na wytrzymałość swoich pancerzy.
A co do pojedynczej jednostki w szczurach to jezzaile i latarka sporo potrafią same zrobić Wink
Jedyne co latarka jest w stanie sama zrobić to wybuchnąć w pierwszej turze. Z Jezzailami jest trochę lepiej ale nie poradziliby sobie z goblinami, gnoblarami albo niewolnikami o tej samej wartości punktowej. Nie mają szans z hordą.

Ludzie! Jak kochacie kowadła, kamienie i hemoroidy to bierzcie krasnoludy! :P ;)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Zaiste, skaveńskie porównanie...

Miej odwagę i chodź na ubite 48 na 48...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

MarsnTwix pisze:Ludzie! Jak kochacie kowadła, kamienie i hemoroidy to bierzcie krasnoludy! :P ;)
Nie czaje Cię koleś. Sam znam z Ostrowa gracza, który np. na 1500 pkt jak ostatnio z nim grałem miał 3 maszynki (2 bolce i organy). I zajął 3 miejsce na lokalu.

Taka jest prawda, że każdą rasę można "pokochać", a dwarfy są bardzo specyficzne i na pewno nie należą do najsłabszych. Szczególnie, że w walce potrafią przywalić. I wcale kowadło to nie najpotężniejsza opcja.

pozdro

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

a może wolisz 72 x 48 ?

choć i spróbuj....

Wrocław, Legnica, może być Gorzów i Poznań...

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

zapraszam do Poznania :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

MarsnTwix

Miej odwagę i chodź na ubite 48 na 48...
Jeszcze dwa tygodnie temu z chęcią bym podjął wyzwanie ale się wyprowadzam i będę miał za daleko do Wro. Jeśli już to w okolicach Katowic i dopiero za jakiś miesiąc.
Nie czaje Cię koleś. Sam znam z Ostrowa gracza, który np. na 1500 pkt jak ostatnio z nim grałem miał 3 maszynki (2 bolce i organy). I zajął 3 miejsce na lokalu.
Czy ja piszę, że dwarfy są "słabe"? Po prostu piję do krótkich nóg i zadyszki na średnich dystansach :P ;)
Taka jest prawda, że każdą rasę można "pokochać"
Tutaj sprawdza się powiedzenie, że "każda potwora znajdzie swojego amatora" i można je wziąć nawet dosłownie. Niestety ja nie jestem tym amatorem :P

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Poznań powiadasz ? a bardzo chętnie... :D

a może panowie z Poznania wybraliby się do Wrocka na turniej ? :D

Serdecznie Zapraszamy !!!!

podaj gdzie i kiedy w Katowicach....

ps. wolę zadyszkę i krótkie nogi niż parchy na futrze...

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

I piżmo strachu do tego :P

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

tru tru...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

masz coś do plague monków? ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ahh ta rasowa nienawiść :D
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

GarG pisze:Ahh ta rasowa nienawiść :D
Wiesz co to jest wielkie, okrągłe i nienawidzi krasnoludy?

Swiat ;)

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

PWND!!! :D

ODPOWIEDZ